Het is van belang om uw voeten minimaal één keer per jaar te laten onderzoeken door een deskundige. Tijdens deze controle wordt de werking van de bloedvaten, zenuwen en gewrichten getest. Er wordt gekeken hoe groot de kans op voetproblemen bij u is en er wordt een eventueel zorgprofiel bepaald. Hoe hoger het zorgprofiel, hoe groter het risico is op het krijgen van een wond. Het zorgprofiel wordt bepaald door uw huisarts, internist of specialist ouderenzorg. Afhankelijk van de hoogte van het zorgprofiel wordt u doorverwezen naar de podotherapeut.

 

Na het onderzoek van de podotherapeut krijgt u advies hoe u problemen aan uw voeten kunt herkennen en voorkomen. Ook wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan gemaakt. Enkele mogelijke behandelingen zijn: adviezen over schoenen en voetverzorging, wondzorg, vilttherapie, orthese en een zooltherapie. De podotherapeut werkt hierin nauw samen met medische pedicures. Bekijk hier het overzicht met onze samenwerkende pedicures.
 

Welke vergoeding u krijgt is afhankelijk van uw zorgprofiel. Voor meer informatie omtrent zorgprofielen en vergoedingen klik hier

‘wist u dat’ 
De specialisatie diabetespodotherapie is een vervolg op de reguliere opleiding tot podotherapeut; bij ons vindt u de eerste diabetespodotherapeuten van Nederland. Onze diabetes podotherapeuten zijn zowel werkzaam op onze diverse locaties als op diabetespoli’s in ziekenhuizen. Hier zijn er directe lijnen en zeer intensief contact met diverse specialisten zoals internisten, vaatchirurgie, wondpoli, dialysepoli, diabetes verpleegkundigen, kinderartsen en dermatologen. Dit zorgt voor de optimale zorg voor uw voeten.