Voor goede voetzorg in de Achterhoek kunt u terecht bij Innofeet. Heeft u voetklachten of voet-gerelateerde lichamelijke problemen? Dan zien we u graag bij onze praktijk voor podotherapie in Lichtenvoorde. Idske en Dilek onderzoeken hier graag de oorzaak van uw pijn of ongemakken. Wij zijn er voor iedereen: sporters, (sportende) 65+-ers, diabetici en oncologiepatiënten, kinderen, kortom: Innofeet is er voor u. Een betere houding, minder pijn en meer lichamelijk comfort liggen binnen voetbereik. U kunt zonder verwijzing terecht bij onze podotherapeuten in Lichtenvoorde. Zullen we een afspraak maken?

Maak een afspraak

Wat doet een podotherapeut en kan een podoloog dat ook?

Wellicht vraagt u zich af of u een podotherapeut of podoloog in Lichtenvoorde nodig heeft. Daarom is het goed om de overeenkomsten en verschillen tussen deze beroepen te weten. 

Beide behandelaars kunnen u helpen met voetgerelateerde klachten. Het grootste verschil is dat podotherapeut een beschermde titel is en podoloog niet. Dit houdt in dat uw podotherapeut in Lichtenvoorde gegarandeerd (minimaal) een vierjarige HBO-opleiding heeft gevolgd. Hij of zij is voor een breder behandelgebied bevoegd, inclusief huidproblemen door chronische aandoeningen (o.a. diabetes en reuma). De meeste podologen hebben ook een opleiding gevolgd, maar het beroep kan ook na een cursus of zelfs zonder opleiding worden beoefend. Bij de meeste verzekeraars valt podologie onder alternatieve zorg. Gaat u voor podotherapie in Lichtenvoorde, dan wordt dit meestal vergoed onder reguliere zorg.

podotherapie lichtenvoorde

Welke klachten behandelt uw podotherapeut in Lichtenvoorde?

U kunt voor een breed spectrum aan klachten bij onze praktijk voor podotherapie in Lichtenvoorde terecht. Hieronder vallen klachten aan de voeten, maar ook klachten die veroorzaakt worden door voetproblemen. Onder de veelvoorkomende problemen vallen o.a.:

  • Standsafwijkingen van voeten en tenen. Denk aan holle of platte voeten en klauw- of hamertenen. Deze afwijkingen kunnen doorwerken in de rest van het lichaam.
  • Klachten die voortvloeien uit voetproblemen. Van enkel- knie- en heupklachten tot rug en nek; alles in het lichaam is met elkaar verbonden en nagenoeg geen probleem staat op zichzelf.
  • Huid- en nagelproblemen. Groeien uw nagels niet zoals het hoort, dan kunt u daar flink last van hebben. Ook overmatig eelt en likdoorns kunnen uw levensgenot bedreigen.

Weet u niet zeker of uw klachten behandeld kunnen worden met podotherapie in Lichtenvoorde, neem dan contact met ons op. Ook al heeft u slechts het vermoeden dat uw klachten bij uw voeten vandaan komen, we spreken u graag. Wanneer klachten niet in ons vakgebied liggen, kunnen we vaak een behandelaar aanraden die u kan helpen.

Specifieke klachten en behandelingen

Het voordeel van een gecertificeerde podotherapeut in Lichtenvoorde, ten opzichte van een podoloog, is dat deze meer specifieke klachten kan en mag behandelen. Hiermee bedoelen we klachten die ontstaan door bijvoorbeeld uitoefening van bepaalde beroepen en sporten of door diabetes of (de behandeling van) kanker. Ook voor leeftijdsgerelateerde klachten kunt u podotherapie in Lichtenvoorde ontvangen; zowel voor kinderen als ouderen hebben we afgestemde onderzoeken en behandelingen.

Voor de behandeling

Voordat we beginnen met een behandeling, doen we grondig onderzoek naar de klachten en uw fysieke toestand. Dat begint met een vraaggesprek tijdens uw eerste afspraak. Vervolgens voert uw podotherapeut in Lichtenvoorde onderzoeken uit m.b.v. (insole) drukmeting, 3D-scans en echografie. De stand van uw voeten t.o.v. de rest van het lichaam wordt geanalyseerd en u ondergaat een loopanalyse. Bij sporters breiden we het onderzoek meestal uit met een bewegings- of fietsanalyse met behulp van highspeedcamera’s. 

Behandelingen podotherapie Lichtenvoorde

Als het onderzoek achter de rug is, dan kan uw podotherapie in Lichtenvoorde bijna beginnen. Ter voorbereiding zal uw therapeut een persoonlijk behandelplan opstellen. De behandeling wordt volledig afgestemd op uw situatie en kan van alles inhouden. Denk aan het aanmeten van podotherapeutische zolen, nagelbeugels of teenstukjes. Met taping ontlasten we spieren en gewrichten, drukplekken en wonden ontlasten we met vilttherapie. En zo zijn er nog veel meer behandelmogelijkheden in onze praktijk voor podotherapie in Lichtenvoorde.

Maak nu een afspraak

Bij Innofeet werken we uitsluitend op telefonische afspraak. Dit omdat we u graag persoonlijk spreken. Zo krijgen we alvast een beeld van uw klachten en kunnen we inschatten of podotherapie in Lichtenvoorde inderdaad de beste stap voor u is. Bel ons op 088 – 031 3000 voor een vrijblijvende kennismaking.