Nieuws

Christel loopt stage bij Innofeet: ‘Ik ga elke keer met plezier naar stage toe’

Alle teksten en hoofdfoto: © Saxion


Tijdens haar mbo-opleiding was Christel van Dijk patiënt bij een podotherapeut. Ze raakten in gesprek over het werk en zo werd het zaadje geplant. Nu is ze vierdejaars Podotherapie-student en loopt ze al voor de tweede keer stage bij Innofeet. Ze krijgt al veel vrijheid en dat is maar goed ook, want over twee maanden hoopt ze haar diploma te halen.“ Het gesprek met de podotherapeut is eigenlijk altijd blijven hangen.”


Hoi Christel, waarom heb je voor de opleiding Podotherapie gekozen?

“Toen ik de mbo-opleiding persoonlijk begeleider volgde, was ik zelf patiënt bij een podotherapeut. We raakten aan de praat over het vak. Dat gesprek is eigenlijk altijd blijven hangen. Toen ben ik een tijdje gaan werken. Ik zat er al aan te denken om nog door te studeren en besloot Podotherapie te gaan doen. Er is ook goede baankans bij die studie, dat sprak me ook aan.”


Waar loop je stage?

“Ik loop stage bij Innofeet. Hier liep ik in mijn derde jaar ook al stage. Bij de opleiding Podotherapie word je geplaatst op een stageplek, je hoeft dus niet zelf opzoek. Ik zat eerst op een andere plek, maar het klikte niet. Er was niks mis met dat bedrijf, maar het paste niet bij mij. Ik had nog goed contact met Innofeet, omdat ik daar vanaf mijn derdejaarsstage al werk had als administratief medewerker. Dan pleeg ik telefoontjes en regel ik dingen voor diabetespatiënten. Gelukkig mocht ik daar weer aan de slag!”


Waarom wilde je wel nóg een keer stagelopen bij Innofeet?

“Het bedrijf heeft een brede agenda, daarom zie je veel verschillende patiënten. Jong, oud en verschillende klachten. Daarbij ligt het kennis- en kwaliteitsniveau erg hoog binnen deze praktijk. Ik loop drie dagen in de week mee, met twee verschillende begeleiders op verschillende locaties. Ik kan daar gewoon heel veel leren.”


Wat mag je allemaal doen tijdens je stage?

“Ik zie en spreek de patiënt en kijk hoe we kunnen helpen. Daarnaast doe ik onderzoek en zoek ik uit welke therapie daarbij past. Dan bespreek ik met mijn stagebegeleider wat ik gezien heb en vaak controleren ze dat ook nog even. Ik word al best wel vrijgelaten, maar ik zit nu ook in het vierde jaar. Als het lukt ben ik over twee maanden klaar met mijn opleiding, dan moet je er ook wel naartoe om het zelfstandig te kunnen.”


Wat hoopte je te leren van deze je stage?

“Goed de koppelingen leggen: Wat vertelt de patiënt? Wat zie je in je onderzoek? Wat is de oorzaak van de klacht? En vooral wat ik daaraan kan doen. Ik vind een stukje statiek en dynamiek heel leerzaam. Dat gaat over hoe de gewrichten bewegen, zo kom ik erachter hoe klachten ontstaan. En als podotherapie het niet kan oplossen, het doorverwijzen naar andere disciplines.”


Wat vind je het leukste aan dit werk?

“Ik vind het leuk dat het mensenwerk is. Je spreekt en helpt mensen. Ook is elke patiënt anders, verschillende soorten mensen, verschillende soorten klachten. Ook de combinatie tussen praktijk en theorie spreekt me erg aan. Ik ga elke keer met plezier naar stage toe”


Zijn er nooit dingen die je heel vies vindt?

“Je kan soms wel wonden zien, maar afgelopen halfjaar heb ik stagegelopen in het ziekenhuis bij de wondpoli. Ik ben dus wel wat gewend. Dat soort dingen kun je wel tegenkomen. De een heeft schonere voeten dan de ander, maar daar hebben we hulpmiddelen voor.”


Bij Podotherapie word je op een stageplek geplaatst, wat zijn jouw tips?

“Zoals ik net al aangaf was de plek waar ik eerst zat niet de juiste voor mij. Dat hoor ik ook wel eens van klasgenoten. Dan raad ik het aan om het gesprek aan te gaan. Maak het bespreekbaar met de docent die je begeleid. Hoe vervelend het ook is, wees gewoon eerlijk. Je moet voor jezelf opkomen. School was bereid om een nieuwe plek voor mij te zoeken, maar ik had nog goed contact met Innofeet. Na mijn studie ga ik ook aan de slag als podotherapeut bij Innofeet omdat het me ontzettend goed bevalt bij deze praktijk.”


Van harte welkom bij Innofeet Christel.


Ook stage lopen of werken bij Innofeet? Kijk op:
Werken bij Innofeet | Vacatures | Podotherapie | Pedicures | Orthopedie

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg