Nieuws

BLOG: Vergoedingen 2023

In november zijn traditiegetrouw de zorgverzekeringen voor het nieuwe jaar met bijbehorende vergoedingen bekend gemaakt. De basiszorg is qua prijs helaas flink duurder geworden door allerlei oorzaken. Ook hebben we gezien dat een aantal zorgverzekeraars zijn gaan samenwerken of onder de vleugels van een grote zorgverzekeraar opereren. Het aanbod in collectiviteit vervalt en ook binnen de aanvullende verzekeringspakketten zit beweging. Tijd om goed te kijken welke verzekering bij u past, mocht u voetzorg nodig hebben. Er is voor voetzorg zeker goed nieuws! Mensen met chronische aandoeningen naast diabetes maken mogelijk ook aanspraak op basiszorg. Dit is nog in ontwikkeling en we houden u op de hoogte.


Vergelijken loont voor podotherapie

Mocht u voetzorg nodig hebben dat niet binnen de basiszorg valt dan loont het wellicht om een aanvullende verzekering af te sluiten.

De aanvullende vergoedingen 2023 voor podotherapie hebben we op deze pagina op een rijtje gezet.

We baseren ons op Zorgkiezer en op de websites van de zorgverzekeraars.


Medisch pedicure nodig?

Pedicure wordt alleen bij diabetes vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding is afhankelijk van je voetproblemen. Dit zal voor 2023 dus mogelijk uitgebreid worden met meer chronische aandoeningen.
Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, maar doorgaans alleen bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen.

De aanvullende vergoedingen 2023 voor medisch pedicure hebben we op deze pagina op een rijtje gezet.

We baseren ons op Zorgkiezer en op de websites van de zorgverzekeraars.


Orthopedische schoenenvergoeding 2023 

Orthopedische schoenen vallen onder de basisverzekering. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor kinderen onder de zestien jaar ligt het bedrag van de eigen bijdrage op 63 euro. Bent u ouder dan zestien jaar dan betaalt u een eigen bijdrage van 126 euro voor de aangepaste schoenen. U betaalt bovendien ook eigen risico.

Meer informatie vindt u hier.

Wereld Diabetes Dag 2022

Aanstaande maandag 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Hiermee is er extra aandacht voor diabetes. Aandacht die we bij Innofeet áltijd hebben voor mensen met diabetes. Gemiddeld krijgt één op de vier mensen met diabetes namelijk te maken met voetproblemen. Onze podotherapeuten, medisch pedicures en orthopedisch schoenmakers werken samen met verschillende fysiotherapeuten, huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners. Door onze kennis te bundelen, is de beste zorg mogelijk en worden vaak nare problemen voorkomen.


Waarom is goede voetzorg voor mensen met diabetes zo belangrijk?

  • Door diabetes kan het zijn dat de zenuwen minder goed gaan werken, met als gevolg dat het gevoel minder wordt (neuropathie). Hierdoor voelt men mogelijk een steentje in de schoen niet, waardoor huidbeschadigingen/wondjes kunnen ontstaan. 
  • Bij diabetes kan het zijn dat de bloedvaten minder goed werken. Hierdoor kan men pijnklachten krijgen tijdens het lopen (vaak kuitkrampen). Ook kan het gebeuren dat de wondgenezing vertraagt waardoor er sneller infecties ontstaan. 
  • Door diabetes kunnen de kapsels rondom gewrichten stijver worden, waardoor voeten minder goed kunnen bewegen. Doordat de voeten minder goed kunnen bewegen, verplaatst de druk onder de voet naar andere delen. Hier kunnen eeltvorming of zelfs blaren ontstaan.  
  • Een voetafwijking, een verminderd gevoel of een verminderde doorbloeding kan op den duur zorgen voor problemen aan de voeten. Zo kan een wond aan de voeten bij diabetes leiden tot ernstige infecties of zelfs een amputatie.  

Onze diabetes podotherapeuten, medisch pedicures en orthopedisch schoenmakers staan speciaal voor mensen met diabetes op diverse locaties klaar!

Het is van belang om de voeten minimaal één keer per jaar te laten onderzoeken door een deskundige. Tijdens deze controle wordt de werking van de bloedvaten, zenuwen en gewrichten getest. Meer informatie vanuit Innofeet over voetproblemen en diabetes is hier te vinden.


Initiatieven op en rondom Wereld Diabetes Dag


Er zijn leuke initiatieven bedacht waar u (gratis) aan mee kunt doen! We lichten er één uit:

“De Bas van de Goor Foundation, Menzis en Novo Nordisk nodigen iedereen uit om op deze dag een Halfuurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want wandelen is gezond, zeker als je diabetes hebt! 
Meer informatie over hoe u mee kunt doen > Half uurtje door je buurtje


Meer inititatieven of informatie bekijken?

Diabetesvereniging Nederland

Nationale Diabetes Dag 2022 – NDD2022

Samenwerking Innofeet – GA Eagles in beeld


De voet is vanzelfsprekend hét belangrijkste lichaamsdeel waarmee profvoetballers hun beroep uitoefenen. Niet voor niets is Go Ahead Eagles dan ook de samenwerking aangegaan met senior (sport)podotherapeut Niek de Graaf van Innofeet, waardoor ook voetzorg tot de ‘gereedschapskist’ van fysiotherapeut Frank Nab behoort.De specialisten van Innofeet helpen niet alleen de spelers van Go Ahead Eagles, maar iedereen in de regio verder met totale voetzorg. Innofeet heeft zeer ervaren (sport)podotherapeuten in dienst die je graag van dienst zijn.

Wil je een afspraak maken?
Bel onze klantenservice op 088 – 031 3000 en we plannen je zo snel mogelijk in bij onze specialist.

Hele magazine van Go Ahead Eagles nog eens digitaal bekijken?
Kleuren van Juweel, businessmagazine van Go Ahead Eagles

Vacatures communicatie & marketing

Help jij Innofeet om verder te groeien? Ben je een echte aanpakker of juist iemand met een helicopterview? Of wellicht ben je allebei? We hebben 2 functies die eventueel ook gecombineerd mogen worden!


Medewerker marketing & communicatie

Ben je beschikbaar voor 20-24 uur per week? We zoeken een medewerk(st)er marketing & communicatie voor ons hoofdkantoor in Zwolle.Vind jij het leuk om bezig te zijn met diverse marketing activiteiten. Ben je creatief en een echte doener?
Lees hier dan snel verder.


Adviseur marketing & communicatie

Ben je beschikbaar voor 16-20 uur per week? We zoeken een adviseur marketing & communicatie voor ons hoofdkantoor in Zwolle.Hou je de grote lijnen in het vizier en kun je ons marketing- en communicatiebeleid naar een hoger niveau tillen. Ben je tegelijkertijd ook ‘hands-on’ als het nodig is?
Lees hier dan snel verder.

Nieuw inloopspreekuur Bever Doetinchem

Op woensdag 23 november organiseren we samen met Bever een inloopspreekuur in de winkel van Bever aan de Transportweg 3 in Doetinchem. Iedereen is van harte welkom en u hoeft zich niet van te voren aan te melden.


Nicolle - podotherapeut Innofeet

Samenwerking Bever & Innofeet

Onze podotherapeut Nicolle geeft u tijdens dit nieuwe inloopspreekuur gratis en vrijblijvend advies over uw voeten, welke schoenen het best bij uw voeten passen en alle vragen die voet gerelateerd zijn. Nicolle: “Ik ben blij dat het gelukt is om met Bever de samenwerking aan te gaan. Er is bij Bever veel know-how op het gebied van schoenen. Ik verwijs gerust onze patiënten ook naar Bever”.


Bever Doetinchem

“In onze overzichtelijke winkel vind je gemakkelijk wat je zoekt. Zo heb je de uitrusting voor je volgende avontuur zo bij elkaar. Verdeeld over twee verdiepingen hebben we een uitbreid assortiment kleding, wandelschoenen en rugzakken en een omvangrijke permanente tentenshow. Kom gerust langs om te neuzen of voor inspiratie en advies”. 
(bever.nl)


Vriendelijke groet,
Team Bever Doetinchem


Inloopspreekuur

U bent van harte welkom op woensdag 23 november bij Bever aan de Transportweg 3 in Doetinchem. Onze podotherapeut Nicolle is van 13:00-16:00 aanwezig in de winkel om u te helpen.

Dag van de podotherapeut 2022

Op 8 oktober zetten we onze podotherapeuten extra in het zonnetje. Onze podotherapeuten hebben als missie dat u weer beter kunt lopen of bewegen en in veel gevallen zelfs pijnvrij!


Specialisaties
Bij Innofeet behandelen onze podotherapeuten onder andere (top)sporters, kinderen, ouderen en diabetespatiënten. In overleg met u stellen ze een behandelplan op. De behandelingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit podotherapeutische inlegzolen, ortheses, schoenadvies, nagelbeugels of een instrumentele behandeling. Onze podotherapeuten werken samen met verschillende fysiotherapeuten, huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners. Door onze kennis te bundelen, krijgt u de beste zorg.


Laat onze podotherapeuten weten dat u ze waardeert

Bent u al onder behandeling van één van onze podotherapeuten? U kunt ons feedback geven. Wilt u uw podotherapeut ook in het zonnetje zetten? Laat een review achter dat u blij bent met uw behandeling. Ga naar ons locatie overzicht en zoek uw behandel locatie op. Op de desbetreffende locatie pagina staan twee review links van Zorgkaart of Google. Maak uw keuze en volg de stappen van Zorgkaart of Google. Namens onze podotherapeuten bedankt!

Afstudeer Award NVvP 2022

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) organiseert jaarlijks de ‘Afstudeer Award’. Studenten van de opleiding podotherapie aan het Fontys en Saxion die afgelopen schooljaar zijn afgestudeerd maken kans om met hun afstudeeronderzoek te winnen. De NVvP Afstudeeraward staat voor een onderzoek met visie en een duidelijke meerwaarde voor het vak podotherapie.  


Onze podotherapeut Annerieke, die sinds dit jaar bij ons werkzaam is als podotherapeut, is één van de drie genomineerden. Annerieke heeft het onderzoek gedaan: “Welke invloed hebben supinerende podotherapeutische zolen op de valgisatie van de voet tijdens het staan en lopen van zwangere vrouwen (16-28 weken) met bekkenpijn”? In het filmpje hieronder ligt ze het onderzoek verder toe.En de andere genomineerden zijn..

Naast Annerieke zijn Lindsey Timmer (Hallux Podotherapie) en Peter van Dasselaar genomineerd met hun afstudeeronderzoeken. Bekijk de filmpjes van Lindsey en Peter hier.


Steun Annerieke en breng je stem uit! Dit kan nog tot en met 4 oktober

Via onderstaande link kun jij je stem uitbrengen. De commissie Wetenschap & Innovatie van de NVvP zal daarnaast de projecten op inhoud beoordelen. Aan de hand van de stemmen van de leden en het oordeel van de W&I commissie wordt de winnaar van de NVvP Afstudeer Award 2022 gekozen. De winnaar zal worden uitgeroepen tijdens het NVvP congres op vrijdag 7 oktober in De Reehorst in Ede. 

Breng je stem uit

Valpreventie informatiemarkt Heino

U verliest spiermassa als u ouder wordt, uw reactiesnelheid wordt helaas lager en waarschijnlijk zijn uw ogen iets minder geworden. Gevolg? U kunt eerder struikelen of vallen met gemiddeld vaker letsel. Helaas zijn dit de feiten en kunnen we hier niet om heen. Zorgpartijen maken zich daarom al lange tijd sterk om eventuele problemen voor te zijn. We noemen dit “Valpreventie bij ouderen”. In Heino slaan een aantal zorgaanbieders de handen ineen en organiseren een heuse Valpreventie informatiemarkt in het Dorpshuus Heino.


Informatiemarkt met diverse zorgaanbieders 
Tijdens de markt staan we voor u klaar met praktische tips over voeding maar geven we ook informatie over bepaalde oefeningen en een goede houding. We kunnen ook een aantal testjes doen om te kijken hoe stabiel u nog bent. We zijn er kortom voor al uw vragen op het vlak van valpreventie, zodat we gezamenlijk het risico op vallen verlagen.


Wat kunt u zelf doen?  
Gezond blijven eten en blijven bewegen! Dit klinkt gemakkelijk maar is het vaak niet. Tijdens de markt is er ook informatiemateriaal voor thuis aanwezig om diverse tips nog eens rustig door te kijken. Heeft u angst om te vallen? Vraag om de juiste zorg bij uw huisarts of specialist. 


Waar is de markt? 
U bent van harte welkom in het Dorpshuus aan de Marktstraat 7 in Heino. De markt wordt gehouden op woensdag 5 oktober van 14:30 tot 16:30 uur in de grote zaal.

“Innofeet en De Graafschap zetten samenwerking voort”

(Onderstaande tekst en afbeeldingen komen van de website en Facebook van De Graafschap)

De samenwerking tussen de Graafschap en Innofeet wordt voortgezet. De medische staf zal ook in het aankomende seizoen gebruik gaan maken van de inzet van de Podotherapeut. Jeroen Nijenhuis (Innofeet) zal specifieke aanvulling verzorgen voor de voet- en beweegzorg in relatie tot het gebruik van het juiste schoeisel. Dit in nauwe samenwerking met de medische staf. Als Podotherapeut denken we vanúít de voet. Juist deze specifieke kennis zorgt ervoor dat er op een specialistische wijze kan worden bijgedragen in de reeds aanwezige kennis en kunde, om blessures te voorkomen of te verhelpen”.Jeroen - Eigenaar en podotherapeut Innofeet

“Het is een eer om vanuit onze expertise bij te dragen aan topprestaties van de Graafschap, maar we zijn er niet alleen voor de topsporter”, aldus Jeroen. De specialisten van Innofeet helpen niet alleen de spelers van De Graafschap, maar iedereen in de regio verder met totale voetzorg. “Uw voeten, onze zorg” is niet voor niets onze overtuiging. Hoe fijn is het als we u kunnen helpen om beter te bewegen of te sporten. Innofeet heeft zeer ervaren (sport)podotherapeuten in dienst die u graag van dienst zijn, maar we hebben ook veel samenwerkingen met (medisch) pedicures die uw voeten kunnen verzorgen. We zijn in Hengelo (Gld), Aalten, Doesburg, Duiven, Westervoort, Ulft en Lichtenvoorde gevestigd zodat er altijd voetzorg dichtbij is.


De specialisten van Innofeet helpen niet alleen de spelers van De Graafschap, maar iedereen in de Achterhoek verder met totale voetzorg. Innofeet heeft zeer ervaren (sport)podotherapeuten in dienst die je graag van dienst zijn.

Wil je een afspraak maken?
Bel onze klantenservice op 088 – 031 3000 en we plannen je zo snel mogelijk in bij onze specialist.

Meer informatie over De Graafschap?
Nieuws De Graafschap

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg