Nieuws

Wetenschappelijk onderzoek

Onze diabetes podotherapeut Leonie Rosien doet al een aantal jaren wetenschappelijk onderzoek. Recent heeft zij een onderzoek gedaan naar de behandelmogelijkheden van de podotherapeut bij ingegroeide teennagels.

Inhoud onderzoek
Het onderzoek is gedaan in de groep mensen die een hoog risico lopen op voetproblemen; mensen met diabetes mellitus en mensen met vaatproblemen. De standaard behandeling vanuit richtlijnen is het chirurgisch weghalen van het stuk nagel. Een echte operatie dus. Zeker bij de hiervoor genoemde mensen is dat vaak een ingreep die risico’s kan geven. Dus wanneer het anders kan doen we dat graag. Leonie heeft de mensen een half jaar lang gevolgd na de behandeling. 91% van de mensen bleek goed geholpen te kunnen worden op de manier van de podotherapeut. Er traden geen complicaties op en de mensen gaven bij tevredenheid gemiddeld een 9 aan.

Meer aandacht
We hopen dat er door dit onderzoek meer aandacht komt voor de behandel mogelijkheden van een podotherapeut bij ingegroeide teennagels, zodat mensen snel op de goede plek zijn.

Volledig artikel
U kunt het volledige artikel van Leonie en collega’s hier downloaden: Artikel orthonyxie

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg