Nieuws

zere voeten festival

Nooit meer zere voeten tijdens een festival

Met de zomer op komst en de festivalagenda’s die zich vullen met kleurrijke evenementen, is het tijd om uw dansschoenen uit de kast te halen en u klaar te maken voor een seizoen vol muziek, plezier en festiviteiten. Maar te midden van al die festiviteiten is er één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: onze voeten. Gelukkig biedt podotherapie de perfecte oplossing voor zere voeten tijdens een festival. Wij zorgen er voor dat uw voeten net zo klaar zijn voor vrolijke zomerse dagen als uzelf.

Festivals brengen vaak lange uren staan, dansen op verschillende ondergronden en oncomfortabele schoenen met zich mee. Dit kan leiden tot een reeks voetproblemen, variërend van blaren en eeltknobbels tot het verergeren van (voet)klachten die u al had. Met de hulp van een podotherapeut kunnen deze problemen worden voorkomen of behandeld, zodat u onbezorgd kunt genieten van het festival.

Een van de eerste stappen die u kunt nemen om uw voeten ‘festival-klaar’ te maken, is een afspraak maken met een podotherapeut voor een voetscreening. Tijdens deze screening zal de podotherapeut letten op eventuele standsafwijkingen, looppatronen en drukpunten die kunnen leiden tot problemen. Op basis van deze analyse kan de podotherapeut aanbevelingen doen voor geschikt schoeisel, inlegzolen of andere podotherapeutische hulpmiddelen om de druk te verlichten en de algehele voetgezondheid te bevorderen.

Voor mensen die al (voet)klachten ervaren, kan podotherapie verlichting bieden en helpen bij het voorkomen van verdere schade. Maatwerk inlegzolen kunnen worden ontworpen om de voetboog te ondersteunen, de druk gelijkmatig te verdelen en de stabiliteit te verbeteren. Bovendien kan de podotherapeut advies geven over het versterken van de voetspieren om blessures te voorkomen en de mobiliteit te verbeteren. Iets dat zeker kan helpen wanneer u uren lang staat en beweegt.

Kortom, podotherapie en het festivalseizoen gaan hand in hand als het gaat om het zorgen voor uw voeten terwijl u de leukste evenementen bezoekt. Of u nu uw voeten voorbereidt op lange dagen dansen in het gras, uren rondstruinen op gezellige marktjes of hulp nodig hebt bij het behandelen van een (sport)blessure, een podotherapeut kan een bron van steun zijn. Dus voordat u aan uw zomerse avonturen begint, overweeg dan een bezoek aan een podotherapeut om ervoor te zorgen dat uw voeten net zo klaar zijn om voor alle festiviteiten als uzelf.

Maak een afspraak
Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 08:00 – 17:00 uur voor vragen en om een afspraak in te plannen. Neem contact op via 088 – 031 3000. Ook kunt u via ons online afsprakensysteem zelf een afspraak inplannen bij de podotherapeut. Benieuwd of we ook bij u in de buurt een locatie hebben? Zoek hier de dichtstbijzijnde locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg