Tijdens uw eerste afspraak vindt er een uitgebreid vraaggesprek plaats waar uw zorgvraag/probleem besproken wordt. Aan de hand hiervan onderzoekt de podotherapeut waardoor uw klacht ontstaat. Afhankelijk hiervan kunnen één of meerdere onderdelen van het onderzoek de aandacht krijgen. 

De podotherapeut inspecteert uw voetstand in relatie tot uw lichaamshouding en het functioneren van uw voeten en benen wordt beoordeeld. Een ander onderdeel van het onderzoek is de loopanalyse waarbij de afwikkeling en beweging van uw voeten centraal staan. Ook kijkt de podotherapeut naar de rest van uw lichaam. Tijdens het onderzoek maken we gebruik van innovatieve technologische ontwikkelingen zoals (insole) drukmeting, 3D-scans en echografie ter ondersteuning. Bij sporters bestaat de mogelijkheid om een bewegingsanalyse en/of fietsanalyse uit te voeren met behulp van highspeedcamera’s. 
 

Na het onderzoek bespreekt de podotherapeut zijn bevindingen met u en stelt hij een persoonlijk behandelplan op. We beschikken over een breed scala aan behandelmethodes. Hierdoor zoeken we voor elk voet(gerelateerd) probleem naar een passende oplossing, afgestemd op uw persoonlijke klachten. Een eventuele vervolgafspraak kan gepland worden, voor bijvoorbeeld het afhalen van uw eigen op maat gemaakte podotherapeutische zolen.