Nieuws

BLOG: Vergoedingen 2023

In november zijn traditiegetrouw de zorgverzekeringen voor het nieuwe jaar met bijbehorende vergoedingen bekend gemaakt. De basiszorg is qua prijs helaas flink duurder geworden door allerlei oorzaken. Ook hebben we gezien dat een aantal zorgverzekeraars zijn gaan samenwerken of onder de vleugels van een grote zorgverzekeraar opereren. Het aanbod in collectiviteit vervalt en ook binnen de aanvullende verzekeringspakketten zit beweging. Tijd om goed te kijken welke verzekering bij u past, mocht u voetzorg nodig hebben. Er is voor voetzorg zeker goed nieuws! Mensen met chronische aandoeningen naast diabetes maken mogelijk ook aanspraak op basiszorg. Dit is nog in ontwikkeling en we houden u op de hoogte.


Vergelijken loont voor podotherapie

Mocht u voetzorg nodig hebben dat niet binnen de basiszorg valt dan loont het wellicht om een aanvullende verzekering af te sluiten.

De aanvullende vergoedingen 2023 voor podotherapie hebben we op deze pagina op een rijtje gezet.

We baseren ons op Zorgkiezer en op de websites van de zorgverzekeraars.


Medisch pedicure nodig?

Pedicure wordt alleen bij diabetes vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding is afhankelijk van je voetproblemen. Dit zal voor 2023 dus mogelijk uitgebreid worden met meer chronische aandoeningen.
Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, maar doorgaans alleen bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen.

De aanvullende vergoedingen 2023 voor medisch pedicure hebben we op deze pagina op een rijtje gezet.

We baseren ons op Zorgkiezer en op de websites van de zorgverzekeraars.


Orthopedische schoenenvergoeding 2023 

Orthopedische schoenen vallen onder de basisverzekering. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor kinderen onder de zestien jaar ligt het bedrag van de eigen bijdrage op 63 euro. Bent u ouder dan zestien jaar dan betaalt u een eigen bijdrage van 126 euro voor de aangepaste schoenen. U betaalt bovendien ook eigen risico.

Meer informatie vindt u hier.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg