Nieuws

Innofeet aanwezig bij laatste Vital Centre Raalte Run

Het belooft een mooi hardloopfeestje te worden op vrijdag 13 mei in Raalte. Vital Centre is nog een laatste keer de naamgever van deze 25e editie! Innofeet is aanwezig als sponsor met onze speciale behandelbus, maar we moedigen natuurlijk ook de deelnemers aan.


Op vrijdagavond 13 mei 2022 vindt de 25e én laatste editie van de Vital Centre Raalte Run plaats.

Het loopprogramma is als volgt:
18.15 uur start 1 km
18.30 uur start 2 km
19.10 uur start 10 km en 10 EM
19.15 uur start 5 KM

Prijsuitreikingen volgen erna.


Tijdens de run zullen onze podotherapeuten Anja en Aranka aanwezig zijn bij de bus om uw mogelijke vragen te beantwoorden. Heeft u toch last van een bepaalde blessure? Ze staan voor u klaar. In de bus zijn 2 behandelplekken dus Anja en Aranka kunnen eventueel uw voeten inspecteren en kijken naar uw hardloopschoenen.


De specialisten van Innofeet helpen iedereen in de regio verder met totale voetzorg. Innofeet heeft zeer ervaren (sport)podotherapeuten in dienst die je graag van dienst zijn.

Wil je een afspraak maken?
Bel onze klantenservice op 088 – 031 3000 en we plannen je zo snel mogelijk in bij onze specialist.

Samenwerking Innofeet & Intersport Bols Raalte

Innofeet werkt graag samen met goede (sport) schoenenzaken die kwaliteit en aandacht als prioriteit zien. We zien bij Intersport Bols in Raalte deze gezamenlijke drive voor de klant. Onze sportpodotherapeut Anja werkt dan ook graag met Intersport Bols samen. In mei wil Anja graag haar expertise voor u inzetten tijdens een gratis inloopspreekuur bij Intersport Bols in Raalte.


Intersport Bols: Team van echte specialisten

“Intersport Bols is dé online sportwinkel met vier fysieke winkels in Hoogeveen, Raalte, Emmen en Doetinchem. Voor de roots van de winkel moeten we ver terug in de tijd. Oprichter van de winkel is Jan Bols, geboren op 27 augustus 1944 in Hoogeveen. Jan Bols is bekend als voormalig langebaanschaatser. Zijn grootste successen behaalde hij aan het begin van de jaren zeventig van de twintigste eeuw. Lange tijd was Bols achter Kees Verkerk en Ard Schenk de derde schaatser van Nederland.

———–

In onze winkels kun je terecht voor deskundig advies met persoonlijke aandacht. Wij hebben specialisten voor tal van sporten. Met in het bijzonder voetbal, running, fitness en outdoor.

De persoonlijke aandacht met vaste gezichten en lokale betrokkenheid kenmerkt de winkels van Intersport Bols”.

(bron: Over ons – Intersport Bols)


De sportpodotherapeuten van Innofeet

Spelen er blessures op tijdens het sporten? Of wilt u uw sportprestatie verbeteren? Dan kan Innofeet u mogelijk helpen. Veel sportblessures ontstaan vanuit uw voeten. Onze (sport)podotherapeuten helpen u graag met het vinden van de oorzaak van uw sportblessure, om deze vervolgens op te lossen, te verminderen of mogelijk te voorkomen.

—————–

Sportpodotherapie is een specialisatie binnen het vakgebied podotherapie. Een sportpodotherapeut heeft naast de studie van podotherapie de 2-jarige opleiding tot sportpodotherapeut afgerond. Om een goed beeld te krijgen van een bepaalde sportblessure is kennis van de manier van bewegen tijdens het sporten een vereiste. Bij iedere sport beweegt een sporter op een andere manier. Onze sportpodotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van diverse sporters. 


Gratis inloopspreekuur podotherapeut Anja

Om onze samenwerking te vieren kunt u profiteren van vrijblijvend advies van onze podotherapeut Anja. We organiseren op 24 mei van 15:00 – 16:30 uur een inloopspreekuur bij Intersport Bols in Raalte. Anja kan u daar verder adviseren en/of helpen. Tot ziens in de winkel.

BLOG: met een beetje beweging blijft u langer op de been.

U verliest spiermassa als u ouder wordt, uw reactiesnelheid wordt helaas lager en waarschijnlijk zijn uw ogen iets minder geworden. Gevolg? U kunt eerder struikelen met gemiddeld vaker letsel. Helaas zijn dit de feiten en kunnen we hier niet om heen. Innofeet maakt zich daarom al lange tijd sterk om eventuele problemen voor te zijn. We noemen dit “Valpreventie bij ouderen”. Onze podotherapeuten willen voorkomen dat u valt en werken samen met andere professionals zoals fysiotherapeuten en huisartsen.

Gelukkig kunt u het risico op een val vaak zelf voorkomen. Dit kan door aan de slag te gaan met uw conditie en door bijvoorbeeld zelf in huis aanpassingen te doen die een val kunnen voorkomen. Hieronder volgen enkele praktische tips en ook nog links naar handige websites of documenten.


Onderstaande tips kunt u thuis en sommige natuurlijk ook eventueel op het werk doen. Het kost u niet veel tijd en het kan gemakkelijk tussendoor. Zo blijft u fit en vitaal. (bron: www.veiligheid.nl)


Waarom meedoen?

Hieronder kunt u een korte video bekijken waarin Henny Brouwer en Evert Rijks zelf vertellen waarom zij aan valpreventie doen. Ook geeft Verana Janga, trainster van beweegtraining In Balans, kort uitleg over het nut van valpreventie.


Wilt u meer informatie?

Nog meer informatie online opzoeken of direct handige documenten downloaden? Bekijk onderstaande handige links


Nog vragen?

U kunt ons altijd bellen op 088 – 031 3000 met uw vraag. Wilt u dat een podotherapeut u ziet, geef dit dan bij onze klantenservice aan. We kunnen u vaak helpen of doorverwijzen naar een andere professional.

Samenwerking Innofeet – GA Eagles

VOETZORG INNOFEET EXTRA HULPMIDDEL IN ‘GEREEDSCHAPSKIST’ FRANK NAB

(Onderstaande tekst en afbeeldingen komen uit Kleuren van Juweel, businessmagazine van Go Ahead Eagles)

De voet is vanzelfsprekend hét belangrijkste lichaamsdeel waarmee profvoetballers hun beroep uitoefenen. Niet voor niets is Go Ahead Eagles dan ook de samenwerking aangegaan met senior (sport)podotherapeut Niek de Graaf van Innofeet, waardoor ook voetzorg tot de ‘gereedschapskist’ van fysiotherapeut Frank Nab behoort.


Jeroen - Eigenaar en podotherapeut Innofeet

“De rol die Innofeet voor de selectie van Go Ahead Eagles gaat vervullen, betreft de gehele voetzorg”, zegt Jeroen Nijenhuis, directeur van Innofeet. “Daarnaast willen we met ons bedrijf als sparringpartner voor Frank Nab gaan fungeren. Een heel belangrijk specialisme van Innofeet is dat we denken vanúít de voet. Daar zit een bredere denkwijze achter die we ook willen toepassen bij Go Ahead Eagles.”


Frank Nab verwacht dat de spelers van de eerste selectie veel profijt zullen hebben van de samenwerking met Innofeet. “Voeten zijn voor een speler goud waard. Die moeten in de beste staat verkeren, waardoor de kans op blessures wordt verkleind. Voor mij als fysiotherapeut is het specialisme van Innofeet een extra hulpmiddel in de gereedschapskist.” Eens in de twee weken is Niek de Graaf in De Adelaarshorst te vinden om Frank Nab te ondersteunen. “In Niek heb ik een goede sparringpartner bij het behandelen van spelers met voet- of enkelklachten”, geeft Nab aan. “Samen bespreken we bijvoorbeeld het behandeltraject en hoe we klachten gaan aanpakken én voorkomen.”


Daarnaast denkt Innofeet mee over welk type voetbalschoen het beste bij de voeten van een speler past. “Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of een linksbuiten wel op hetzelfde schoeisel moet spelen als een verdediger”, vervolgt Nijenhuis. “Het klinkt als iets heel kleins, maar voor spelers kan het draagcomfort van voetbalschoenen een groot verschil maken. Omdat elke speler op zijn eigen manier compenseert, kan het dragen van verkeerde schoenen niet alleen leiden tot voetklachten, maar bijvoorbeeld ook tot knieklachten.”

De ervaring leert dat veel spelers al jarenlang met hetzelfde merk voetbalschoenen spelen of vooral kijken naar het uiterlijk van de schoen. “In samenspraak met Innofeet gaan we spelers advies geven om voor een type schoen te kiezen met de beste pasvorm voor hun voet”, zegt Nab. “Meestal moeten ze er eerst even aan wennen, omdat ze al jaren een ander type schoen gewend zijn, maar na een tijdje ervaren ze meestal dat het de juiste keuze is geweest. De samenwerking met Innofeet is voor Go Ahead Eagles in ieder geval een mooie stap vooruit op het gebied van
voetverzorging.”


De specialisten van Innofeet helpen niet alleen de spelers van Go Ahead Eagles, maar iedereen in de regio verder met totale voetzorg. Innofeet heeft zeer ervaren (sport)podotherapeuten in dienst die je graag van dienst zijn.

Wil je een afspraak maken?
Bel onze klantenservice op 088 – 031 3000 en we plannen je zo snel mogelijk in bij onze specialist.

Hele magazine van Go Ahead Eagles nog eens digitaal bekijken?
Kleuren van Juweel, businessmagazine van Go Ahead Eagles

Innofeet slipperdagen

Wilt u voor de zomer op nieuwe slippers lopen? Dat kan! Dit jaar organiseren we in de hele maand april speciale Innofeet slipperdagen op ons hoofdkantoor in Zwolle. Sandalinos
Bij Innofeet zijn de dames en heren slippers van Sandalinos® verkrijgbaar. De slippers worden geleverd met een volledig op maat gemaakt voetbed. Iedere slipper uit de Custom Made of Custom Fit collectie is dan ook uniek van vorm. De slippers zijn geheel naar wens te configureren met fijne materialen. Een topproduct om zo toch te kunnen genieten van lekker weer met steunzolen!
Om de perfecte pasvorm te garanderen hebben we bij Innofeet een selectie voor vrouwen en mannen gemaakt uit het totale Sandalinos slippers op maat aanbod. Wij leveren alleen de Custom Made en Custom Fit. De Urban modellen leveren wij niet.


Innofeet slipperdagen april 2022
Dit jaar organiseren we in de hele maand april speciale Innofeet slipperdagen in Zwolle om u te kunnen helpen aan goede podotherapeutische slippers voor de zomer. Bel voor meer informatie geheel vrijblijvend onze klantenservice op 088 – 031 3000 en vraag naar de slipperdagen. Zij helpen u graag. Meer informatie over de Sandalinos modellen? Bezoek onze speciale Sandalinos pagina

U wordt tijdens de slipperdagen in onze speciale behandeltruck verder geholpen door onze podotherapeuten.

Tour de Tietema: Plan Bas & Innofeet

UPDATE: nieuwe video toegevoegd. Kijk snel verder.

Bas Tietema heeft één doel: profwielrenner worden en blijven. En het is hem gelukt! Wij feliciteren Bas met deze geweldige prestatie. Innofeet heeft Bas geholpen met aanpassingen aan zijn wielerzolen om zijn houding te verbeteren: uw voeten, onze zorg.


“Maandenlang heb ik met heel veel plezier keihard getraind om weer een ‘echte’ wielrenner te worden. Daarom ben ik ook enorm trots om jullie te kunnen vertellen dat ik in 2022 profwielrenner zal zijn bij @bingoalpauwels en jullie mee mag nemen in dit mooie avontuur”!
(@BasTietema) / Twitter)

Innofeet helpt Bas verder !
Bas kwam bij onze sportpodotherapeuten Frank en Han met een aantal vragen en klachten. Kijk in de aflevering van ‘Tour de Tietema: Plan Bas” hoe we hem hebben geholpen. ‘Bas, jij gaat Parijs-Roubaix winnen! Fijn dat we samen mogen helpen bij jouw droom’, aldus Frank en Han.


UPDATE! Bekijk hieronder hoe Bas in de Krachtcentrale werkt aan zijn fysieke kracht.


Meer van Tour de Tietema zien? Kijk onderstaande aflevering nog eens volledig terug of ga naar het Youtube kanaal van Tour de Tietema.


Innofeet helpt alle sporters verder

Onze (sport)podotherapeuten helpen je graag met het vinden van de oorzaak van de sportblessure, om deze vervolgens op te lossen, te verminderen of mogelijk te voorkomen zodat je weer kunt focussen op jouw sport. We helpen alle sporters om terug op niveau te komen, of te blijven. Maak snel een afspraak via 088-0313000 of bekijk eerst meer informatie over sportpodotherapie.


Bekijk ook eens onderstaande links

Tour de Tietema Cycling Team | De wielerwereld op z’n kop!

(5) Bas Tietema (@BasTietema) / Twitter

Krachtcentrale – House of Sport performance

Innofeet in Krachtcentrale Zwolle

Goed nieuws voor alle sporters in Zwolle en omstreken. Innofeet start vanaf 1 februari in Krachtcentrale met het aanbieden van podotherapie binnen een multidisciplinair team. Krachtcentrale is te vinden in het prachtige Victorium Sports & Health aan de Boerendanserdijk 47 in Zwolle.


Wat is Krachtcentrale?

“HOUSE OF SPORT PERFORMANCE”

Krachtcentrale zet sporters in hun kracht. Elke sporter heeft zijn eigen doel, reden en verhaal om beter, fitter en gelukkiger te worden. Met een team van 12 specialisten staan wij klaar om samen met jou doelen te bereiken”.

Iedereen heeft zijn persoonlijke reden, verhaal of doel om aan de eigen lichamelijke en mentale gezondheid te werken. Krachtcentrale is er kortom voor iedereen die gezonder, gelukkiger en fitter wil worden.
(Bron: www.krachtcentrale.nl)


Wie zit er van Innofeet in Krachtcentrale?

Vanuit Innofeet zullen Rik en Anouk elkaar afwisselen om u verder te helpen bij uw (sport) vraag of klacht. Ze hebben veel ervaring en kennis binnen de (sport)podotherapie.


Uw voeten, onze zorg
Afspraak maken? Dat kan! De agenda’s staan open per 1 februari 2022. U bent van harte welkom aan de Boerendanserdijk 47 in Zwolle. Bel 088-0313000 en we helpen u graag verder.

Wilt u meer weten over Krachtcentrale? Ga dan naar www.krachtcentralezwolle.nl

BLOG: Basis tips voor goede en passende schoenen

Sneakers, laarsjes, boots, ballerina’s, geklede schoenen, pumps, instappers, werkschoenen en ga zo maar door. We hebben veel keuze en we bestellen massaal online schoenen. Vooral in deze tijd waarin bijvoorbeeld tijdgebrek ons drijft naar online winkelen. Het blijft wel zaak om goed op te letten bij uw zoektocht zodat u eventuele problemen aan uw voeten voorkomt. Goede schoenen kunnen niet alle problemen voorkomen maar wat zijn de basis tips voor goede en passende schoenen? Innofeet zet het op een rij.

Video: Podotherapeut Frank legt uit waar u op moet letten tijdens het uitzoeken en passen van schoenen.


Voorbereidingstips

  • Pas schoenen aan het einde van de middag. Voeten kunnen tijdens de dag dikker worden.
  • Pas altijd beide schoenen, want de ene voet is vaak iets groter dan de andere voet. Uw voet gaat doorzakken naarmate u ouder wordt. Hierdoor kan uw schoenmaat een maat groter worden.
  • Draag sokken in uw schoenen. Trek tijdens het passen uw sokken aan die u doorgaans draagt.
  • Houd uw teennagels kort en knip deze altijd recht af. Dan gaan uw sokken ook minder snel stuk en heeft u tijdens het passen ook geen last van lange nagels.

Waar op te letten tijdens het kopen/passen? (zie ook video podotherapeut Frank)

Test de stijfheid van de zool
We hebben hier een simpele test voor. Druk met 2 vingers aan de voor- en achterkant van de schoen. Buigt de zool niet teveel door bij de bal van de voet dan is de zool stevig genoeg. De zool hoort niet ergens anders te buigen.

Test de torsiestijfheid
Probeer met uw handen de schoen te draaien. De schoen mag zeker wat meegeven maar schoenen die helemaal in elkaar draaien raden we af.

Sluiting van de schoen
De sluiting van de schoen moet ervoor zorgen dat de schoen goed aansluit op de wreef van de voet. Dit kunnen veters, klittenband of bijvoorbeeld een gesp zijn. De veterranden mogen elkaar niet raken (zie foto) zodat de voet niet kan gaan schuiven in de schoen.

Stevige hielpartij
Druk met uw vinger op de achterkant van de schoen. Deze kunt u iets indrukken maar mag niet te zacht zijn. Een stevige achterkant zorgt voor goede ondersteuning van de hak.

Lengte van de schoen
Ons advies is dat u tijdens het passen met de tenen kan bewegen. De schoen moet vooral goed voelen. Laat u eventueel goed adviseren in de winkel over de pasvorm. Staar niet blind op de maat.
Draagt u (podotherapeutische) steunzolen? Hou er dan rekening mee dat de schoen een uitneembaar voetbed heeft. Neem de zolen mee tijdens het passen. Dit voorkomt pasproblemen achteraf.


Houdt uw schoenen en voeten in goede conditie

U heeft schoenen gekocht. Dat is fijn maar dan heeft u nog wel werk te doen. Met onderstaande basistips blijft u ook fijn lopen of wandelen. Meer tips? Lees dan ons blog over wandelen

  • Onderhoud de schoenen volgens voorschriften.
  • Wissel regelmatig van schoenen zodat schoenen tijd hebben om te luchten en te drogen.
  • Blijf uw voeten goed verzorgen zoals het goed knippen van uw teennagels. Balsem droge voeten goed in met voeten crème zodat uw huid soepel blijft. Heeft u toch problemen met uw voeten dan kunt u altijd een afspraak maken met een pedicure of podotherapeut van Innofeet.

Waar koopt u goede schoenen?
Iedereen heeft hierin een eigen voorkeur. Onze voorkeur gaat uit naar schoenenwinkels met goed advies en tijd voor het opmeten van uw voet. Mocht u toch online willen shoppen? Voer bovenstaande tips thuis uit en stuur de schoenen echt terug als u twijfelt. We werken onder andere samen met de volgende winkels:

Staat uw winkel er niet bij of is deze selectie te ver rijden? Vraag uw podotherapeut of medisch pedicure welke goede schoenenwinkel bij u in de buurt zit. U kunt de grotere landelijke ketens zoals Ziengs en Schuurman ook proberen.


Veel succes met het uitzoeken en passen van uw toekomstige schoenen!

Podotherapie Joesten wordt Innofeet

Per 1 januari 2022 wordt Podotherapie Joesten met locaties in Beilen, Meppel en Gorredijk overgenomen door Innofeet. Elvera Scholten, de huidige podotherapeut bij Joesten gaat mee naar Innofeet, waardoor er voor veel van de huidige patiënten niet veel veranderd behalve naam en uitstraling. Op de locaties zullen bovendien ervaren podotherapeuten van Innofeet ook diensten gaan draaien.

Overname 
Ineke Joesten is in 1994 begonnen met een eigen praktijk in Beilen. In de jaren die volgen is Podotherapie Joesten uitgebreid naar Meppel en Gorredijk. Ineke: ‘’Na 30 jaar vol enthousiasme mijn vak als podotherapeut te hebben uitgeoefend, ga ik mijn man helpen met zijn bedrijf. Tijd voor een nieuwe stap. We hebben al langere tijd goed contact met Innofeet en delen onze missie en visie. Het leveren van hoge kwaliteit podotherapeutische zorg. De keuze voor Innofeet is voor ons daarmee de juiste’’. Jeroen Nijenhuis, directeur van Innofeet, vult hierop aan: “We waren al een tijdje op zoek naar uitbreiding in het Noorden. We zijn al een sterke speler in vooral Overijssel en Gelderland. Toen Ineke met haar plannen kwam, hebben we in goed overleg alles besproken”.

Innofeet
Bij Innofeet hebben we podotherapeuten, medisch pedicures en orthopedisch schoenmakers in dienst en behandelen we onder andere (top)sporters, kinderen, ouderen en diabetespatiënten. In overleg met u stellen we een behandelplan op. De behandelingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit podotherapeutische inlegzolen, ortheses, schoenadvies, nagelbeugels of een instrumentele behandeling. Innofeet werkt ook samen met verschillende fysiotherapeuten, huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners. Door onze kennis te bundelen, krijgt u de beste zorg.


Toegankelijkheid
U kunt bij Innofeet terecht zonder verwijzing van uw huisarts. Ook wordt podotherapie veelal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Podotherapie heeft geen gevolgen voor het eigen risico. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via 088 – 031 3000.

Beilen en Gorredijk zijn opgenomen als nieuwe locaties. De locatie Meppel van Joesten gaat over in de huidige locatie van Innofeet in Meppel. Ga voor meer informatie naar ons overzicht van al onze locaties.


Turks spreekuur uitgebreid

U kunt vanaf nu bij onze klantenservice aangeven dat u graag in het Turks praat tijdens uw afspraak. U wordt dan ingepland bij podotherapeut Kübra of Dilek.

Artık müşteri hizmetlerimize randevunuz sırasında Türkçe konuşmak istediğinizi belirtebilirsiniz. Daha sonra podiatrist Kübra veya Dilek ile randevu alabilirsiniz


Bij Innofeet merken we vaker dat we op deze manier de zorgvraag beter kunnen achterhalen bij patiënten waarbij Turks de moedertaal is. We zijn dan ook trots dat het gelukt is om een uitgebreider Turks spreekuur op meerdere locaties in te passen. U kunt terecht in Raalte Schuilenburg, Lichtenvoorde, Luttenberg, Kampen de Hanze, Vaassen en Heeten

Innofeet’te, bu şekilde Türkçe’nin anadil olduğu hastalarda bakım talebini daha iyi bulabileceğimizi sık sık fark ediyoruz. Bu nedenle, çeşitli yerlerde daha kapsamlı bir Türkçe danışma saati uyğulamayi başardığımız için gurur duyuyoruz. Türk danışma yerleri: Raalte Schuilenburg, Lichtenvoorde, Luttenberg, Kampen, Vaassen ve Heeten.Innofeet Hakkında
Innofeet, ayağınıza, ayak bileğinize, dizinize, kalçanıza ve belinize yönelik şikayetlerde size yardımcı olmak için tam bir ayak bakımı sunar. Örneğin, sporunuzu yaparken şikayetler mi yaşıyorsunuz veya diyabetiniz mi var? Biz sizin için uygun bir çözüm bulabiliriz. Çocuklar, 65 yaş üstü, işçi ve onkoloji hastalarında ayak (ilgili) şikayetlerinede hazırız.

Tedavi seçenekleri
Ayağınızda ağrı veya ayakla ilgili problemler durumunda çeşitli tedaviler mümkündür. Podiatrik tabanlık ve yara tedavisinden bantlama ve ayakkabı tavsiyesine kadar. Her ayak (ilgili) sorun için, podiatrist uygun bir çözüm arar. Innofeet’in podiatristleri tıbbi pedikürler ve ortopedik ayakkabıcılar ile de yakından çalışır.

Randevu almak?
İyi bir ayak bakımına ihtiyacınız mi var? Ayak hastalıkları uzmanımızla Türkçe konuşmayı mi tercih edersiniz? Müşteri servisimiz size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. ütfen dikkat: Müşteri servisimiz ne yazık ki Türkçe konuşamıyor.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg