Nieuws

1 klacht 3 verhalen | INGEGROEIDE TEENNAGEL

 Een ingegroeide teennagel heeft mogelijk verschillende oorzaken. In dit artikel bespreken we drie keer dezelfde klacht die telkens op een andere manier is ontstaan. Benieuwd?

Lees dan snel verder.

 

DM + neuropathie (gevoelsstoornis)
De podotherapeut zei dat de hoek waar de nagel was afgebrokkeld, was gaan ingroeien in de huid en dat dit voor een ontsteking had gezorgd. Mijn podotherapeut heeft een stukje nagel weggehaald en heeft tevens in overleg met de internist antibiotica geregeld tegen de ontsteking. Na één week moest ik weer voor controle komen en toen was de ontsteking al helemaal weg en de nagel was al een stuk rustiger geworden. Twee weken later was de teen helemaal weer genezen. Vanwege de diabetes kom ik regelmatig bij de podotherapeut voor een voetcontrole. Al jaren heb ik last van schimmelnagels. Nagels die dik worden en snel afbrokkelen. Laatst was er ook een stukje nagel afgebrokkeld. Een paar weken later begon opeens de huid rondom de nagel dik, rood en ontstoken te raken. Ik heb de afspraak bij de podotherapeut vervroegd toen ik er achter kwam. Ik had er nog geen pijn aan ervaren, vanwege de gevoelsstoornis in de tenen.

 

Hoekjes van de nagel weggeknipt

Mijn moeder vindt dat ik oud genoeg ben om nu mijn nagels zelf te knippen. Al een poosje doet de nagel van mijn grote teen pijn. Vooral als ik de schoenen aan heb of als iemand op mijn teen gaat staan. Als ik dan gedoucht heb zijn de nagels zacht en kan ik zo een hoekje nagel wegknippen. Daarna is de pijn weer weg. Een paar weken later doet elke keer weer de teen pijn. Van mijn moeder moest ik naar de huisarts. De huisarts heeft mij doorgestuurd naar de podotherapeut. Zij heeft mijn nagel goed behandeld en uitgelegd hoe ik mijn nagel moet knippen. Daarna heb ik geen pijn meer aan mijn nagels gehad.

 

Hyperhydrosis (overmatig zweten)

Ik werk al jaren in de bouw en loop dagelijks veel. Voor het werk moet ik altijd werkschoenen aan met stalenneuzen. Door het warme weer heb ik erg snel last van transpirerende voeten. Onlangs heb ik mijn teen een keer gestoten en een week later begon ik een dikke en rode teen te krijgen, ook kwam er pus uit. Ik ben toen bij de podotherapeut terecht gekomen. Zij hebben mijn teen weer rustig gekregen door het stukje nagel te verwijderen wat in mijn huid groeide. De weken erna knapte mijn teen snel op en had ik er geen pijn meer aan. Tevens heb ik gericht advies gekregen voor mijn transpirerende voeten.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg