De orthopedische schoenen worden individueel op maat vervaardigd. De schoenen worden gemaakt voor het oplossen en verlichten van voetproblemen wanneer steunzolen of semi-orthopedische schoenen de problemen onvoldoende verhelpen. Waar orthopedische schoenen vroeger misschien gezien werden als ‘lomp’, is daar vandaag de dag geen sprake meer van. Wij snappen namelijk als geen ander dat uw schoenen naast comfortabel ook modieus moeten zijn.
 

Voor een ruim assortiment orthopedische schoenen volgens de laatste trends en kleuren, werken wij samen met een aantal leveranciers. Zo heeft u niet alleen goede schoenen, maar zien ze er ook nog mooi uit. Bekijk hier de collectie.  

Het aanmeten van orthopedische schoenen
Voor het aanmeten van de schoenen heeft u een afspraak van een uur bij onze orthopedisch schoenmaker. Tijdens deze eerste afspraak vindt een intake, het onderzoek en het maatnemen plaats. Tevens krijgt u informatie over de eigen bijdrage, levertijd en kwaliteit. Na vier weken zien wij u terug voor het passen in een plastic folieschoen. Tijdens deze afspraak passen we de leest en de stand van uw toekomstige schoenen. Na het passen adviseert onze orthopedisch schoenmaker u over de mogelijkheden voor uw schoenen. U kiest tijdens deze afspraak een model en kleur. 

Na ongeveer vijf weken kunt u uw schoenen afhalen. Tijdens deze afspraak leveren we het definitieve product af en geven we noodzakelijke informatie wat betreft het inlopen en onderhoud van uw schoenen. Ook krijgt u van ons een controle afspraak na zes weken zodat we nogmaals de werking van uw schoenen evalueren. 

Verwijzing/vergoeding
Het eerste paar orthopedische schoenen dient altijd te worden voorgeschreven door een medisch specialist. Dit kan een revalidatiearts of orthopedisch chirurg zijn. Onze orthopedisch schoenmaker kan u uitleggen wanneer u in aanmerking komt voor een reservepaar en een vervolgpaar. De gebruikstermijn verschilt per zorgverzekeraar. U heeft te allen tijde recht op twee paar adequate orthopedische schoenen. 

Dit hulpmiddel wordt deels vergoed door uw zorgverzekeraar exclusief de eigen bijdrage. De eigen bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld en is wettelijk bepaald. Voor 2024 gelden volgende eigen bijdragen:

• Volwassenen: € 130,- per paar
• Kinderen tot 16 jaar: € 65,- per paar