Nieuws

vacature orthopedie

Vacature orthopedisch schoentechnicus en -technoloog

Onze bedrijfstak orthopedie is volop in ontwikkeling. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’s die samen met ons Innofeet Orthopedie verder willen uitbreiden. Ben jij een (bijna) afgestudeerde orthopedisch schoentechnicus of -technoloog of zzp’er in deze branche? Dan zijn wij zeker op zoek naar jou!

Lees de vacature hier.

online afspraak inplannen

NIEUW: plan nu zelf online uw afspraak in!

We hebben goed nieuws voor u! Vanaf nu kunt u eenvoudig en snel zelf online een afspraak inplannen. Of u nu voor het eerst een afspraak maakt of al langer bij ons bekend bent. U kunt zelf bepalen wanneer het u het beste uitkomt om naar de podotherapeut te gaan.


Wat zijn de voordelen van ons nieuwe systeem?
Altijd en overal toegang:
U heeft op elk moment van de dag toegang tot het systeem, zodat u niet gebonden bent aan kantooruren.
Keuzevrijheid:
Bekijk de beschikbare data, locaties en tijden en kies wat het beste bij u past.
Directe bevestiging: Nadat u uw afspraak heeft ingepland, ontvangt u een bevestiging via e-mail.


Hoe werkt het?
Ga naar onze website en navigeer via de oranje button ‘Contact /Afspraak maken’ naar de contactpagina. Klik op de blauwe button ‘Maak online een afspraak’ en beantwoord de vragen zorgvuldig. Selecteer de gewenste locatie, datum en tijd uit de beschikbare opties. Bevestig uw afspraak en ontvang een bevestiging in uw inbox.

Wij geloven dat deze nieuwe functionaliteit het plannen van afspraken voor u efficiënter en aangenamer zal maken. Probeer het uit en ervaar het gemak van zelf online uw afspraak inplannen.


Uitzondering
Wilt u een afspraak maken bij de orthopedisch schoenmaker of medisch pedicure? Dan verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice. Ook wanneer u een medische voet heeft, willen we u vragen om telefonisch een afspraak in te plannen. Dit kan via onderstaand telefoonnummer.


Contact
Komt u er niet uit of heeft u liever telefonisch contact? Ons team staat voor u klaar. Wij zijn op werkdagen van 08:00 – 17:00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 088 – 031 3000.

Interview innofeet

Interview: Innofeet bij Contour Fysio in Oldebroek

Afgelopen week heeft er in de Huis aan Huis Elburg een mooi interview van onze collega Danique en fysiotherapeut Stefan Plugge van Contour Fysiotherapie. In het krantenartikel beschrijven zij de samenwerking tussen podotherpeut en fysiotherapeut. Ook vertelt Danique mooi over wat Innofeet voor mensen kan betekenen. Benieuwd naar het artikel? U leest het hier.

podotherapie en wintersport

Blog: Podotherapie & Wintersport

Zorg voor je voeten op de piste

Wintersport is voor velen een geweldige manier om te genieten van de koude maanden, omringd door prachtige besneeuwde landschappen en sportievelingen op ski’s en snowboards. Of je nu een doorgewinterde skiër bent of net begint met snowboarden, één aspect van je lichaam verdient bijzondere aandacht tijdens je avonturen in de bergen: jouw voeten.

Waarom zijn gezonde voeten essentieel tijdens wintersport?

Wintersportactiviteiten, zoals skiën en snowboarden, leggen grote druk op je voeten en enkels. Ongeacht je vaardigheidsniveau kunnen oneffen pistes, variërende weersomstandigheden en het dragen van skischoenen of snowboardlaarzen leiden tot verschillende voetproblemen. Van blaren en/of drukplekken tot meer ernstige aandoeningen zoals verstuikingen, gezonde voeten zijn essentieel om blessures te voorkomen en optimaal van je wintersportvakantie te genieten.

De rol van de podotherapeut bij wintersportvoorbereiding

Een podotherapeut kan een grondige analyse van jouw voeten uitvoeren om eventuele afwijkingen, zoals standsafwijkingen en drukplekken, te identificeren. Dit helpt bij het begrijpen van mogelijke problemen tijdens het wintersporten. Op maat gemaakte steunzolen kunnen worden voorgeschreven om de stand van jouw voeten te corrigeren en de druk gelijkmatig te verdelen. Dit is vooral waardevol bij het dragen van strakke skischoenen of snowboardlaarzen. Een podotherapeut kan ook adviseren over het juiste schoeisel voor wintersport, inclusief het aanbevelen van merken die bekend staan om hun comfort en ondersteuning.

Podotherapie biedt een gepersonaliseerde aanpak om voetproblemen te voorkomen en je wintersportervaring comfortabeler te maken. Dus voordat je de piste op gaat, overweeg een bezoek aan een podotherapeut om ervoor te zorgen dat je voeten klaar zijn voor de uitdagingen die de winterse avonturen met zich meebrengen.

Maak een afspraak

Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 08:00 – 17:00 uur voor vragen en om een afspraak in te plannen. Neem contact op via 088 – 031 3000. Benieuwd of we ook bij u in de buurt een locatie hebben? Zoek hier de dichtstbijzijnde locatie.

interview pec zwolle

Interview PEC Zwolle Businessmagazine

Collega Niek is sportpodotherapeut bij Innofeet en wekelijks een dag in het MAC3PARK stadion te vinden. Inmiddels is dat alweer zijn vierde seizoen bij PEC Zwolle, en samen met Jeroen en Anja het aanspreekpunt en de behandelaar voor spelers op het gebied van voetzorg.

De eredivisie voetbalclub publiceert viermaal per jaar een Businessmagazine, welke wordt bezorg bij alle sponsoren. Niek had de eer om namens Innofeet een interview te geven voor het magazine. En wat is het een mooi artikel geworden! Zeker de moeite waard om even te lezen.

U leest het Businessmagazine van PEC Zwolle hier.

vergoedingen 2024

Vergoedingen 2024

Onlangs zijn weer de vergoedingen voor het nieuwe jaar door de zorgverzekeringen bekend gemaakt. Tijd om goed te kijken welke verzekering bij u past, mocht u voetzorg nodig hebben. Vanaf 1 januari 2023 geldt de basisverzekerde preventieve voetzorg niet alleen voor mensen met diabetes mellitus met een verhoogd risico op een voetulcus, maar ook voor mensen die door een andere chronische aandoeningen of als gevolg van een medische behandeling meer risico lopen op het krijgen van een wond aan de voet.  

Vergelijken loont voor podotherapie 
Mocht u voetzorg nodig hebben dat niet binnen de basiszorg valt, dan loont het wellicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. De aanvullende vergoedingen 2024 voor podotherapie hebben we op deze pagina op een rijtje gezet. We baseren ons op Zorgkiezer en op de websites van de zorgverzekeraars. 

Medisch pedicure nodig? 
De basiszorg vergoeding is afhankelijk van het risico op het krijgen van een wond aan de voet. Pedicurebehandelingen werden voorgaande jaren alleen vergoedt voor mensen met diabetes mellitus en een verhoogd risico op een voetprobleem. Per 1 januari 2023 is dit uitgebreid en zullen meer mensen met een verhoogd risico (zoals neuropathie of een vaatprobleem) op het krijgen van een wond aan de voet in aanmerking komen op vergoeding vanuit de basisverzekerde voetzorg. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor pedicurezorg vanuit de aanvullende verzekering. De aanvullende vergoedingen 2024 voor medisch pedicure hebben we op deze pagina op een rijtje gezet. We baseren ons op Zorgkiezer en op de websites van de zorgverzekeraars. 

Orthopedische schoenenvergoeding 2024 
Orthopedische schoenen vallen onder de basisverzekering. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor kinderen onder de zestien jaar ligt het bedrag van de eigen bijdrage lager dan bij volwassenen. U betaalt bovendien ook eigen risico. 

Meer informatie vindt u hier. 

Knutsel jouw schoen en win!

Goed nieuws: Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land! En dat betekent dat alle kinderen weer hun schoen mogen zetten. Dus leg de kleurpotloden, schaar en lijm maar op tafel en ga aan de slag met jouw eigen schoen!

Download de kleurplaat, kleur en knutsel deze tot een mooie schoen en win een prijs!

Hoe doe je mee met de winactie?

  1. Heb je de schoen ingekleurd en in elkaar geknutseld? Maak dan een foto van het resultaat.
  2. Stuur de foto naar communicatie@innofeet.nl
  3. En wie weet win jij een mooie prijs!

De winnaars worden op 4 december bekend gemaakt via de e-mail. Er wordt alleen met de winnaars contact opgenomen.

Snijder Innoffet

Snijder Voetexperts/Hallux Podotherapie Snijder wordt Innofeet

Bij overname staan cliënt en kwalitatief goede voetzorg voorop 

Per 1 oktober 2023 is Snijder Voetexperts/Hallux Podotherapie Snijder overgenomen door Innofeet. Jacqueline Snijder, eigenaar van Snijder Voetexperts/Hallux Podotherapie Snijder, blijft nog tot en met december 2023 betrokken als podotherapeut bij de praktijk. Daarnaast gaat podotherapeut Annemarie Wolbert mee naar Innofeet als vaste, vertrouwde behandelaar voor de cliënten. Bij de overname zetten beide partijen het belang van de cliënt en kwalitatief goede voetzorg voorop. 

Overname 
“Ruim 12,5 jaar heb ik met plezier gewerkt als eigenaar van en podotherapeut bij de praktijk. Dat doe ik nog steeds, maar voor ons is het tijd voor een volgende stap. We vinden het belangrijk dat onze cliënten van goede voetzorg worden voorzien. Het belangrijkste voor mij was dat er voor hen zo min mogelijk verandert. In Innofeet hebben we de juiste partij gevonden die hierbij aansluit”, vertelt Jacqueline Snijder. Podotherapeut Annemarie Wolbert blijft de vaste behandelaar op de locaties. Ook Jacqueline blijft nog tot het einde van 2023 betrokken. Jeroen Nijenhuis, eigenaar van Innofeet is trots op deze overname. “We hebben goede afspraken gemaakt rondom de overname, waarbij we vooral hebben gekeken naar het belang van de cliënten. Ik ben blij dat wij met Innofeet de cliënten van goede voetzorg kunnen blijven voorzien. Daarnaast zijn de locaties van Snijder Voetexperts/Hallux Podotherapie Snijder een mooie toevoeging aan ons portfolio in deze regio.” 

Over Innofeet 
Innofeet heeft podotherapeuten, medisch pedicures en orthopedisch schoentechnologen in dienst en behandelt onder andere (top)sporters, kinderen, ouderen en mensen met diabetes. In overleg met de cliënt wordt een behandelplan opgesteld. De behandelingen bestaan bijvoorbeeld uit podotherapeutische inlegzolen, ortheses, schoenadvies, nagelbeugels of een instrumentele behandeling. Innofeet werkt ook samen met verschillende fysiotherapeuten, huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners. Door de kennis te bundelen, krijgt de cliënt altijd de beste zorg. 

Toegankelijkheid 
U kunt bij Innofeet terecht zonder verwijzing van uw huisarts. Ook wordt podotherapie veelal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Podotherapie heeft geen gevolgen voor het eigen risico. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Innofeet via  088 – 031 3000. Uiteraard kunt u ook terecht op de website: www.innofeet.nl.

Blog: Orthopedische schoenen

Comfortabel en functioneel in één stap

Onze voeten dragen ons elke dag door het leven. Toch vergeten we vaak hoe belangrijk het is om goed voor ze te zorgen. Voor mensen met voetproblemen kan het vinden van de juiste schoenen een uitdaging zijn. Gelukkig kunnen dan orthopedische schoenen een oplossing zijn die zowel comfort als functionaliteit bieden. In deze blog leggen we meer uit over orthopedische schoenen.

Wat zijn orthopedische schoenen?

Het dragen van gewone schoenen kan voor mensen met voetproblemen ongemak en pijn veroorzaken. Orthopedische schoenen zijn schoenen die speciaal zijn ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan mensen met voetproblemen. Deze schoenen zijn op maat gemaakt of aangepast aan de specifieke behoeften van de drager.

Voordelen van orthopedische schoenen

Of het nu gaat om het corrigeren van de voetstand, het verminderen van pijn of het voorkomen van verdere problemen, orthopedische schoenen spelen een essentiële rol in de algehele gezondheid en het welzijn van mensen. We zetten een aantal voordelen voor u op een rij:

Aangepaste pasvorm: Een van de belangrijkste voordelen van orthopedische schoenen is dat ze op maat worden gemaakt voor de specifieke voet van de drager. Dit minimaliseert drukpunten, vermindert wrijving en voorkomt het ontstaan van blaren en eelt.

Ondersteuning en stabiliteit: Orthopedische schoenen zijn ontworpen om de natuurlijke vorm van de voet te volgen en bieden extra ondersteuning aan specifieke gebieden, zoals de voetboog en hiel. Dit helpt bij het corrigeren van voetafwijkingen en kan de pijn verminderen die wordt veroorzaakt door onjuiste voetstand.

Pijnverlichting: Mensen met aandoeningen zoals platvoeten of hielspoor ervaren vaak pijn en ongemak tijdens het lopen. Orthopedische schoenen kunnen helpen de impact van beweging op de voeten te verminderen en zo pijn te verlichten.

Voorkomen van verergering: Door de juiste ondersteuning te bieden en de voet in een gezonde positie te houden, helpen orthopedische schoenen voorkomen dat bestaande voetproblemen erger worden.

Verbeterde houding en mobiliteit: Goed passende schoenen kunnen niet alleen de voeten, maar ook de algemene houding en mobiliteit van het lichaam verbeteren. Een goede houding is essentieel voor het voorkomen van rug- en gewrichtspijn.

Kwaliteit en duurzaamheid: Orthopedische schoenen worden vaak gemaakt van hoogwaardige materialen en volgens strenge kwaliteitsnormen. Dit verlengt de levensduur van de schoenen en zorgt ervoor dat ze langdurige ondersteuning bieden.

Het belang van deskundig advies

Het kiezen van de juiste orthopedische schoenen vereist deskundig advies van een medische professional. Onze orthopedisch schoentechnologen kunnen de exacte behoeften van de voeten evalueren en aanbevelingen doen op basis van de omstandigheden. Dit betreft niet alleen het ontwerp van de schoenen, maar ook eventuele aanpassingen, zoals steunzolen, om de schoenen perfect aan te passen aan de voetstructuur. De orthopedische schoentechnologen werken dan ook nauw samen met onze podotherapeuten en medisch pedicures. Zo kunnen wij u de beste oplossing op maat bieden. Het eerste paar orthopedische schoenen dient altijd te worden voorgeschreven door een medisch specialist. Dit kan een revalidatiearts of orthopedisch chirurg zijn. Onze orthopedisch schoentechnoloog kan u verder uitleggen wanneer u in aanmerking komt voor een reservepaar en een vervolgpaar.

Geen lompe of lelijke schoenen meer

Waar orthopedische schoenen vroeger misschien gezien werden als ‘lomp’, is daar vandaag de dag geen sprake meer van. Wij snappen namelijk als geen ander dat uw schoenen naast comfortabel ook modieus moeten zijn. Voor een ruim assortiment orthopedische schoenen volgens de laatste trends en kleuren, werken wij samen met een aantal leveranciers. Zo heeft u niet alleen goede schoenen, maar zien ze er ook nog mooi uit. Bekijk hier de collectie.

Meer dan alleen schoenen

Orthopedische schoenen zijn meer dan alleen schoenen; ze zijn een investering in comfort, welzijn en gezondheid. Of u nu worstelt met voetproblemen of simpelweg op zoek bent naar de beste ondersteuning voor uw voeten tijdens uw dagelijkse activiteiten, orthopedische schoenen bieden een oplossing op maat. Door te zorgen voor een aangepaste pasvorm, ondersteuning en stabiliteit, dragen ze bij aan een betere houding, pijnverlichting en verbeterde mobiliteit. Onthoud dat deskundig advies cruciaal is bij het kiezen van het juiste paar orthopedische schoenen dat past bij uw individuele behoeften.

Afspraak maken

Ervaart u klachten aan uw voet, enkel, heup of rug of wordt het lopen steeds moeilijker? Innofeet helpt u graag. Bekijk hier de video over Innofeet & Orthopedie.

Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 08:00 – 17:00 uur voor vragen en om een afspraak in te plannen. Neem contact op via 088 – 031 3000.

podotherapie innofeet apeldoorn

Wanneer gaat u naar een podotherapeut?

De gezondheid van onze voeten wordt vaak over het hoofd gezien, maar ze spelen een cruciale rol in ons dagelijks leven. Of u een fanatieke sporter bent, een kantoorbaan hebt of gewoon van een ontspannen wandeling houdt, uw voeten verdienen de nodige aandacht en zorg. Gelukkig zijn er professionals die zich specifiek richten op voetproblemen, zoals podotherapeuten. In dit artikel gaan we dieper in op wanneer u naar de podotherapeut moet gaan, en we werpen daarbij een specifieke blik op de situatie in Apeldoorn, waar Innofeet een prominente rol speelt als podotherapiepraktijk.

Het belang van voetgezondheid

Voeten dragen ons lichaamsgewicht en zijn betrokken bij bijna al onze dagelijkse activiteiten. Een kleine afwijking in de stand van uw voeten kan leiden tot een kettingreactie van problemen in uw hele lichaam, van enkels en knieën tot heupen en rug. Daarom is het essentieel om alert te zijn op de signalen die uw voeten u geven.

Wanneer naar de podotherapeut?

Als je last hebt van aanhoudende pijn in je voeten, enkels of benen, is het tijd om een podotherapeut te raadplegen. Dit geldt zowel voor volwassenen, als kinderen en zeker ook voor 65+-ers. Dit kan variëren van hielpijn (hielspoor) tot pijnlijke knobbels (hallux valgus) of zelfs pijn tijdens het lopen. Sport u regelmatig, maar ervaart u klachten tijdens of na de training? Sporters zijn vaak gevoelig voor voetblessures, zoals verstuikingen, overbelasting of peesontstekingen. Een podotherapeut kan adviseren over geschikt schoeisel en eventuele inlegzolen. Ook voor mensen met diabetes staan podotherapeuten klaar. Deze mensen hebben namelijk een verhoogd risico op voetproblemen, zoals wondjes. Voor hen zijn regelmatige controles bij de podotherapeut van groot belang.


Innofeet podotherapie in Apeldoorn

Innofeet is een bekende naam in de omgeving van Apeldoorn als het gaat om podotherapie. Onze podotherapiepraktijk biedt professionele zorg voor voet(gerelateerde) problemen. De ervaren podotherapeuten bij Innofeet zijn experts in het diagnosticeren en behandelen van diverse voetgerelateerde aandoeningen. Of het nu gaat om steunzolen, orthopedische schoenen of advies over schoeisel, Innofeet staat klaar om de juiste oplossingen te bieden. Daarnaast zijn er op de Innofeet Apeldoorn locatie (Xpert Clinics orthopedie) naar podotherapeuten ook wekelijks orthopedische schoenmakers aanwezig.  

Neem contact op met Innofeet

Onze voeten verdienen de nodige zorg en aandacht, aangezien ze een fundamentele rol spelen in ons algehele welzijn. Het is raadzaam om regelmatig je voeten te inspecteren en alert te zijn op eventuele veranderingen. Als je te maken krijgt met aanhoudende pijn, veranderingen in voetstand, sportblessures, diabetes of voetproblemen bij kinderen, is het verstandig om een podotherapeut te raadplegen. In Apeldoorn is Innofeet een gerenommeerde keuze, waar ervaren podotherapeuten klaarstaan om je voeten de zorg te geven die ze verdienen. Neem contact met ons op via 088 – 031 3000.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg