Het is belangrijk om uw voeten minimaal één keer per jaar te laten onderzoeken door een deskundige. Tijdens deze controle test de professional de werking van de bloedvaten, zenuwen en gewrichten. Vervolgens kijkt hij hoe groot de kans op voetproblemen bij u is en bepaalt hij een eventueel zorgprofiel. Hoe hoger het zorgprofiel, hoe groter het risico op het krijgen van een wond. Het zorgprofiel wordt bepaald door uw huisarts, internist of specialist ouderenzorg. Afhankelijk van de hoogte van het zorgprofiel krijgt u doorverwijzing naar de (diabetes)podotherapeut.

Behandelplan van (diabetes)podotherapeut

Uiteindelijk ontvangt u, nadat het onderzoek van de (diabetes)podotherapeut heeft plaatsgevonden, advies over hoe u zelf problemen aan uw voeten herkent en voorkomt. Vervolgens maken we samen met u persoonlijk behandelplan gemaakt. Denk aan behandelingen als: adviezen over schoenen en voetverzorging, wondzorg, vilttherapie, orthese en een zooltherapie. Bovendien werkt (diabetes)podotherapeut hierin nauw samen met medische pedicures. Bekijk hier het overzicht met onze samenwerkende pedicures. 

Vergoeding diabetes podotherapie

Op basis van uw zorgprofiel wordt de vergoeding toegekend. Meer informatie met betrekking tot zorgprofielen en vergoedingen vindt u hier

Wist u dat…

De specialisatie diabetespodotherapie is een vervolg op de reguliere opleiding tot podotherapeut? Bij ons vindt u de eerste diabetespodotherapeuten van Nederland. Onze diabetespodotherapeuten zijn zowel werkzaam op onze diverse locaties als op diabetespoli’s in ziekenhuizen, zoals Isala Ziekenhuis in Zwolle. Hier zijn er directe lijnen en zeer intensief contact met diverse specialisten zoals internisten, vaatchirurgie, wondpoli, dialysepoli, diabetes verpleegkundigen, kinderartsen en dermatologen. Dit zorgt voor de optimale zorg voor uw voeten.