Nieuws

Afstudeer Award NVvP 2022

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NNvP) organiseert jaarlijks de ‘Afstudeer Award’. Studenten van de opleiding podotherapie aan het Fontys en Saxion die afgelopen schooljaar zijn afgestudeerd maken kans om met hun afstudeeronderzoek te winnen. De NVvP Afstudeeraward staat voor een onderzoek met visie en een duidelijke meerwaarde voor het vak podotherapie.  


Onze podotherapeut Annerieke, die sinds dit jaar bij ons werkzaam is als podotherapeut, is één van de drie genomineerden. Annerieke heeft het onderzoek gedaan: “Welke invloed hebben supinerende podotherapeutische zolen op de valgisatie van de voet tijdens het staan en lopen van zwangere vrouwen (16-28 weken) met bekkenpijn”? In het filmpje hieronder ligt ze het onderzoek verder toe.En de andere genomineerden zijn..

Naast Annerieke zijn Lindsey Timmer (Hallux Podotherapie) en Peter van Dasselaar genomineerd met hun afstudeeronderzoeken. Bekijk de filmpjes van Lindsey en Peter hier.


Steun Annerieke en breng je stem uit! Dit kan nog tot en met 4 oktober

Via onderstaande link kun jij je stem uitbrengen. De commissie Wetenschap & Innovatie van de NVvP zal daarnaast de projecten op inhoud beoordelen. Aan de hand van de stemmen van de leden en het oordeel van de W&I commissie wordt de winnaar van de NVvP Afstudeer Award 2022 gekozen. De winnaar zal worden uitgeroepen tijdens het NVvP congres op vrijdag 7 oktober in De Reehorst in Ede. 

Breng je stem uit

Valpreventie informatiemarkt Heino

U verliest spiermassa als u ouder wordt, uw reactiesnelheid wordt helaas lager en waarschijnlijk zijn uw ogen iets minder geworden. Gevolg? U kunt eerder struikelen of vallen met gemiddeld vaker letsel. Helaas zijn dit de feiten en kunnen we hier niet om heen. Zorgpartijen maken zich daarom al lange tijd sterk om eventuele problemen voor te zijn. We noemen dit “Valpreventie bij ouderen”. In Heino slaan een aantal zorgaanbieders de handen ineen en organiseren een heuse Valpreventie informatiemarkt in het Dorpshuus Heino.


Informatiemarkt met diverse zorgaanbieders 
Tijdens de markt staan we voor u klaar met praktische tips over voeding maar geven we ook informatie over bepaalde oefeningen en een goede houding. We kunnen ook een aantal testjes doen om te kijken hoe stabiel u nog bent. We zijn er kortom voor al uw vragen op het vlak van valpreventie, zodat we gezamenlijk het risico op vallen verlagen.


Wat kunt u zelf doen?  
Gezond blijven eten en blijven bewegen! Dit klinkt gemakkelijk maar is het vaak niet. Tijdens de markt is er ook informatiemateriaal voor thuis aanwezig om diverse tips nog eens rustig door te kijken. Heeft u angst om te vallen? Vraag om de juiste zorg bij uw huisarts of specialist. 


Waar is de markt? 
U bent van harte welkom in het Dorpshuus aan de Marktstraat 7 in Heino. De markt wordt gehouden op woensdag 5 oktober van 14:30 tot 16:30 uur in de grote zaal.

“Innofeet en De Graafschap zetten samenwerking voort”

(Onderstaande tekst en afbeeldingen komen van de website en Facebook van De Graafschap)

De samenwerking tussen de Graafschap en Innofeet wordt voortgezet. De medische staf zal ook in het aankomende seizoen gebruik gaan maken van de inzet van de Podotherapeut. Jeroen Nijenhuis (Innofeet) zal specifieke aanvulling verzorgen voor de voet- en beweegzorg in relatie tot het gebruik van het juiste schoeisel. Dit in nauwe samenwerking met de medische staf. Als Podotherapeut denken we vanúít de voet. Juist deze specifieke kennis zorgt ervoor dat er op een specialistische wijze kan worden bijgedragen in de reeds aanwezige kennis en kunde, om blessures te voorkomen of te verhelpen”.Jeroen - Eigenaar en podotherapeut Innofeet

“Het is een eer om vanuit onze expertise bij te dragen aan topprestaties van de Graafschap, maar we zijn er niet alleen voor de topsporter”, aldus Jeroen. De specialisten van Innofeet helpen niet alleen de spelers van De Graafschap, maar iedereen in de regio verder met totale voetzorg. “Uw voeten, onze zorg” is niet voor niets onze overtuiging. Hoe fijn is het als we u kunnen helpen om beter te bewegen of te sporten. Innofeet heeft zeer ervaren (sport)podotherapeuten in dienst die u graag van dienst zijn, maar we hebben ook veel samenwerkingen met (medisch) pedicures die uw voeten kunnen verzorgen. We zijn in Hengelo (Gld), Aalten, Doesburg, Duiven, Westervoort, Ulft en Lichtenvoorde gevestigd zodat er altijd voetzorg dichtbij is.


De specialisten van Innofeet helpen niet alleen de spelers van De Graafschap, maar iedereen in de Achterhoek verder met totale voetzorg. Innofeet heeft zeer ervaren (sport)podotherapeuten in dienst die je graag van dienst zijn.

Wil je een afspraak maken?
Bel onze klantenservice op 088 – 031 3000 en we plannen je zo snel mogelijk in bij onze specialist.

Meer informatie over De Graafschap?
Nieuws De Graafschap

Interview: Danique houdt graag ouderen op de been.

Hey Danique, waarom ben je podotherapeut geworden?

Ik kwam vroeger als kind al bij een podotherapeut, aangezien ik de voeten van mijn oma gekregen heb zei ik altijd. Toen ik moest nadenken over welke studie ik wilde doen heb ik een dag meegelopen met mijn eigen podotherapeut en daarna ben ik de opleiding gestart.


Wat vind je het leukst om te doen als podotherapeut?

Ik vind het mooiste dat je mensen van pijn kan afhelpen, dit kan op verschillende manieren. Door zolen bijvoorbeeld of door een orthese. Het is de afwisseling die voor mij het vak van podotherapeut leuk maakt.


Op welke locaties werk je en hoeveel dagen?

Ik werk 4 dagen in de week op vaste locaties. Dit is in Dalfsen, Ommen en Raalte, wisselend zit ik in Nijverdal en Oldebroek.


Waarom heb je gekozen voor de specialisatie ouderen?

Ik merk dat met name de oudere generatie niet weet wat er inmiddels mogelijk is. Iedereen wil tegenwoordig zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar kunnen daardoor wel klachten ontwikkelen. Ik help graag de ouderen hierbij als zij bijvoorbeeld pijnklachten aan de voeten hebben. Maar ook als ze moeite hebben met balans en stabiliteit, helpt het om daarvoor zolen aan te meten zodat je steviger staat. Hierdoor kan je bijdragen aan het langer thuis wonen met zo min mogelijk klachten.


Wat vind je het leukst bij het werken met de oudere patiënt?

Het mooist is de dankbaarheid die je krijgt als je iemand van pijn hebt afgeholpen wat ze niet hadden verwacht. Als ze bijvoorbeeld weer een rondje kunnen lopen wat ze eerder niet meer konden, is erg leuk om te horen. Dat is waar je het voor doet.


Hoe is de samenwerking binnen Innofeet?

Binnen Innofeet hebben wij een ‘ouderen groep’. Kim (zie video hieronder) is hiermee begonnen en sinds een tijdje is ook Moniek hierbij aangesloten. Wij hebben samen regelmatig overleggen over hoe we de ouderen podotherapie meer op de kaart kunnen zetten. De laatste jaren is dit met name gefocust op valpreventie en vanuit de beroepsgroep wordt hier nu ook meer aandacht aan besteed.Heb je tips voor podotherapeuten die verder willen leren?

Doe wat jij leuk vindt om te doen! Het geeft veel energie als je aan een project werkt wat je zelf leuk vindt om te doen. Natuurlijk zouden wij het ook leuk vinden als ons ouderen groepje nog meer leden krijgt, aangezien die doelgroep toch steeds groter wordt!


Op zoek naar een afwisselende baan met volop uitdagingen en groei maar wel in een gemoedelijke sfeer? 

Vacature bij logistiek & inkoop

Er zijn gesprekken ingepland en het heeft op dit moment geen zin meer om te reageren. Dank je wel voor je interesse!


Ben jij een echte aanpakker en ben je beschikbaar voor 18-24 uur per week? We zoeken een medewerk(st)er logistiek & inkoop voor ons hoofdkantoor in Zwolle.

Interesse of ken je iemand? Lees hier snel verder.

Interview: Idske leert & innoveert bij Innofeet

Mijn naam is Idske Wieskamp, ik ben nu 4 jaar podotherapeut bij Innofeet!

Ik ben podotherapeut geworden omdat mijn interesse altijd in de paramedische gezondheidszorg heeft gezeten en ik graag mensen help.


Hey Idske, wat vind je het leukst om te doen als podotherapeut?

Het leukste aan podotherapie vind ik dat mijn dag heel divers is en als podotherapeut ik veel verschillende behandelingen of technieken toe kan passen om klachten te verhelpen. Denk hierbij aan het contact met mensen en het achterhalen van het probleem, het uitvoeren van handelingen zoals ingegroeide nagels wegsnijden of mobiliseren van de voet. Daarnaast werk ik ook met 3D-technieken om digitale voetdata tot steunzool te verwerken en kan ik deze steunzool zelf nog handmatig afmaken of bewerken.


Op welke locaties werk je?

Ik werk in Lichtenvoorde in een gezondheidscentrum en in Aalten in een huisartsenpraktijk. Beide locaties werk ik zelfstandig maar door de goede contacten in deze centra zijn er ook gezamenlijke consulten of behandelingen.


Waarom heb je gekozen voor een Master?

Naast het werk als podotherapeut heb ik ervoor gekozen om een deeltijd master te volgen. Werkprocessen optimaliseren en overstijgende thema’s heb ik altijd erg interessant gevonden, en wilde ik hier meer kennis en werkzaamheden in uitvoeren. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding Health Care & Social Work, waarin ik een studieroute heb gekozen met extra aandacht voor technologie en innovatie. Deze onderwerpen zijn in de podotherapie namelijk niet weg te denken!

In deze master heb ik geleerd hoe onderzoek tot stand komt en hoe ik dit zelf kan uitvoeren in mijn werkomgeving. Daarnaast heb ik ook andere opdrachten gedaan om verder en breder te kijken dan mijn eigen vakgebied in de zorgcultuur van Nederland, Denk hierbij aan het schetsen van een toekomstscenario’s en ontwerpen van een innovatie en het implementeren van techniek in praktijksettingen.Wat kun je met deze master als podotherapeut?

Na het afronden van deze master blijf ik podotherapeut in de praktijk, maar wil ik mij ook gaan richten op onderzoek in de podotherapie. Dit wil ik doen door literatuur- en praktijkonderzoek uit te voeren en ervaring van collega’s te verzamelen. Deze resultaten wil ik graag delen met collega’s om zo de best mogelijke kwaliteit voetzorg te leveren, maar ook om zelf een nog betere podotherapeut te worden.


Hoe was de begeleiding van Innofeet?

Wat ik erg prettig vond bij Innofeet was dat ik tijdens de opleiding met veel collega’s heb kunnen overleggen. Ik kon altijd bellen om even te sparren over het tot stand komen van vraagstukken of thema’s voor opdrachten, en was er altijd wel iemand die advies had over welke literatuur ik nog kon gebruiken om mijn argumenten onderbouwing te geven. Daarnaast hebben alle collega’s ook bijgedragen aan het verzamelen van data voor mijn afstudeeronderzoek, dus collega’s nogmaals dank hiervoor!! Tevens heb ik ook vaak mijn voortgang of frustraties even kunnen ventileren, die interesse en luisterende oren kon ik ook erg waarderen.


Heb je tips voor podotherapeuten die ook verder willen leren?

Mochten er meer podotherapeuten denken: ‘Ik wil doorstuderen!’, dan zou ik vooral adviseren om een opleiding of cursus te zoeken waar je energie van krijgt. Je eigen werk interessant en enerverend houden zorgt ervoor dat je altijd met plezier naar je werk gaat.


Ga je in de toekomst nog meer specialisaties/opleidingen doen?

Voor nu wil ik mij komende tijd vooral gaan richten uitvoeren en toepassen van mijn nieuwe skills en het behandelen van patiënten. Maar wie weet ga ik ooit verder met het verbreden of verdiepen van kennis.

Ook werken en/of verder specialiseren bij Innofeet? Kijk op:
Werken bij Innofeet | Vacatures | Podotherapie | Pedicures | Orthopedie

Christel loopt stage bij Innofeet: ‘Ik ga elke keer met plezier naar stage toe’

Alle teksten en hoofdfoto: © Saxion


Tijdens haar mbo-opleiding was Christel van Dijk patiënt bij een podotherapeut. Ze raakten in gesprek over het werk en zo werd het zaadje geplant. Nu is ze vierdejaars Podotherapie-student en loopt ze al voor de tweede keer stage bij Innofeet. Ze krijgt al veel vrijheid en dat is maar goed ook, want over twee maanden hoopt ze haar diploma te halen.“ Het gesprek met de podotherapeut is eigenlijk altijd blijven hangen.”


Hoi Christel, waarom heb je voor de opleiding Podotherapie gekozen?

“Toen ik de mbo-opleiding persoonlijk begeleider volgde, was ik zelf patiënt bij een podotherapeut. We raakten aan de praat over het vak. Dat gesprek is eigenlijk altijd blijven hangen. Toen ben ik een tijdje gaan werken. Ik zat er al aan te denken om nog door te studeren en besloot Podotherapie te gaan doen. Er is ook goede baankans bij die studie, dat sprak me ook aan.”


Waar loop je stage?

“Ik loop stage bij Innofeet. Hier liep ik in mijn derde jaar ook al stage. Bij de opleiding Podotherapie word je geplaatst op een stageplek, je hoeft dus niet zelf opzoek. Ik zat eerst op een andere plek, maar het klikte niet. Er was niks mis met dat bedrijf, maar het paste niet bij mij. Ik had nog goed contact met Innofeet, omdat ik daar vanaf mijn derdejaarsstage al werk had als administratief medewerker. Dan pleeg ik telefoontjes en regel ik dingen voor diabetespatiënten. Gelukkig mocht ik daar weer aan de slag!”


Waarom wilde je wel nóg een keer stagelopen bij Innofeet?

“Het bedrijf heeft een brede agenda, daarom zie je veel verschillende patiënten. Jong, oud en verschillende klachten. Daarbij ligt het kennis- en kwaliteitsniveau erg hoog binnen deze praktijk. Ik loop drie dagen in de week mee, met twee verschillende begeleiders op verschillende locaties. Ik kan daar gewoon heel veel leren.”


Wat mag je allemaal doen tijdens je stage?

“Ik zie en spreek de patiënt en kijk hoe we kunnen helpen. Daarnaast doe ik onderzoek en zoek ik uit welke therapie daarbij past. Dan bespreek ik met mijn stagebegeleider wat ik gezien heb en vaak controleren ze dat ook nog even. Ik word al best wel vrijgelaten, maar ik zit nu ook in het vierde jaar. Als het lukt ben ik over twee maanden klaar met mijn opleiding, dan moet je er ook wel naartoe om het zelfstandig te kunnen.”


Wat hoopte je te leren van deze je stage?

“Goed de koppelingen leggen: Wat vertelt de patiënt? Wat zie je in je onderzoek? Wat is de oorzaak van de klacht? En vooral wat ik daaraan kan doen. Ik vind een stukje statiek en dynamiek heel leerzaam. Dat gaat over hoe de gewrichten bewegen, zo kom ik erachter hoe klachten ontstaan. En als podotherapie het niet kan oplossen, het doorverwijzen naar andere disciplines.”


Wat vind je het leukste aan dit werk?

“Ik vind het leuk dat het mensenwerk is. Je spreekt en helpt mensen. Ook is elke patiënt anders, verschillende soorten mensen, verschillende soorten klachten. Ook de combinatie tussen praktijk en theorie spreekt me erg aan. Ik ga elke keer met plezier naar stage toe”


Zijn er nooit dingen die je heel vies vindt?

“Je kan soms wel wonden zien, maar afgelopen halfjaar heb ik stagegelopen in het ziekenhuis bij de wondpoli. Ik ben dus wel wat gewend. Dat soort dingen kun je wel tegenkomen. De een heeft schonere voeten dan de ander, maar daar hebben we hulpmiddelen voor.”


Bij Podotherapie word je op een stageplek geplaatst, wat zijn jouw tips?

“Zoals ik net al aangaf was de plek waar ik eerst zat niet de juiste voor mij. Dat hoor ik ook wel eens van klasgenoten. Dan raad ik het aan om het gesprek aan te gaan. Maak het bespreekbaar met de docent die je begeleid. Hoe vervelend het ook is, wees gewoon eerlijk. Je moet voor jezelf opkomen. School was bereid om een nieuwe plek voor mij te zoeken, maar ik had nog goed contact met Innofeet. Na mijn studie ga ik ook aan de slag als podotherapeut bij Innofeet omdat het me ontzettend goed bevalt bij deze praktijk.”


Van harte welkom bij Innofeet Christel.


Ook stage lopen of werken bij Innofeet? Kijk op:
Werken bij Innofeet | Vacatures | Podotherapie | Pedicures | Orthopedie

Uitbreiding voetzorg Beilen

Bij Innofeet behandelen we uw voet(gerelateerde) klachten zodat u weer beter kunt bewegen. In Beilen hebben we aan het begin van 2022 podotherapiepraktijk Joesten overgenomen en we zijn blij te melden dat we nu ons team in Beilen uitbreiden met een orthopedisch schoenmaker en een medisch pedicure om u totale voetzorg te kunnen bieden. Zo kunt u voor bijna alle voetproblemen bij ons terecht in Beilen. Het nieuwe team stelt zich graag kort voor.


Elvera - podotherapeut Innofeet

Podotherapeut Elvera

Allerlei problemen in uw lichaam komen mogelijk voort uit uw voeten. Denkt u hierbij aan enkel-, knie-, heup-, en lage rugklachten. Voor elk probleem kijk ik naar een passende oplossing.


Orthopedisch schoenmaker Paul

Als orthopedisch schoenmaker help ik om de kwaliteit van leven te verbeteren wat betreft het lopen. Vaak sluipen klachten met lopen er langzaam in totdat het eigenlijk te erg wordt om nog door te gaan. Op dat moment zie ik de mensen en proberen we samen om een zo goed mogelijke technische oplossing te bedenken.


Medisch Pedicure Marleen

Als medisch pedicure verzorg ik nagels, zoals het knippen en frezen. Maar ook behandel ik ingegroeide nagels, verwijder ik eelt en likdoorns en screen ik uw voeten op risico’s. Daarnaast geef ik u graag advies over bijvoorbeeld uw voetverzorging. 


Samen kunnen we uw voeten de beste kwaliteit zorg geven. Heeft u voetzorg nodig? Bel dan 088-0313000 en we helpen u zo snel mogelijk verder. Locatiepagina Beilen

BLOG: Werkt u veilig?

Voet(gerelateerde) klachten komen veelvuldig voor op de werkvloer. Met name bij beroepen waarbij werknemers zwaar lichamelijk werk verrichten of veel staan. De arbeidsproductiviteit neemt hierdoor af en leidt mogelijk zelfs tot (langdurig) verzuim. Wij kunnen ook bij uw personeel preventief onderzoeken maar ook klachten behandelen op uw bedrijf met bijvoorbeeld onze behandelbus. Waarom? Kijk snel verder.Wettelijke vereisten
Draagt u gecertificeerde veiligheidsschoenen? Dan is het de vraag of u daarmee ook veilig werkt. Heeft u zelf inlegzolen in de schoen geplaatst? Zeer grote kans dat die de beschermende werking van de schoen tenietdoen. Hiermee vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier, met alle risico’s voor u en uw werkgever.

Behandelmogelijkheden
Innofeet biedt voor een scherp tarief een kwalitatief hoog beroepsproduct. Door het aanmeten van podotherapeutische zolen die wij certificeren op de betreffende veiligheidsschoen, ontstaat er een unieke combinatie. Onderzoek toont aan dat de combinatie van veiligheidsschoenen met podotherapeutische inlegzolen ervoor zorgt dat u fitter en meer gemotiveerd uw werk kan doen. Minstens zo belangrijk is dat het risico voor zowel u als uw werkgever door deze combinatie gedekt is.

Ons aanbod

Informatie voor de baas
Komt het u beter uit dat een podotherapeut van Innofeet bij u op locatie komt? De consulten worden samen met u zo efficiënt mogelijk ingepland, zodat de productiviteit van uw werknemers minimaal wordt beïnvloed. Innofeet verzorgt de benodigde meetapparatuur en behandelvoorzieningen (waaronder een mobiele behandelbank). Voor grotere groepen zetten we onze mobiele behandelbus in met volledige apparatuur.


Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden en prijzen? Ga naar onze bedrijfspodotherapie pagina of de contact pagina. U kunt ook direct 088 – 0313000 bellen en vragen naar meer informatie over bedrijfspodotherapie bij u op de zaak. We helpen u graag verder.


Kleine greep uit bedrijven die al klant zijn

Innofeet breidt eigen aanbod medisch pedicures uit

Bij Innofeet bieden we totale voetzorg om te helpen bij klachten aan de voet. Hierbij zijn medisch pedicures van groot belang omdat ze allerhande problemen aan de voet behandelen en ook screenen op risico’s. We werken veelal samen met medisch pedicures in de regio, maar hebben ook een aantal eigen medisch pedicures in dienst. Op een aantal locaties breiden we ons eigen aanbod medisch pedicures uit omdat hier de zorgvraag naar is en/of onze samenwerkende pedicures ons gevraagd hebben te ondersteunen.

Wat doet een medisch pedicure? 
De werkzaamheden van een medisch pedicure bestaan onder andere uit het verzorgen van nagels, zoals het knippen en frezen. Maar ook worden ingegroeide nagels behandeld, eelt en likdoorns verwijderd en worden de voeten gescreend op risico’s. Daarnaast geven onze medisch pedicures advies over bijvoorbeeld uw voetverzorging. De nauwe samenwerking met onze podotherapeuten en orthopedische schoenmakers is hierbij erg belangrijk. Samen kunnen we uw voeten de beste kwaliteit zorg geven.Onze medisch pedicures

Bij Innofeet zijn 4 medisch pedicures in dienst. Al onze medische pedicures hebben jarenlange ervaring met het verzorgen van de (diabetische) voet.


Locaties Innofeet

Onze medisch pedicures zijn te vinden op de volgende locaties.


Medisch pedicure nodig? 

Heeft u ingewikkelde voet- of nagelproblemen zoals bijvoorbeeld een diabetische voet? Dan krijgt u mogelijk een vergoeding vanuit de basisverzekering voor uw pedicurebehandeling. Neem bij onduidelijkheden altijd contact op met uw eigen zorgverzekeraar! U kunt een afspraak maken bij één van onze medisch pedicures via ons algemene telefoonnummer 088 – 031 3000


Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg