Nieuws

Dak- en thuislozen in Zwolle krijgen gratis voetzorg

Persbericht Qualityzorg

Als je dak- of thuisloos bent, is goed zorgen voor je voeten niet je grootste zorg. Toch kan een wondje aan je voeten op grote problemen uitdraaien als je er geen aandacht aan besteedt.

Die aandacht kon een dak- of thuisloze vrijblijvend, gratis en anoniem krijgen op voetenspreekuur dat op 14 april in De Herberg Zwolle werd georganiseerd. Als iemand een wondje aan de voeten had, pijnlijke voeten of vragen over voetzorg: er was tijd voor tijdens dit spreekuur. Op het spreekuur werden er behandelingen gedaan door een medisch pedicure en podotherapeut. Voor eventuele wondproblemen waren ook 2 wondspecialisten aanwezig. En mochten er nieuwe schoenen en sokken nodig zijn, dan werden die ook door het team van vrijwilligers verzorgd.

Het spreekuur werd zeer gewaardeerd door de cliënten, die zichtbaar genoten van de professionele voetbehandelingen. Door de ruime keuze in schoenen en sokken, voelde iedereen zich “als een kind in een snoepwinkel”, zo vertelt één van de wondspecialisten. Een flinke groep cliënten bezochten het gratis spreekuur en gingen met goed verzorgde voeten en nieuwe sokken en schoenen de deur uit.

Het voetenspreekuur werd verzorgd door vrijwilligers van de RIBW Groep Overijssel, Innofeet, Voet bij Stuk pedicure, de Isala Kliniek en QualityZorg. Daarnaast werden sokken en schoenen beschikbaar gesteld door het Leger des Heils, GD Medical en Heetkamp Orthopedische Schoentechnieken.


Voor de redactie:
Neem bij vragen contact op met Annemiek Stienstra, verpleegkundig specialist bij QualityZorg, via annemiek@qualityzorg.nl

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg