Nieuws

BLOG Wandelen: tips van de podotherapeut

We kunnen gelukkig vaak naar buiten om te wandelen! We delen graag wat tips om verstandig en prettig te kunnen (blijven) wandelen. Dus trek uw wandelschoenen uit de kast en ga er op uit.


  1. Voorkomen is beter dan genezen: wanneer u gaat wandelen bouw dan de afstand langzaam op. Gaat u ongetraind in korte tijd veel wandelen, dan neemt de kans op blessures toe. Controleer na het wandelen uw voeten op blaren en drukplekken. Langere afstanden wandelen op uw gewone/dagelijkse schoenen raden we af. 
  2. Koop of gebruik uw wandelschoenen: een goede schoenwinkel bij u in de buurt kan u hierin het juiste advies geven. 
  3. Kies de juiste schoenmaat: laat uw voeten goed opmeten. Uw voet gaat doorzakken naarmate u ouder wordt. Hierdoor kan uw schoenmaat een maat groter worden.
  4. Teennagels: houd uw teennagels kort en knip deze altijd recht af. Onze pedicures helpen u graag.
  5. Blijf niet doorlopen met klachten: bij beginnende of aanhoudende klachten is het verstandig om voor een controle naar de podotherapeut te gaan. Uw klachten kunnen door de podotherapeut onderzocht worden en wanneer nodig kan er een passende behandeling plaatsvinden, zodat u weer zonder pijn kunt doorlopen.  Contact | Maak een afspraak

Waarom is wandelen ook zo goed voor je brein?
Onderstaande video van Wandelnet met Erik Scherder in de hoofdrol geeft precies aan waarom blijven bewegen niet alleen belangrijk is voor je lichaam maar ook voor je brein.Strikadvies van de podotherapeut
Onderstaande video van de NVvP neemt je stap voor stap mee in de striktechniek voor verminderen van lokale druk. Doe er je voordeel mee en vooral heel veel succes met wandelen!

Meer strikadviezen voor wandelschoenen vind je hier:

Strikadviezen wandelschoenen – NVvP (podotherapie.nl)

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg