Nieuws

Interview: Danique houdt graag ouderen op de been.

Hey Danique, waarom ben je podotherapeut geworden?

Ik kwam vroeger als kind al bij een podotherapeut, aangezien ik de voeten van mijn oma gekregen heb zei ik altijd. Toen ik moest nadenken over welke studie ik wilde doen heb ik een dag meegelopen met mijn eigen podotherapeut en daarna ben ik de opleiding gestart.


Wat vind je het leukst om te doen als podotherapeut?

Ik vind het mooiste dat je mensen van pijn kan afhelpen, dit kan op verschillende manieren. Door zolen bijvoorbeeld of door een orthese. Het is de afwisseling die voor mij het vak van podotherapeut leuk maakt.


Op welke locaties werk je en hoeveel dagen?

Ik werk 4 dagen in de week op vaste locaties. Dit is in Dalfsen, Ommen en Raalte, wisselend zit ik in Nijverdal en Oldebroek.


Waarom heb je gekozen voor de specialisatie ouderen?

Ik merk dat met name de oudere generatie niet weet wat er inmiddels mogelijk is. Iedereen wil tegenwoordig zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar kunnen daardoor wel klachten ontwikkelen. Ik help graag de ouderen hierbij als zij bijvoorbeeld pijnklachten aan de voeten hebben. Maar ook als ze moeite hebben met balans en stabiliteit, helpt het om daarvoor zolen aan te meten zodat je steviger staat. Hierdoor kan je bijdragen aan het langer thuis wonen met zo min mogelijk klachten.


Wat vind je het leukst bij het werken met de oudere patiënt?

Het mooist is de dankbaarheid die je krijgt als je iemand van pijn hebt afgeholpen wat ze niet hadden verwacht. Als ze bijvoorbeeld weer een rondje kunnen lopen wat ze eerder niet meer konden, is erg leuk om te horen. Dat is waar je het voor doet.


Hoe is de samenwerking binnen Innofeet?

Binnen Innofeet hebben wij een ‘ouderen groep’. Kim (zie video hieronder) is hiermee begonnen en sinds een tijdje is ook Moniek hierbij aangesloten. Wij hebben samen regelmatig overleggen over hoe we de ouderen podotherapie meer op de kaart kunnen zetten. De laatste jaren is dit met name gefocust op valpreventie en vanuit de beroepsgroep wordt hier nu ook meer aandacht aan besteed.Heb je tips voor podotherapeuten die verder willen leren?

Doe wat jij leuk vindt om te doen! Het geeft veel energie als je aan een project werkt wat je zelf leuk vindt om te doen. Natuurlijk zouden wij het ook leuk vinden als ons ouderen groepje nog meer leden krijgt, aangezien die doelgroep toch steeds groter wordt!


Op zoek naar een afwisselende baan met volop uitdagingen en groei maar wel in een gemoedelijke sfeer? 

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg