Nieuws

hardloopschoenen blog

Ontdek de perfecte hardloopschoenen voor uw workout

Het kiezen van de juiste hardloopschoenen kan een wereld van verschil maken voor zowel beginnende als ervaren hardlopers. Of u nu traint voor een marathon, uw dagelijkse rondje in het park rent of gewoon op zoek bent naar comfortabele schoenen voor uw workouts. Het vinden van de perfecte hardloopschoenen is van cruciaal belang. In deze blog zullen we enkele belangrijke factoren bespreken om te overwegen bij het kiezen van de beste hardloopschoenen voor uw behoeften.

De pasvorm
Een van de meest essentiële aspecten van hardloopschoenen is de pasvorm. U wilt schoenen die stevig om uw voeten zitten, maar niet te strak. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor uw tenen om te bewegen en dat uw hiel goed wordt ondersteund. Een schoen die te klein is, kan leiden tot blaren en ongemak tijdens het rennen, terwijl een te grote schoen kan leiden tot wrijving en mogelijke blessures.

Ondersteuning en demping
Goede hardloopschoenen moeten voldoende ondersteuning en demping bieden om de impact van het rennen op uw gewrichten te verminderen. Kies schoenen met de juiste balans tussen demping en stabiliteit. De juiste hoeveelheid demping kan helpen bij het absorberen van schokken, maar te veel demping kan in sommige gevallen ook instabiliteit veroorzaken. Een schoen met voldoende stabiliteit en demping kan uiteindelijk bijdragen aan het voorkomen van blessures. Wees er ook van bewust dat de demping van een hardloopschoen ongeveer twee jaar meegaat (zowel gebruikt als ongebruikt) of ongeveer 800 kilometer.

Type pronatie
Pronatie verwijst naar de manier waarop uw voet naar binnen rolt tijdens het rennen. Het is belangrijk om te weten of u een neutrale pronatie, overpronatie of onderpronatie hebt, omdat dit van invloed is op het type schoen dat het beste bij u past. Neutrale schoenen zijn geschikt voor mensen met een normale pronatie, terwijl stabiliteitsschoenen extra ondersteuning bieden voor mensen die overproneren.

Ademend vermogen
Tijdens het hardlopen kunnen uw voeten flink gaan zweten, vooral tijdens warm weer of lange afstanden. Kies daarom voor schoenen met een ademend bovenwerk, gemaakt van materialen zoals mesh, die helpen bij het afvoeren van vocht.

Flexibiliteit en grip
De flexibiliteit van de zool van de schoen is ook belangrijk, omdat deze moet buigen op de juiste plaatsen om de natuurlijke beweging van uw voet te volgen. Zoek naar schoenen met een goede balans tussen flexibiliteit en stabiliteit. Daarnaast is een goede grip essentieel, vooral als u op ongelijk terrein loopt. Zorg ervoor dat de buitenzool voldoende grip biedt om uitglijden te voorkomen en u veilig te houden tijdens uw runs.

Deskundig advies inwinnen
Vindt u het lastig om zelf te bepalen welke schoen nou het beste bij uw voet past? Neem dan eens contact op met Innofeet. Onze sportpodotherapeuten geven u graag advies. Zij zijn goed op de hoogte van de hardloopschoenen op de markt en kunnen zo een model adviseren die passend is bij uw voeten.

Meer weten of een afspraak maken bij Innofeet? Ga naar de contactpagina en maak een afspraak online of neem telefonisch contact op.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg