Nieuws

Blog: Sportpodotherapie

Optimaliseer uw prestaties en voorkom blessures

Sportpodotherapie is een gespecialiseerd vakgebied dat zich richt op het behandelen en voorkomen van sport gerelateerde voet- en bewegingsproblemen. Als sporter is het belangrijk om uw lichaam in topconditie te houden, en voeten spelen hierbij een cruciale rol. In dit artikel zullen we de voordelen van sportpodotherapie bespreken, evenals de rol van een sportpodotherapeut bij het optimaliseren van prestaties en het voorkomen van blessures. 

Optimaliseer je prestaties 

Een sportpodotherapeut is een expert in het analyseren van de biomechanica van uw voeten en het hele bewegingsapparaat. Door middel van uitgebreide screenings en onderzoeken, waaronder een bewegingsanalyse of fietsanalyse, kan een sportpodotherapeut de oorzaak van eventuele bewegingsbeperkingen identificeren. Ze kunnen een behandelplan opstellen dat specifiek gericht is op het verbeteren van uw sportprestaties. 

Een van de belangrijkste aspecten van sportpodotherapie is het optimaliseren van voetafwijkingen. Een sportpodotherapeut kan bijvoorbeeld sportzolen op maat maken die de stabiliteit en balans verbeteren. Hierdoor wordt de kans op blessures verminderd. Daarnaast kan hij of zij advies geven over de juiste schoenkeuze voor uw sportactiviteiten. 

Voorkom blessures 

Blessures kunnen een enorme impact hebben op je sportieve prestaties en kunnen zelfs leiden tot langdurige uitval. Sportpodotherapie speelt een essentiële rol bij het voorkomen van blessures. Door het uitvoeren van een grondig onderzoek gericht op het bewegingspatroon, kan een sportpodotherapeut de risicofactoren identificeren die kunnen leiden tot blessures. 

Een van de belangrijkste oorzaken van sportblessures zijn verkeerde bewegingspatronen en onevenwichtigheden in de voetstand. Deze kunnen resulteren in overbelasting van bepaalde spieren, pezen en gewrichten. Een sportpodotherapeut kan met behulp van diverse behandeltechnieken, zoals oefeningen, rekoefeningen en schoenadvies, deze problemen aanpakken en de kans op blessures verkleinen. 

Samenwerking met andere professionals 

Een sportpodotherapeut werkt vaak nauw samen met andere professionals in de sportgezondheidszorg, zoals fysiotherapeuten, sportartsen en trainers. Deze samenwerking stelt hen in staat om een holistische benadering te bieden bij de behandeling van sport gerelateerde blessures en prestatieverbetering.  

Door informatie uit te wisselen en gezamenlijk een behandelplan op te stellen, kunnen verschillende experts hun kennis en vaardigheden bundelen om de sporter optimaal te begeleiden. Deze multidisciplinaire aanpak zorgt voor een efficiënte en effectieve behandeling, waarbij de sporter centraal staat. 

Sportpodotherapie van Innofeet bij topsport 

Inmiddels heeft Innofeet een uitstekende naam in de (top)sportwereld opgebouwd. Talloze profvoetballers van topclubs uit Nederland én daarbuiten worden door ons gezien. Zo zijn we de vaste behandelaar van spelers van PEC Zwolle, PSV, Go Ahead Eagles en De Graafschap. Maar ook met podotherapeutische consulten zijn we actief bij onder andere spelers van FC Utrecht, SC Heerenveen en het Nederlands Elftal. Naast voetballers zien we met regelmaat ook o.a. handballers, volleyballers en hardlopers die op hoog niveau presteren. We helpen sporters om terug op niveau te komen, of te blijven.   

Heeft u zelf ook last van klachten of terugkerende blessures bij het sporten? Neem contact op met onze klantenservice en plan een afspraak in bij een van onze sportpodotherapeuten. We staan altijd voor u klaar. Een afspraak maken kan telefonisch via: 088 – 031 3000. 

Vacature: consulent preventieve voetzorg (ambulant)

Wij hebben goed nieuws! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste consulent preventieve voetzorg (ambulant) om ons team te versterken.

Heb jij affiniteit met de (voet)zorg, ben je het liefst in de avonden en weekenden vrij én ben je een echte teamplayer? Dan is deze vacature iets voor jou!

In deze functie leiden we je op tot consulent preventieve voetzorg en ondersteun je de podotherapeut. Je screent mensen die een verhoogd risico op voetcomplicaties hebben. Je monitort patiënten, brengt risico’s in kaart en hebt hierin nauw contact met de podotherapeut. Als consulent preventieve voetzorg ambulant doe je dit bij de mensen thuis.

Enthousiast geworden over deze functie? Lees hier de vacature voor consulent preventieve voetzorg. Vind je het leuker om op huisbezoek te gaan bij de patiënten? Lees hier de ambulant vacature.

Administratie orthopedie

Vacature: medewerker administratie orthopedie

Op zoek naar een afwisselende baan of stage met volop uitdagingen in een gemoedelijke sfeer? Lijkt het jou leuk om bij een groeiend en innovatief bedrijf te komen werken? Voor ons hoofdkantoor in Zwolle zoeken wij een enthousiaste medewerker administratie voor onze bedrijfstak orthopedische schoentechnologie voor 24 uur per week.

Als medewerker administratie orthopedie ben je verantwoordelijk voor de administratieve en organisatorische werkzaamheden voor onze orthopedische schoentechnologen. De werkzaamheden bestaan uit het inplannen van afspraken en het hebben van contacten met onze patiënten. Je bent het aanspreekpunt voor onze orthopedische schoentechnologen en ondersteunt hen bij het voorbereiden van spreekuren. Je houdt dossiers up to date, verwekt e-mails en ondersteunt bij voorkomende werkzaamheden. Verder bestaan je werkzaamheden uit het inboeken, ontvangen en verwerken van producten (o.a. schoenen). Een dynamische en uitdagende functie!

Bekijk hier de volledige vacature. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of graag wilt solliciteren.

inloopspreekuur mei

Inloopspreekuren mei 2023

Heel regelmatig organiseren wij in samenwerking met fysiotherapeuten of (schoen)winkels een inloopspreekuur. Dit kan een middag zijn, of bijvoorbeeld een uurtje. Op deze momenten bent u van harte welkom om vragen te stellen over uw voet(gerelateerde) klachten.

Ook in mei staan onze podotherapeuten weer voor u klaar om u advies te geven over uw voeten. Let op: soms is het nodig om u in te schrijven voor het spreekuur. In mei kunt u op de volgende plekken bij ons terecht voor een inloopspreekuur:

4 mei van 13:00 – 16:30 uur – Gelria Schoenatelier Lichtenvoorde

9 mei van 18:00 – 19:00 uur – Krachtcentrale Zwolle

16 mei van 15:00 – 16:30 uur – Intersport Bols Raalte

19 mei van 14:30 – 16:30 uur – Olthuis Schoenen Heerde
Inschrijven via: www.olthuis-schoenen.nl/podotherapie

22 mei van 15:30 – 16:30 uur – Therapiecentrum Veenstage Vaassen
Opgeven gaat via Innofeet

22 mei van 16:30 – 17:30 uur – FysioPlus Zwolle
Opgeven gaat via de Fysio

Zien wij u daar?

Holten tuinstraat

Verhuizing locatie Holten

Per 1 mei bevindt Innofeet Holten zich niet meer in het hoofdgebouw van het Kulturhus aan de Smidsbelt 6 in Holten, maar aan de Tuinstraat 2. Dit is het bijgebouw. Mocht u post hebben voor deze locatie, stuurt u het dan wel naar de hoofdlocatie: Smidsbelt 6, 7451 BL Holten. U bent van harte welkom bij onze podotherapeuten!

behandelbus

Veiligheid en gezondheid op het werk

Op 28 april is het ‘Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk’. Deze dag is bedoeld om aandacht te vragen voor het voorkomen van arbeidsongevallen en beroepsziekten.

Voet(gerelateerde) klachten komen vaak voor op de werkvloer. Zeker bij beroepen waarbij medewerkers zwaar lichamelijk werk verrichten en veel staan. Bij Innofeet doen wij er alles aan om u, als werknemer, klachtenvrij te houden. Bijvoorbeeld door het aanmeten van podotherapeutische zolen. Draagt u veiligheidsschoenen tijdens het werk? Dan is het belangrijk om uw veiligheidsschoenen met zool gezamenlijk te laten certificeren. Dit is een wettelijk verplichting en zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent. Onze podotherapeuten zijn hierin gespecialiseerd en ontzorgen u graag op dit gebied. 
Meer weten over onze behandelmethoden? Lees hier verder.

Met onze behandelbus (incl. twee behandelkamers) zijn we regelmatig aanwezig bij bedrijven om hier de werknemers te voorzien van voet(gerelateerde) zorg. Meer informatie over bedrijfspodotherapie vindt u hier
goedzorg locatie

Nieuwe locatie Kampen

Per 1 april 2023 houden we praktijk in een nieuwe locatie in Kampen: Goedzorg Fysiotherapie. Onze podotherapeut Nienke en medisch pedicures Margreet en Ellen vertegenwoordigen Innofeet op deze nieuwe plek.

Slippers op maat bij Innofeet

Het lopen op slippers of sandalen is heerlijk op warme zomerdagen. Maar wat nou als u normaal gesproken steunzolen in de schoenen draagt? Kunt u dan wel op slippers lopen? Tuurlijk kan dit! Als u er maar voor zorgt dat u kwalitatief goede slippers of sandalen draagt. Het liefst met een goed voetbed, of zelfs een paar waarin uw steunzool is verwerkt. Zo kunt u op warme dagen de dichte schoenen uit laten, maar loopt u toch net zo lekker als met uw podotherapeutische zolen.

Goede slipper, goed voetbed

Voorop staat natuurlijk dat een goede slipper of sandaal een goed voetbed heeft. Een goed voetbed dient steun te geven aan zowel de voet als de enkel. Draagt u podotherapeutische zolen in uw dichte schoenen? Kies dan zeker niet voor de goedkope slipper met een dunne zool. Het is van belang dat uw voeten nog jaren mee gaan en dus hebben ze goede ondersteuning nodig. In samenwerking met FITS Footwear kunnen de podotherapeuten van Innofeet slippers of sandalen voor u op maat maken, helemaal gebaseerd op uw voeten en looppatroon. Wij zorgen er op die manier voor dat u zowel in de winter als in de zomer (en alles daar tussenin) comfortabel kunt lopen.

Podotherapeutische zolen voor slippers en sandalen

Onze podotherapeuten meten de FITS slippers of sandalen bij u aan, waarna deze geproduceerd worden. Bij Innofeet zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hebben we op elke locatie de juiste apparatuur om voor u de perfecte slipper of sandaal aan te meten. Maak een afspraak bij de podotherapeut bij u in de buurt om meer te weten te komen over de mogelijkheden, collectie, prijzen en eventuele vergoedingen. Om uw voeten nauwkeurig in kaart te brengen, maakt de podotherapeut een 3D-scan. Met behulp van deze scan wordt het voetbed van de slippers of sandalen bepaald, zodat deze precies op uw voeten is afgestemd.

Stel uw eigen slipper samen

Mocht u denken dat een slipper of sandaal met een podotherapeutische zool niet mooi of hip kan zijn. Dan spreken we u graag tegen! FITS heeft namelijk een hele leuke, nieuwe zomercollectie gelanceerd met moderne en trendy op maat gemaakte modellen. Het leuke aan deze slippers en sandalen is dat u zelf het ontwerp kunt bepalen. Natuurlijk kiest u eerst het model uit dat u mooi vindt. Daarna maakt de podotherapeut van Innofeet een scan en wordt het voetbed voor u in de slipper of sandaal verwerkt. Vervolgens bespreken we welke eigenschappen u verder toe wilt voegen, zoals het bovenwerk, de binnenvoering en de kleur van de loopzool. Zo maken we de slippers of sandalen helemaal op maat!

Slippers op maat laten maken

Wilt u graag slippers of sandalen op maat laten maken? Innofeet heeft in de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland en Overijssel meer dan 60 locaties waar we zorgen voor uitstekende podotherapie. Via de locatiezoeker op onze website vindt u zeker een Innofeet locatie bij u in de buurt. Weten wanneer u bij een van onze podotherapeuten terecht kunt voor advies? Neem contact op.

Pand Innofeet

Wij zijn verhuisd!

Wij zijn supertrots op onze nieuwe hoofdkantoor! Bijna alle dozen zijn inmiddels uitgepakt, de bureaus volledig ingericht en de productie van podotherapeutische zolen draait weer op volle toeren. Per 20 maart 2023 vindt u het Innofeet hoofdkantoor aan de Faradaystraat 7 in Zwolle. Een mooie, sfeervolle locatie waar we alle ruimte hebben om verder te groeien en te ontwikkelen.

Footclass maart 2023

Wat een topdag was het afgelopen donderdag 9 maart voor Innofeet! De hele dag hadden al onze behandelaren (podotherapeuten, medisch pedicures en orthopedisch schoentechnologen) de Footclass op een speciale locatie: voor het allereerst in ons nieuwe pand. Externe sprekers Hans Zwaal van Sequoia Trainingen en Arthur Jongen van de Krachtcentrale Zwolle waren aanwezig en gaven zeer interessante presentaties over motiverende gesprekstechnieken en onderwerpen in de bewegingswetenschappen. Ook onze eigen (senior) podotherapeuten hadden onderwerpen voorbereid om elkaar weer verder te brengen qua kennis. Zo sprak onder andere Idske Wieskamp over het effect van podotherapie op het (hiel-)spoor, Anne Robertus over verdieping in de orthopedische schoentechniek en presenteerde Moniek Monnikhof de laatste update Zorgmodule Preventie Voetulcera. Daarnaast behandelden senior podo’s het onderwerp ‘Gezonde agendavulling’ (inclusief een gezamenlijke sessie). Een leerzame, maar ook hele gezellige dag waar iedereen elkaar weer kon spreken onder het genot van een drankje en een hapje. 

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg