Nieuws

1 KLACHT 3 VERHALEN | hielspoor

Iedereen ervaart een voetklacht anders. Ofwel; bij iedere voetklacht hoort een eigen verhaal. In dit thema zoeken we bij dezelfde klacht, 3 verschillende verhalen. Vandaag komt hielspoor aan bod. Een klacht die veel podotherapeuten tegenkomen tijdens het werk.

 

Verhaal 1. Toen ik 4 maanden geleden ging verhuizen, heb ik mijn oude schoenen aangetrokken om mee te kunnen klussen. Bij het vele staan en lopen bij het schuren en schilderen kreeg ik steeds meer last van mijn hiel. De ochtenden na het klussen kon ik bijna niet lopen van de stekende pijn. Vreemd genoeg, trok de pijn weg na het zetten van een aantal stappen maar verscheen weer na ieder koffie moment. Ik heb actie ondernomen en via de huisarts werd ik verwezen naar de podotherapeut en bleek een overbelaste peesplaat onder mijn voet te hebben. Deze werd veroorzaakt door de verandering in mijn dagelijkse belasting in combinatie met mijn oude versleten schoenen. Dit beeld werd bevestigd doormiddel van een echo die mijn podotherapeut maakte. In overleg met mij is het behandelplan opgesteld en werden er zooltjes gemaakt. Daarnaast kreeg ik oefeningen mee en passende adviezen over schoeisel en mijn belasting. Ik heb nu minder klachten en de echo is later nog een keer gemaakt, daarop is ook al een stuk verbetering te zien!

 

Verhaal 2. Ik werk al jaren in de gezondheidzorg en loop dagelijks veel, ik had wel eens last van vermoeide voeten en pijn in mijn hielen. Tijdens mijn werk draag ik dichte schoenen, maar door het warme weer heb ik de laatste tijd veel op teenslippers gelopen. Dit was voor mij de druppel, de klachten onder mijn hielen werden heviger en pijnlijker. Mijn collega attendeerde mij erop dat ze zolen heeft voor diezelfde klacht en wees mij op de podotherapeuten van Innofeet. De podotherapeut gaf aan dat het een overlaste peesplaat was, wat was ontstaan door het vele lopen op teenslippers. Ik heb zolen laten aanmeten voor in mijn dichte schoenen en slippers met een vast en op maat gemaakt voetbed, waardoor ik met het warme weer ook gewoon zonder klachten op slippers kan lopen.

 

Verhaal 3. Om een paar kilo’s kwijt te raken ben ik een paar weken geleden begonnen met hardlopen. Ik volgde een speciaal schema dat mij hielp bij het opbouwen van het aantal kilometers en snelheid. Ik wilde eigenlijk eerst even proberen of het iets voor mij zou zijn en heb daarom nog even geen nieuwe spullen aangeschaft. Ik loop veel op sneakers en aangezien het sportieve schoenen zijn, heb ik die gebruikt bij de eerste paar keer hardlopen. In het begin ging dat goed. Toen ik voor het schema een langer aantal kilometers achter elkaar moest lopen, begonnen mijn hielen te zeuren. De volgende ochtend moest ik eerst op mijn tenen lopen om uit bed te komen. Gelukkig trok het na een aantal stappen weg en dacht ik dat het om wat spierpijn ging. Tot mijn schrik kwamen deze klachten steeds vaker en heviger terug. Mijn fysiotherapeut, die mij ook begeleiding gaf bij het hardloopschema, wees mij op de podotherapeut. Na het juiste advies en podotherapeutische behandelingen kan ik nu weer rustig opbouwen om mijn doelen te bereiken.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg