Behandelingen tegen de ziekte kanker brengen mogelijk bijwerkingen met zich mee. Bijvoorbeeld chemotherapie, immunotherapie of doelgerichte therapie kunnen bijwerkingen geven aan de huid en nagels van uw voeten. Onze podotherapeuten komen onderstaande complicaties het meest tegen. 

  

Nagels  

De behandelingen tegen kanker hebben mogelijk invloed op de groei van de nagels. Een nagel kan minder goed groeien door een behandeling. Hierdoor ontstaan veel problemen zoals het loslaten of splijten van de nagels. Tevens kunnen de nagels verdikken of verkleuren. Dit kan zowel bij de voeten als handen gebeuren.    

  

Huid  

Veel voorkomende klachten aan de huid zijn droogheid en schilfering. Dit kan jeuk veroorzaken. Afhankelijk van de behandeling kan er ook blaar- of eeltvorming ontstaan. Hierdoor kunnen voeten gevoeliger worden, wat mogelijk de manier van lopen beïnvloedt 

  

Neuropathie  

Een ander effect van behandelingen is het ontstaan van neuropathie. Dit verandert het gevoel in de voeten. De voeten kunnen overgevoelig worden of juist doof aanvoelen. Een verandering in de gevoeligheid van de voeten heeft mogelijk veel invloed op de mobiliteit.