Veel sportblessures beginnen bij uw voeten. Als (sport)podotherapeut helpen we daarom dagelijks sporters op de been. Elke sport kent zijn eigen belasting en vraagt om een eigen onderzoek. Ook de ondergrond, de schoenen en andere factoren van buitenaf spelen een belangrijke rol. Onze (sport)podotherapeuten beschikken over kennis van diverse sporten, het totale lichaam en sportblessures. Zij stemmen de behandeling af op de individuele sporter. Een voet maakt onderdeel uit van een zogenaamde beweegketen. Daardoor beïnvloedt het ene gewricht het andere gewricht. Als gevolg van het niet optimaal bewegen van de voet, worden de knie, heup en rug mogelijk ook onjuist belast. Het verbeteren van deze afwijkende bewegingen kan daarnaast preventief werken om blessures voor te blijven of prestaties te verbeteren.  

Onderzoek van (sport)podotherapeut)

Onze (sport)podotherapeuten brengen de risicofactoren in kaart die van invloed zijn op de klachten. Dit doen ze met behulp van een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek en waar nodig een bewegingsanalyse. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden. In overleg stemmen we een passende behandelmogelijkheid af. Welke aanpak we ook kiezen, onze (sport)podotherapeuten streven ernaar om uw beweging te optimaliseren. 

Samenwerking met andere (sport)professionals

Waar gewenst en nodig werken we samen met andere specialisten, zoals fysiotherapeuten en sportartsen. Door deze samenwerking zijn wij in staat om een holistische benadering te bieden bij de behandeling van sport gerelateerde blessures en prestatieverbetering. Omdat zij informatie uitwisselen en gezamenlijk een behandelplan opstellen, kunnen verschillende experts hun kennis en vaardigheden bundelen om de sporter optimaal te begeleiden. Hierdoor ontstaat er een multidisciplinaire aanpak, wat leidt tot een efficiënte en effectieve behandeling, waarbij de sporter centraal staat. Juist samen kunnen we de beste kwaliteit zorg bieden.

 
‘’De eerste officiële (sport)podotherapeuten van Nederland zijn werkzaam bij Innofeet’’. 


Onze sportpodotherapeut Anja laat hieronder kort een voorbeeld zien.