Nieuws

cliëntenraad Innofeet

Nieuw: Innofeet cliëntenraad

Een cliëntenraad is een groep mensen die de belangen van cliënten binnen een organisatie vertegenwoordigt. De cliëntenraad van Innofeet bestaat uit 4 cliënten die van Innofeet zorg ontvangen. Het doel van een cliëntenraad is om mee te denken en te praten over de zorg en diensten wij leveren. Zo zorgen ze ervoor dat de wensen en behoeften van cliënten serieus genomen worden.

Ga naar deze pagina voor meer informatie over de cliëntenraad.

eerste afspraak podotherapeut

BLOG: Een eerste afspraak met de podotherapeut

Ben je nieuwsgierig naar hoe een eerste afspraak met de podotherapeut eruit kan zien? We vertellen je in dit artikel wat je kan verwachten tijdens een eerste afspraak bij de podotherapeut.

Met welke klachten naar de podotherapeut?

Een afspraak met de podotherapeut bestaat uit verschillende onderdelen. Hoe de afspraak precies verloopt is afhankelijk van de klachten waarmee je naar de podotherapeut gaat. Je kunt bij een podotherapeut terecht met klachten als vermoeide voeten of benen, voetklachten als gevolg van overbelasting, standsafwijkingen van tenen of voeten, huidproblemen en/of nagelproblemen. Maar ook wanneer je klachten hebt aan je enkel, knie, heup of rug kan de podotherapeut wat voor je betekenen. Natuurlijk kunnen kinderen, 65+’ers, sporters, oncologiepatiënten en mensen met reuma of diabetes met specifieke voet(gerelateerde) problemen ook bij Innofeet terecht. We vertellen in dit artikel hoe een algemene eerste afspraak bij de podotherapeut eruit ziet.

Afspraak maken

Voor een afspraak bij de podotherapeut kun je doorverwezen zijn door een huisarts of een specialist. Maar je kunt ook rechtstreeks terecht bij de podotherapeut. Het is handig om de volgende dingen mee te nemen naar jouw eerste afspraak: een eventuele verwijzing, geldig identiteitsbewijs, een paar schoenen dat je vaak draagt of gaat dragen en passende onderkleding (wanneer je ook klachten hebt aan jouw rug of heup).

Kennismaking en vraaggesprek

De podotherapeut begint altijd met een kennismaking en vraaggesprek. Dit doen we om erachter te komen wat jouw dagelijkse bezigheden zijn en of je bijvoorbeeld fysiek werk hebt. Daarnaast wordt er uitgebreid gevraagd naar jouw klachten en wordt het probleem dat jij ervaart besproken. Op deze manier probeert de behandelaar de oorzaak van jouw klachten in beeld te krijgen.

Onderzoek

Na de kennismaking en het vraaggesprek gaat de podotherapeut over tot het onderzoek. Hiervoor moet je vaak jouw schoenen en sokken uitdoen. Aan de hand van de door jouw gegeven antwoorden wordt er onderzocht waardoor jouw klacht ontstaat. De podotherapeut inspecteert jouw voetstand in relatie tot jouw lichaamshouding. Ook wordt het functioneren van jouw enkels, benen, knieën, heupen en rug beoordeeld.

Een ander deel van het onderzoek is de loopanalyse. Hierbij staat de afwikkeling en beweging van jouw voet centraal. De podotherapeut vraagt je dan om even een stukje door een gang te lopen, zodat hij goed naar het bewegen van je voet kan kijken (eventueel met ondersteuning van camerabeelden). Ook kijkt de podotherapeut naar de stand van de rest van jouw lichaam, denk bijvoorbeeld aan je knieën, heup en onderrug. Afhankelijk van jouw klachten worden er lichamelijke testen uitgevoerd.

Behandelplan

Wanneer de podotherapeut zijn onderzoek heeft afgerond, bespreekt hij zijn bevindingen met je en stelt hij een persoonlijk behandelplan voor je op. Bij Innofeet hebben we een tal van behandelmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan podotherapeutische zolen, nagelbeugels, ortheses, wondbehandeling, vilttherapie, taping, dry needling en mobilisatie. Met al deze mogelijkheden zoeken we voor iedere pijnklacht een passende oplossing.

Wanneer blijkt dat er een therapie met behulp van zolen nodig is, maakt de podotherapeut een digitale 3D scan van jouw voet. Met deze techniek kan de podotherapeut een hele precieze, digitale ‘afdruk’ van jouw voeten maken. De 3D-scan vormt de basis voor de vorm van jouw op maat gemaakte podotherapeutische zolen.

Advies

Aan het eind van de afspraak geeft de podotherapeut vaak adviezen mee op het gebied van schoenen en bewegen. Het kan ook zijn dat je bepaalde oefeningen als ‘huiswerk’ meekrijgt. Voorbeelden hiervan worden via de e-mail verstuurd of krijg je geprint mee naar huis. Ook kan er een vervolgafspraak worden ingepland, bijvoorbeeld voor het afhalen van jouw podotherapeutische zolen.

Kosten en vergoedingen

Tot slot is het belangrijk om te weten dat in veel gevallen podotherapie grotendeels vergoed wordt wanneer je aanvullend verzekerd bent. Daarnaast zijn mensen met een chronische ziekte als diabetes of reuma vanuit de basisverzekering verzekerd voor podotherapeutische behandelingen. Lees hierover meer op onze website en bekijk zowel de tarieven als de vergoedingen.

Apeldoorn Dynamiek

Nieuwe locatie: Apeldoorn Dynamiek

Vanaf 3 juni 2024 hebben we een extra locatie in Apeldoorn! Onze podotherapeut Anke houdt praktijk bij de hoofdlocatie van Fysiotherapie Praktijk Dynamiek aan de Anklaarseweg in Apeldoorn. Een mooie toevoeging aan onze mogelijkheden in deze stad. Wilt u meer weten over deze locatie of een afspraak inplannen? Neem contact met ons op via 088 – 031 3000 of gebruik ons online afsprakensysteem.

zere voeten festival

Nooit meer zere voeten tijdens een festival

Met de zomer op komst en de festivalagenda’s die zich vullen met kleurrijke evenementen, is het tijd om uw dansschoenen uit de kast te halen en u klaar te maken voor een seizoen vol muziek, plezier en festiviteiten. Maar te midden van al die festiviteiten is er één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: onze voeten. Gelukkig biedt podotherapie de perfecte oplossing voor zere voeten tijdens een festival. Wij zorgen er voor dat uw voeten net zo klaar zijn voor vrolijke zomerse dagen als uzelf.

Festivals brengen vaak lange uren staan, dansen op verschillende ondergronden en oncomfortabele schoenen met zich mee. Dit kan leiden tot een reeks voetproblemen, variërend van blaren en eeltknobbels tot het verergeren van (voet)klachten die u al had. Met de hulp van een podotherapeut kunnen deze problemen worden voorkomen of behandeld, zodat u onbezorgd kunt genieten van het festival.

Een van de eerste stappen die u kunt nemen om uw voeten ‘festival-klaar’ te maken, is een afspraak maken met een podotherapeut voor een voetscreening. Tijdens deze screening zal de podotherapeut letten op eventuele standsafwijkingen, looppatronen en drukpunten die kunnen leiden tot problemen. Op basis van deze analyse kan de podotherapeut aanbevelingen doen voor geschikt schoeisel, inlegzolen of andere podotherapeutische hulpmiddelen om de druk te verlichten en de algehele voetgezondheid te bevorderen.

Voor mensen die al (voet)klachten ervaren, kan podotherapie verlichting bieden en helpen bij het voorkomen van verdere schade. Maatwerk inlegzolen kunnen worden ontworpen om de voetboog te ondersteunen, de druk gelijkmatig te verdelen en de stabiliteit te verbeteren. Bovendien kan de podotherapeut advies geven over het versterken van de voetspieren om blessures te voorkomen en de mobiliteit te verbeteren. Iets dat zeker kan helpen wanneer u uren lang staat en beweegt.

Kortom, podotherapie en het festivalseizoen gaan hand in hand als het gaat om het zorgen voor uw voeten terwijl u de leukste evenementen bezoekt. Of u nu uw voeten voorbereidt op lange dagen dansen in het gras, uren rondstruinen op gezellige marktjes of hulp nodig hebt bij het behandelen van een (sport)blessure, een podotherapeut kan een bron van steun zijn. Dus voordat u aan uw zomerse avonturen begint, overweeg dan een bezoek aan een podotherapeut om ervoor te zorgen dat uw voeten net zo klaar zijn om voor alle festiviteiten als uzelf.

Maak een afspraak
Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 08:00 – 17:00 uur voor vragen en om een afspraak in te plannen. Neem contact op via 088 – 031 3000. Ook kunt u via ons online afsprakensysteem zelf een afspraak inplannen bij de podotherapeut. Benieuwd of we ook bij u in de buurt een locatie hebben? Zoek hier de dichtstbijzijnde locatie.

Slippers op maat bij Innofeet

Het lopen op slippers of sandalen is heerlijk op warme zomerdagen. Maar wat nou als u normaal gesproken steunzolen in de schoenen draagt? Kunt u dan wel op slippers lopen? Tuurlijk kan dit! Als u er maar voor zorgt dat u kwalitatief goede slippers of sandalen draagt. Het liefst met een goed voetbed, of zelfs een paar waarin uw steunzool is verwerkt. Zo kunt u op warme dagen de dichte schoenen uit laten, maar loopt u toch net zo lekker als met uw podotherapeutische zolen.

Goede slipper, goed voetbed

Voorop staat natuurlijk dat een goede slipper of sandaal een goed voetbed heeft. Een goed voetbed dient steun te geven aan zowel de voet als de enkel. Draagt u podotherapeutische zolen in uw dichte schoenen? Kies dan zeker niet voor de goedkope slipper met een dunne zool. Het is van belang dat uw voeten nog jaren mee gaan en dus hebben ze goede ondersteuning nodig. In samenwerking met FITS Footwear kunnen de podotherapeuten van Innofeet slippers of sandalen voor u op maat maken, helemaal gebaseerd op uw voeten en looppatroon. Wij zorgen er op die manier voor dat u zowel in de winter als in de zomer (en alles daar tussenin) comfortabel kunt lopen.

Podotherapeutische zolen voor slippers en sandalen

Onze podotherapeuten meten de FITS slippers of sandalen bij u aan, waarna deze geproduceerd worden. Bij Innofeet zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hebben we op elke locatie de juiste apparatuur om voor u de perfecte slipper of sandaal aan te meten. Maak een afspraak bij de podotherapeut bij u in de buurt om meer te weten te komen over de mogelijkheden, collectie, prijzen en eventuele vergoedingen. Om uw voeten nauwkeurig in kaart te brengen, maakt de podotherapeut een 3D-scan. Met behulp van deze scan wordt het voetbed van de slippers of sandalen bepaald, zodat deze precies op uw voeten is afgestemd.

Stel uw eigen slipper samen

Mocht u denken dat een slipper of sandaal met een podotherapeutische zool niet mooi of hip kan zijn. Dan spreken we u graag tegen! FITS heeft namelijk een hele leuke zomercollectie gelanceerd met moderne en trendy op maat gemaakte modellen. Het leuke aan deze slippers en sandalen is dat u zelf het ontwerp kunt bepalen. Natuurlijk kiest u eerst het model uit dat u mooi vindt. Daarna maakt de podotherapeut van Innofeet een scan en wordt het voetbed voor u in de slipper of sandaal verwerkt. Vervolgens bespreken we welke eigenschappen u verder toe wilt voegen, zoals het bovenwerk, de binnenvoering en de kleur van de loopzool. Zo maken we de slippers of sandalen helemaal op maat!

Slippers op maat laten maken

Wilt u graag slippers of sandalen op maat laten maken? Innofeet heeft in de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland en Overijssel meer dan 60 locaties waar we zorgen voor uitstekende podotherapie. Via de locatiezoeker op onze website vindt u zeker een Innofeet locatie bij u in de buurt. Weten wanneer u bij een van onze podotherapeuten terecht kunt voor advies? Neem contact op.

Kosten FITS slippers en sandalen op maat

  • Elke slipper of sandaal is volledig zelf samen te stellen qua kleur en materiaal. (Let op: kleuren kunnen in de praktijk afwijzen van de getoonde foto’s of voorbeelden);
  • Elke slipper of sandaal is van dezelfde hoge kwaliteit;
  • Bestaande cliënten betalen € 276,-* (inclusief BTW) voor een paar slippers of sandalen. De prijs is opgebouwd uit een consult + FITS slippers of sandalen + afleveren of opsturen.
  • Nieuwe cliënten betalen € 340,50* (inclusief BTW). De prijs is opgebouwd uit voeten opmeten + consult + FITS slippers of sandalen + afleveren of opsturen.
  • Innofeet levert de huisschoen van FITS niet.

Het afleveren van de slipper of sandaal op maat neemt circa zes weken in beslag. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken bij een van onze podotherapeuten? Plan de afspraak zelf online in of bel naar onze klantenservice via 088 – 031 3000.
*Prijswijzigingen en typfouten onder voorbehoud. Vraag uw behandelaar naar de kosten.

hardloopschoenen blog

Ontdek de perfecte hardloopschoenen voor uw workout

Het kiezen van de juiste hardloopschoenen kan een wereld van verschil maken voor zowel beginnende als ervaren hardlopers. Of u nu traint voor een marathon, uw dagelijkse rondje in het park rent of gewoon op zoek bent naar comfortabele schoenen voor uw workouts. Het vinden van de perfecte hardloopschoenen is van cruciaal belang. In deze blog zullen we enkele belangrijke factoren bespreken om te overwegen bij het kiezen van de beste hardloopschoenen voor uw behoeften.

De pasvorm
Een van de meest essentiële aspecten van hardloopschoenen is de pasvorm. U wilt schoenen die stevig om uw voeten zitten, maar niet te strak. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor uw tenen om te bewegen en dat uw hiel goed wordt ondersteund. Een schoen die te klein is, kan leiden tot blaren en ongemak tijdens het rennen, terwijl een te grote schoen kan leiden tot wrijving en mogelijke blessures.

Ondersteuning en demping
Goede hardloopschoenen moeten voldoende ondersteuning en demping bieden om de impact van het rennen op uw gewrichten te verminderen. Kies schoenen met de juiste balans tussen demping en stabiliteit. De juiste hoeveelheid demping kan helpen bij het absorberen van schokken, maar te veel demping kan in sommige gevallen ook instabiliteit veroorzaken. Een schoen met voldoende stabiliteit en demping kan uiteindelijk bijdragen aan het voorkomen van blessures. Wees er ook van bewust dat de demping van een hardloopschoen ongeveer twee jaar meegaat (zowel gebruikt als ongebruikt) of ongeveer 800 kilometer.

Type pronatie
Pronatie verwijst naar de manier waarop uw voet naar binnen rolt tijdens het rennen. Het is belangrijk om te weten of u een neutrale pronatie, overpronatie of onderpronatie hebt, omdat dit van invloed is op het type schoen dat het beste bij u past. Neutrale schoenen zijn geschikt voor mensen met een normale pronatie, terwijl stabiliteitsschoenen extra ondersteuning bieden voor mensen die overproneren.

Ademend vermogen
Tijdens het hardlopen kunnen uw voeten flink gaan zweten, vooral tijdens warm weer of lange afstanden. Kies daarom voor schoenen met een ademend bovenwerk, gemaakt van materialen zoals mesh, die helpen bij het afvoeren van vocht.

Flexibiliteit en grip
De flexibiliteit van de zool van de schoen is ook belangrijk, omdat deze moet buigen op de juiste plaatsen om de natuurlijke beweging van uw voet te volgen. Zoek naar schoenen met een goede balans tussen flexibiliteit en stabiliteit. Daarnaast is een goede grip essentieel, vooral als u op ongelijk terrein loopt. Zorg ervoor dat de buitenzool voldoende grip biedt om uitglijden te voorkomen en u veilig te houden tijdens uw runs.

Deskundig advies inwinnen
Vindt u het lastig om zelf te bepalen welke schoen nou het beste bij uw voet past? Neem dan eens contact op met Innofeet. Onze sportpodotherapeuten geven u graag advies. Zij zijn goed op de hoogte van de hardloopschoenen op de markt en kunnen zo een model adviseren die passend is bij uw voeten.

Meer weten of een afspraak maken bij Innofeet? Ga naar de contactpagina en maak een afspraak online of neem telefonisch contact op.

vacature orthopedie

Vacature orthopedisch schoentechnicus en -technoloog

Onze bedrijfstak orthopedie is volop in ontwikkeling. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’s die samen met ons Innofeet Orthopedie verder willen uitbreiden. Ben jij een (bijna) afgestudeerde orthopedisch schoentechnicus of -technoloog of zzp’er in deze branche? Dan zijn wij zeker op zoek naar jou!

Lees de vacature hier.

online afspraak inplannen

NIEUW: plan nu zelf online uw afspraak in!

We hebben goed nieuws voor u! Vanaf nu kunt u eenvoudig en snel zelf online een afspraak inplannen. Of u nu voor het eerst een afspraak maakt of al langer bij ons bekend bent. U kunt zelf bepalen wanneer het u het beste uitkomt om naar de podotherapeut te gaan.


Wat zijn de voordelen van ons nieuwe systeem?
Altijd en overal toegang:
U heeft op elk moment van de dag toegang tot het systeem, zodat u niet gebonden bent aan kantooruren.
Keuzevrijheid:
Bekijk de beschikbare data, locaties en tijden en kies wat het beste bij u past.
Directe bevestiging: Nadat u uw afspraak heeft ingepland, ontvangt u een bevestiging via e-mail.


Hoe werkt het?
Ga naar onze website en navigeer via de oranje button ‘Contact /Afspraak maken’ naar de contactpagina. Klik op de blauwe button ‘Maak online een afspraak’ en beantwoord de vragen zorgvuldig. Selecteer de gewenste locatie, datum en tijd uit de beschikbare opties. Bevestig uw afspraak en ontvang een bevestiging in uw inbox.

Wij geloven dat deze nieuwe functionaliteit het plannen van afspraken voor u efficiënter en aangenamer zal maken. Probeer het uit en ervaar het gemak van zelf online uw afspraak inplannen.


Uitzondering
Wilt u een afspraak maken bij de orthopedisch schoenmaker of medisch pedicure? Dan verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice. Ook wanneer u een medische voet heeft, willen we u vragen om telefonisch een afspraak in te plannen. Dit kan via onderstaand telefoonnummer.


Contact
Komt u er niet uit of heeft u liever telefonisch contact? Ons team staat voor u klaar. Wij zijn op werkdagen van 08:00 – 17:00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 088 – 031 3000.

Interview innofeet

Interview: Innofeet bij Contour Fysio in Oldebroek

Afgelopen week heeft er in de Huis aan Huis Elburg een mooi interview van onze collega Danique en fysiotherapeut Stefan Plugge van Contour Fysiotherapie. In het krantenartikel beschrijven zij de samenwerking tussen podotherpeut en fysiotherapeut. Ook vertelt Danique mooi over wat Innofeet voor mensen kan betekenen. Benieuwd naar het artikel? U leest het hier.

podotherapie en wintersport

Blog: Podotherapie & Wintersport

Zorg voor je voeten op de piste

Wintersport is voor velen een geweldige manier om te genieten van de koude maanden, omringd door prachtige besneeuwde landschappen en sportievelingen op ski’s en snowboards. Of je nu een doorgewinterde skiër bent of net begint met snowboarden, één aspect van je lichaam verdient bijzondere aandacht tijdens je avonturen in de bergen: jouw voeten.

Waarom zijn gezonde voeten essentieel tijdens wintersport?

Wintersportactiviteiten, zoals skiën en snowboarden, leggen grote druk op je voeten en enkels. Ongeacht je vaardigheidsniveau kunnen oneffen pistes, variërende weersomstandigheden en het dragen van skischoenen of snowboardlaarzen leiden tot verschillende voetproblemen. Van blaren en/of drukplekken tot meer ernstige aandoeningen zoals verstuikingen, gezonde voeten zijn essentieel om blessures te voorkomen en optimaal van je wintersportvakantie te genieten.

De rol van de podotherapeut bij wintersportvoorbereiding

Een podotherapeut kan een grondige analyse van jouw voeten uitvoeren om eventuele afwijkingen, zoals standsafwijkingen en drukplekken, te identificeren. Dit helpt bij het begrijpen van mogelijke problemen tijdens het wintersporten. Op maat gemaakte steunzolen kunnen worden voorgeschreven om de stand van jouw voeten te corrigeren en de druk gelijkmatig te verdelen. Dit is vooral waardevol bij het dragen van strakke skischoenen of snowboardlaarzen. Een podotherapeut kan ook adviseren over het juiste schoeisel voor wintersport, inclusief het aanbevelen van merken die bekend staan om hun comfort en ondersteuning.

Podotherapie biedt een gepersonaliseerde aanpak om voetproblemen te voorkomen en je wintersportervaring comfortabeler te maken. Dus voordat je de piste op gaat, overweeg een bezoek aan een podotherapeut om ervoor te zorgen dat je voeten klaar zijn voor de uitdagingen die de winterse avonturen met zich meebrengen.

Maak een afspraak

Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 08:00 – 17:00 uur voor vragen en om een afspraak in te plannen. Neem contact op via 088 – 031 3000. Benieuwd of we ook bij u in de buurt een locatie hebben? Zoek hier de dichtstbijzijnde locatie.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg