Nieuws

Zo werkt het | Het onderzoek bij de podotherapeut

De podotherapeuten van Innofeet helpen u niet alleen bij voetproblemen maar ook bij klachten die vanuit een afwijkend functioneren van de voeten kunnen komen. Denk hierbij aan enkel,- knie,-, heup,- en lage rugklachten.

Hoe is een onderzoek opgebouwd?
Het onderzoek van de podotherapeut bestaat uit verschillende onderdelen en afhankelijk van uw zorgvraag en klachten kunnen één of meerdere onderdelen aandacht krijgen tijdens het onderzoek.

  • De podotherapeut zal het consult beginnen met een uitgebreid vragen gesprek om zo uw zorgvraag te achterhalen en inzicht te krijgen in uw problemen en mogelijke oorzaken.
  • Vervolgens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats waarbij de functie van de gewrichten, spieren/pezen en andere voetstructuren, gerelateerd aan uw klacht, getest worden.
  • Tevens zal er een uitgebreide inspectie plaats vinden waarbij er naar de stand van de voeten in relatie tot uw houding en de rest van het lichaam gekeken wordt.
  • Ten slotte zal de podotherapeut een loopanalyse uitvoeren waarbij er gekeken wordt naar het totaalbeeld van uw looppatroon. Afhankelijk van uw klachten kan de podotherapeut ervoor kiezen om aanvullende testen uit te voeren om de klachten beter inzichtelijk te krijgen, denkt u hierbij aan een loopanalyse met high speed camera’s, fiets analyse, echografie of een drukmeetplatvorm.

Wilt u een afspraak maken? Ga naar onze contact pagina of bel direct 088 – 0313000

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg