Nieuws

Bedrijfspodotherapie! Werk jij veilig?

Draag jij gecertificeerde veiligheidsschoenen? Dan is het de vraag of je daarmee ook veilig werkt. Zodra je eigen inlegzolen in de veiligheidsschoen plaatst, vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier, met alle risico’s voor werkgever en werknemer. Sinds 2011 is de norm EN-ISO 20345 gewijzigd. Gecertificeerde veiligheidsschoenen die onder deze norm gekeurd worden, moeten minstens voldoen aan enkele basisvereisten zoals een beschermende neus, bovenmateriaal van kroetleder (of een vergelijkwaardig synthetisch materiaal) en een binnenvoering. Tevens is bepaald met deze norm dat de aansprakelijkheid van de producent van gecertificeerde veiligheidsschoenen vervalt als de drager gebruikmaakt van eigen inlegzolen. Het risico is dan voor de werkgever en de werknemer. Let op, dit geldt ook als de veiligheidsschoen zelf is gecertificeerd en de zool is voorgeschreven door een gecertificeerde podotherapeut. Het gaat namelijk om de combinatie van beiden die gezamenlijk gecertificeerd moet zijn.

Innofeet biedt voor een scherp tarief een hoog kwalitatief beroepsproduct. Door het aanmeten en leveren van veiligheidsschoenen en podotherapeutische zolen ontstaat een unieke combinatie. Uit empirisch onderzoek is gebleken dat deze combinatie ervoor zorgt dat u minder verzuim zal hebben en meer gemotiveerd op de werkvloer staat. Minstens zo belangrijk is dat het risico voor de werkgever bij een mogelijk ongeval door deze combinatie is gedekt. Innofeet biedt:

  • Een veiligheidsschoen die voldoet aan de wettelijke eisen
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Breed assortiment voor iedere industrie
  • Mogelijkheid tot maatwerk
  • Snelle levering
  • Deskundig personeel
  • Mogelijkheid om op locatie te komen
  • Complete voetzorg onder één dak

 

De gecertificeerde veiligheidsschoenen bieden wij aan vanaf € 85,- inclusief BTW. Kosten voor podotherapeutische zolen en consult wordt veelal vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Daarnaast heeft het geen gevolgen voor het eigen risico.

 

Comments are closed.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg