Nieuws

Gezamenlijk voetenwerk | tussen de medisch pedicure en een podotherapeut!

 Deze keer komt de samenwerking tussen medisch pedicure Josephine de Feijter en onze podotherapeut Anke Gerritsen aan bod.

 

Wij werken samen in de gemeente Epe. De doelgroepen bij beide praktijken zijn divers; van jong tot oud, maar de grootste groep waarbinnen wij samenwerken, zijn mensen met diabetes.

Gemiddeld krijgt één op de vier diabeten te maken met voetproblemen. Bij risico’s worden de voeten minimaal een keer per jaar gecontroleerd door de (diabetes)podotherapeut. Aan de hand van het onderzoek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en de instrumentele behandeling hiervan wordt vaak uitgevoerd door de medisch pedicure. Dit is onder andere het knippen van de nagels, verwijdering van eelt en likdoorns en het behandelen van nagels die neigen in te groeien. De podotherapeut behandelt daarnaast teennagels die ingegroeid zijn en doet de wondbehandeling. Zolen zijn indien nodig een mooi aanvullende therapie, met als doel de overmatige druk en wrijving te minderen. Ook kan er worden doorverwezen naar de orthopedisch schoenmaker binnen Innofeet.

 

Daarnaast hebben onze therapieën ook raakvlakken, zoals het toepassen van vilttherapie om (pijnlijke) drukplekken te ontlasten, een siliconenorthese om afwijkende teenstanden te corrigeren en schoenadvies geven (Anke heeft iedere 2e vrijdag bij Olthuis schoenen in Heerde een gratis inloopspreekuur). Op deze manier hebben we ook beter inzicht wanneer we elkaar kunnen aanvullen in de behandeling.

 

De samenwerking is laagdrempelig en we overleggen regelmatig. Wanneer we de ander nodig hebben, kunnen we elkaar een berichtje sturen of even langskomen in de praktijk. Onze locaties liggen namelijk maar 5 minuten bij elkaar vandaan. Hierdoor kan de patiënt snel door de juiste discipline geholpen worden. Het doel is immers om de patiënt zo snel mogelijk van hun klacht af helpen.

 

Comments are closed.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg