Nieuws

1 KLACHT 3 VERHALEN | Lage rugklachten

Benieuwd hoe lage rugklachten in onderstaande verhalen op verschillende manieren dankzij podotherapie verholpen konden worden? Je leest er hier alles over!

1. ‘Ik had al klachten aan mijn voeten tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige. Met name tijdens de stages kreeg ik last van vermoeide voeten. Ik moest toen veel staan en lopen, dat was ik helemaal niet gewend. Sinds ik 40 uur ben gaan werken kreeg ik steeds meer last van mijn voeten, ook als ik een dag niet aan het werk was. Zelfs een dag winkelen kon ik niet volhouden. Na een onderzoek bij de podotherapeut van Innofeet heb ik zolen gekregen zodat ik mijn voeten beter afwikkel. Al na een paar weken merkte ik duidelijk verschil. Ik had geen vermoeide voeten meer na een dag werken en ik merkte zelfs dat mijn onderrug geen pijn meer deed.  Ik dacht altijd dat dat bij het werk hoorde. Nu kan ik na een werkweek ook nog een dag op pad zonder last te hebben van mijn voeten en rug.’

2. ‘Als beginnend zanger had ik op een gegeven moment veel optredens. Ik merkte ik dat ik onder in mijn rug, aan de linker zijde een zeurende, stekende pijn kreeg. Steeds vaker kwam die pijn op. Ik ben toen via de huisarts naar de fysiotherapeut gegaan. Ik bleek scheef te staan en kreeg oefeningen mee om mijn spieren aan te sterken. De klachten namen af, maar kwamen weer terug zodra ik de oefeningen minder ging doen. Uiteindelijk heeft de fysiotherapeut mij doorgestuurd naar de podotherapeut van Innofeet. Zij zag een beenlengteverschil. Ik kreeg een hakverhoging mee voor in mijn schoen. Toen merkte ik dat de klachten wegbleven. De oefeningen bleken dus wel tijdelijk te helpen, maar pakten de oorzaak van de klachten niet aan. Ik ben erg tevreden met een ogenschijnlijk simpele oplossing.’

3. ‘Eigenlijk had ik al jaren last van mijn onderrug. De ene week ging het beter dan de andere, maar toch bleef de pijn constant aanwezig. Tot ik van een vriend hoorde dat ik eens langs een podotherapeut moest gaan. Er werd gekeken naar mijn houding en hoe ik liep. Na een aantal testen met mijn voeten en rug werd mij geadviseerd om andere schoenen te dragen in combinatie met podotherapeutische inlegzolen. Dit advies heb ik opgevolgd. Sindsdien heb ik geen rugklachten meer. De schoenen zorgen voor meer stevigheid en de zolen verbeteren mijn hele houding.’

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg