We stellen uw kind op zijn gemak en onderzoeken spelenderwijs de hele stand en lichaamshouding van uw kind. De beweeglijkheid van de verschillende gewrichten wordt getest en de manier van lopen wordt bekeken. Ook letten we op eventuele aangeboren afwijkingen. Problemen voorkomen of verhelpen doen we met één van de volgende behandelingen afhankelijk van de klacht van uw kind. 


Indien een hulpmiddel niet noodzakelijk is, wordt de klacht vaak opgelost met individueel schoenadvies. Denk hierbij aan:
 

  • Juiste pasvorm, juiste breedte;  
  • Stevige hielomsluiting; 
  • Goede en stevige sluiting over de wreef van de voet, met veters of klittenband;  
  • Geen, of een lage brede hak. 

Laat het meten van de kindervoet over aan medewerkers van een gespecialiseerde (kinder)schoenenwinkel. Kindervoeten veranderen snel. Controleer daarom regelmatig de schoenmaat van uw kind. 

 

Samenwerken
Onze podotherapeuten werken samen met verschillende disciplines zoals kinderfysiotherapeuten en schoenenwinkels. Zo worden er op verschillende locaties combi-spreekuren georganiseerd waarbij de podotherapeut en de kinderfysiotherapeut samen kijken naar het staan, lopen en bewegen van het kind. Indien nodig wordt er een (gezamenlijke) behandeling opgestart.