Behandelingen

Onze podotherapeuten stellen uw kind op zijn gemak en onderzoeken spelenderwijs de hele stand en lichaamshouding van uw kind. Vervolgens wordt de beweeglijkheid van de verschillende gewrichten getest en de manier van lopen bekeken. Daarnaast letten we op eventuele aangeboren afwijkingen. Podotherapie voor kinderen kan problemen voorkomen of verhelpen. Dit doen we met één van de volgende behandelingen, afhankelijk van de klacht van uw kind. 


Indien een hulpmiddel niet noodzakelijk is, wordt de klacht vaak opgelost met individueel schoenadvies. Denk hierbij aan:
 

  • Juiste pasvorm, juiste breedte; 
  • Stevige hielomsluiting; 
  • Goede en stevige sluiting over de wreef van de voet, met veters of klittenband;  
  • Geen, of een lage brede hak. 

Laat het meten van kindervoeten over aan medewerkers van een gespecialiseerde (kinder)schoenenwinkel. Kindervoeten veranderen snel. Daarom is het belangrijk om regelmatig de schoenmaat van uw kind op te laten meten.

Samenwerken

Onze podotherapeuten werken samen met verschillende disciplines zoals kinderfysiotherapeuten en schoenenwinkels. Deze samenwerking zorgt ervoor dat wij op verschillende locaties combi-spreekuren organiseren waarbij de (kinder)podotherapeut en de kinderfysiotherapeut samen kijken naar het staan, lopen en bewegen van het kind. Indien nodig wordt er een (gezamenlijke) behandeling opgestart.