Nieuws

Interview: Idske leert & innoveert bij Innofeet

Mijn naam is Idske Wieskamp, ik ben nu 4 jaar podotherapeut bij Innofeet!

Ik ben podotherapeut geworden omdat mijn interesse altijd in de paramedische gezondheidszorg heeft gezeten en ik graag mensen help.


Hey Idske, wat vind je het leukst om te doen als podotherapeut?

Het leukste aan podotherapie vind ik dat mijn dag heel divers is en als podotherapeut ik veel verschillende behandelingen of technieken toe kan passen om klachten te verhelpen. Denk hierbij aan het contact met mensen en het achterhalen van het probleem, het uitvoeren van handelingen zoals ingegroeide nagels wegsnijden of mobiliseren van de voet. Daarnaast werk ik ook met 3D-technieken om digitale voetdata tot steunzool te verwerken en kan ik deze steunzool zelf nog handmatig afmaken of bewerken.


Op welke locaties werk je?

Ik werk in Lichtenvoorde in een gezondheidscentrum en in Aalten in een huisartsenpraktijk. Beide locaties werk ik zelfstandig maar door de goede contacten in deze centra zijn er ook gezamenlijke consulten of behandelingen.


Waarom heb je gekozen voor een Master?

Naast het werk als podotherapeut heb ik ervoor gekozen om een deeltijd master te volgen. Werkprocessen optimaliseren en overstijgende thema’s heb ik altijd erg interessant gevonden, en wilde ik hier meer kennis en werkzaamheden in uitvoeren. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding Health Care & Social Work, waarin ik een studieroute heb gekozen met extra aandacht voor technologie en innovatie. Deze onderwerpen zijn in de podotherapie namelijk niet weg te denken!

In deze master heb ik geleerd hoe onderzoek tot stand komt en hoe ik dit zelf kan uitvoeren in mijn werkomgeving. Daarnaast heb ik ook andere opdrachten gedaan om verder en breder te kijken dan mijn eigen vakgebied in de zorgcultuur van Nederland, Denk hierbij aan het schetsen van een toekomstscenario’s en ontwerpen van een innovatie en het implementeren van techniek in praktijksettingen.Wat kun je met deze master als podotherapeut?

Na het afronden van deze master blijf ik podotherapeut in de praktijk, maar wil ik mij ook gaan richten op onderzoek in de podotherapie. Dit wil ik doen door literatuur- en praktijkonderzoek uit te voeren en ervaring van collega’s te verzamelen. Deze resultaten wil ik graag delen met collega’s om zo de best mogelijke kwaliteit voetzorg te leveren, maar ook om zelf een nog betere podotherapeut te worden.


Hoe was de begeleiding van Innofeet?

Wat ik erg prettig vond bij Innofeet was dat ik tijdens de opleiding met veel collega’s heb kunnen overleggen. Ik kon altijd bellen om even te sparren over het tot stand komen van vraagstukken of thema’s voor opdrachten, en was er altijd wel iemand die advies had over welke literatuur ik nog kon gebruiken om mijn argumenten onderbouwing te geven. Daarnaast hebben alle collega’s ook bijgedragen aan het verzamelen van data voor mijn afstudeeronderzoek, dus collega’s nogmaals dank hiervoor!! Tevens heb ik ook vaak mijn voortgang of frustraties even kunnen ventileren, die interesse en luisterende oren kon ik ook erg waarderen.


Heb je tips voor podotherapeuten die ook verder willen leren?

Mochten er meer podotherapeuten denken: ‘Ik wil doorstuderen!’, dan zou ik vooral adviseren om een opleiding of cursus te zoeken waar je energie van krijgt. Je eigen werk interessant en enerverend houden zorgt ervoor dat je altijd met plezier naar je werk gaat.


Ga je in de toekomst nog meer specialisaties/opleidingen doen?

Voor nu wil ik mij komende tijd vooral gaan richten uitvoeren en toepassen van mijn nieuwe skills en het behandelen van patiënten. Maar wie weet ga ik ooit verder met het verbreden of verdiepen van kennis.

Ook werken en/of verder specialiseren bij Innofeet? Kijk op:
Werken bij Innofeet | Vacatures | Podotherapie | Pedicures | Orthopedie

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg