Nieuws

1 klacht, 3 verhalen | Pijn in de voorvoet (capsulitis)

Onze podotherapeut Danique Wagenvoort heeft drie verhalen verzameld van patiënten die zij in de praktijk heeft gehad, met allen dezelfde klacht. Deze keer gaat het over pijn in de voorvoet, ook wel ‘capsulitis’ genoemd. Iedere patiënt ervaart de klacht op een andere manier. Benieuwd? Lees snel verder!

 

Ervaring 1. “Ik kan merken dat ik ouder word. Ik ben nu 75 jaar en ik krijg steeds vaker last van mijn voorvoeten. Ik hoorde van een vriendin dat ook zij hier last van heeft gehad en dat zij andere schoenen had gekocht. Hierdoor was bij haar de pijn weggetrokken. Dat wilde ik natuurlijk ook, dus ben ik ook op zoek gegaan naar nieuwe schoenen. Helaas merkte ik dat dit nog niet voldoende was. Ik bleef pijn houden aan mijn voorvoeten. Ik besprak dit met mijn fysiotherapeut, waar ik voor mijn schouder kom. Zij vertelde mij dat inlegzolen wellicht ook kunnen helpen. Hierdoor ben ik bij Innofeet terecht gekomen. In een eerste consult werden mijn voeten onderzocht en werd het plan met mij besproken. Ik zou met een paar maand van mijn klachten af zijn als ik naast stevige schoenen ook zolen zou krijgen die de druk onder de voorvoet vermindert. Dit plan ben ik gestart en mijn podotherapeut had gelijk; ik was klachtenvrij na een paar maanden.”

 

Ervaring 2. “Ik doe graag aan hardlopen. Dit doe ik al jaren zonder klachten, mits ik op tijd nieuwe hardloopschoenen aanschaf. Ik koop altijd hetzelfde merk en type, zodat dat niet kan verschillen. Aan het begin van dit jaar merkte ik dat ik nieuwe hardloopschoenen nodig had, dus heb ik deze gekocht. Het was weer hetzelfde type als ik normaal gebruik. Echter kreeg ik na 3 weken toch pijn aan mijn voorvoeten. In eerste instantie heb ik wat rustiger aan gedaan en ging het ook wel weer beter, maar zodra ik weer wilde opbouwen kwamen de klachten weer terug. Uiteindelijk ben ik via een bevriend hardloper bij Innofeet terechtgekomen. De podotherapeut merkte dat de pijn in de voorvoeten werd veroorzaakt doordat er te veel druk op de gewrichtjes in de voorvoeten kwam. Wat bleek, de fabrikant van de schoen had mijn type schoen wat slapper gemaakt, waardoor er meer druk op de voorvoeten kwam te staan. Ik ben gewisseld van schoen en de klachten waren over.”

 

Ervaring 3. “Ik heb al jaren rugklachten waardoor ik het makkelijker vindt om instappers aan te hebben. Laatst met een feestje heb ik mijn hakken weer eens aangetrokken en die avond heb ik veel gedanst. De volgende morgen werd ik wakker met veel pijn in mijn voorvoeten. Op blote voeten lopen lukte al helemaal niet, dus ik ben op zoek gegaan naar schoenen waar ik het beste op kon lopen. Na een week was de pijn nog niet weg, dus ben ik naar de huisarts gegaan. Hij heeft mij doorverwezen naar de podotherapeuten van Innofeet. Ik heb de schoenen meegenomen waar ik het meeste op loop. Blijkbaar zit er in die schoenen helemaal geen demping. De podotherapeut heeft voor mij inlegzolen gemaakt en heeft advies gegeven over schoeisel dat het beste bij mijn voet past. Nu een paar maand verder ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Wanneer ik weet dat ik veel loop doe ik mijn stevige schoenen met inlegzolen aan en met een feestje kan ik weer gewoon mijn hakken dragen.”

 

 

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg