Nieuws

diabetespodotherapeut

Wereld Diabetes Dag 2022

Aanstaande maandag 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Hiermee is er extra aandacht voor diabetes. Aandacht die we bij Innofeet áltijd hebben voor mensen met diabetes. Gemiddeld krijgt één op de vier mensen met diabetes namelijk te maken met voetproblemen. Onze podotherapeuten, medisch pedicures en orthopedisch schoenmakers werken samen met verschillende fysiotherapeuten, huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners. Door onze kennis te bundelen, is de beste zorg mogelijk en worden vaak nare problemen voorkomen.


Waarom is goede voetzorg voor mensen met diabetes zo belangrijk?

  • Door diabetes kan het zijn dat de zenuwen minder goed gaan werken, met als gevolg dat het gevoel minder wordt (neuropathie). Hierdoor voelt men mogelijk een steentje in de schoen niet, waardoor huidbeschadigingen/wondjes kunnen ontstaan. 
  • Bij diabetes kan het zijn dat de bloedvaten minder goed werken. Hierdoor kan men pijnklachten krijgen tijdens het lopen (vaak kuitkrampen). Ook kan het gebeuren dat de wondgenezing vertraagt waardoor er sneller infecties ontstaan. 
  • Door diabetes kunnen de kapsels rondom gewrichten stijver worden, waardoor voeten minder goed kunnen bewegen. Doordat de voeten minder goed kunnen bewegen, verplaatst de druk onder de voet naar andere delen. Hier kunnen eeltvorming of zelfs blaren ontstaan.  
  • Een voetafwijking, een verminderd gevoel of een verminderde doorbloeding kan op den duur zorgen voor problemen aan de voeten. Zo kan een wond aan de voeten bij diabetes leiden tot ernstige infecties of zelfs een amputatie.  

Onze diabetes podotherapeuten, medisch pedicures en orthopedisch schoenmakers staan speciaal voor mensen met diabetes op diverse locaties klaar!

Het is van belang om de voeten minimaal één keer per jaar te laten onderzoeken door een deskundige. Tijdens deze controle wordt de werking van de bloedvaten, zenuwen en gewrichten getest. Meer informatie vanuit Innofeet over voetproblemen en diabetes is hier te vinden.


Initiatieven op en rondom Wereld Diabetes Dag


Er zijn leuke initiatieven bedacht waar u (gratis) aan mee kunt doen! We lichten er één uit:

“De Bas van de Goor Foundation, Menzis en Novo Nordisk nodigen iedereen uit om op deze dag een Halfuurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want wandelen is gezond, zeker als je diabetes hebt! 
Meer informatie over hoe u mee kunt doen > Half uurtje door je buurtje


Meer inititatieven of informatie bekijken?

Diabetesvereniging Nederland

Nationale Diabetes Dag 2022 – NDD2022

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg