Nieuws

1 klacht 3 verhalen | achillespees

 In 1 klacht 3 verhalen worden bij 1 klacht 3 persoonlijke verhalen verteld door verschillende patiënten. Benieuwd naar verschillende uitingen van achillespeesklachten?

Verhaal 1 ”Ik doe ruim een jaar aan hardlopen, 2 á 3 keer in de week 5 km. Ik heb nooit klachten gehad, tot 3 maanden geleden. Na het hardlopen merkte ik dat mijn achillespezen begonnen te irriteren. Tijdens het hardlopen ging het redelijk, maar na het hardlopen begon ik klachten te ervaren. Vooral wanneer ik lekker even op de bank heb gezeten en weer op wilde staan. Ik voelde een scherpe pijn in mijn achillespees. De pijn werd steeds heftiger en bleef soms de volgende ochtend licht aanwezig. Ik kon de pijn niet goed plaatsen. Ik had nieuwe, goede hardloopschoenen gekocht en mijn belasting is niet veranderd. Mijn hardloopmaatje adviseerde me om naar de podotherapeut te gaan. Mijn achillespezen bleken inderdaad geïrriteerd te zijn. Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek bleek er een groot verschil te zitten tussen mijn nieuwe en oude hardloopschoenen.
Mijn nieuwe hardloopschoenen bleken een lager heel drop te hebben. Heel drop geeft het hoogteverschil aan tussen de hak en de voorvoet. Dit veroorzaakte meer spanning op mijn achillespezen. Ik heb goed schoenadvies en rekoefeningen meegekregen. Ik heb dit advies ten harte genomen en na 3 weken was ik klachtenvrij. Ik ben weer heerlijk aan het hardlopen!”

 

Verhaal 2 ”Ik ben al jaren aan het wandelen, dit doe ik samen met mijn beste vriendin. Wij lopen minstens 3 keer per week ongeveer 10 á 15 km. Ik had wel eens vermoeide voeten na het wandelen, maar dit zakte na het wandelen snel af. Wij gaan dit jaar voor het eerst de wandelvierdaagse lopen in Nijmegen. Daarvoor zijn we sinds 4 maanden de afstanden aan het uitbreiden. Ik merkte dat mijn achillespezen begonnen te zeuren. De pijn werd tijdens de langere afstanden steeds heftiger, soms zo heftig dat ik even moest stoppen. De pijn was vooral de volgende ochtend erg heftig, ik voelde me een oude dame met veel startklachten. Na een aantal minuten zakte de pijn gelukkig af. Echter werd ik belemmerd tijdens het wandelen en kon ik helaas niet verder opbouwen.Mijn man heeft vroeger zolen gehad voor zijn achillepees. Ik heb daarom een afspraak gemaakt bij de podotherapeut. Mijn achillespezen bleken flink geïrriteerd te zijn. Mijn voeten zakken volgens de podotherapeut flink naar binnen, dit wordt deels opgevangen door mijn stevige wandelschoenen. Ik heb zolen aangemeten gekregen met een 3D scanner. Daarnaast heb ik rekoefeningen gekregen en hebben we ook mijn wandelschema samen besproken en aangepast. Nu 6 weken verder heb ik duidelijk minder klachten en ben ik weer flink aan het wandelen. Ik kan niet wachten tot de wandelvierdaagse!”

 

Verhaal 3 ”Ik ben werkzaam als verpleegkundige. In de gezondheidszorg lopen we dagelijks veel. Ik heb eigenlijk weinig klachten tijdens werk. 4 weken geleden heb ik met mijn rechter voet een misstap begaan, ik zag een stoepje helaas te laat. Ik had gelukkig geen klachten van mijn enkel, echter heb ik na een halve dag werken klachten van mijn rechter achillepees. De pijn wordt door de werkdag heen steeds heftiger. Nu 4 weken later blijft mijn achillespees irriteren, de pijn wordt steeds heftiger en belemmert mij tijdens mijn werk.Mijn fysiotherapeut verwees me naar de podotherapeut. Mijn enkel bleek vast te zitten, de podotherapeut noemde dit een enkel blokkade. Waarschijnlijk ontstaan na de misstap. De podotherapeut heeft mijn enkel los gemaakt middels mobilisatie en tevens heb ik schoenadvies gekregen voor mijn werk om de achillespees zo veel mogelijk te ontlasten. Ik ben hiervoor 2 keer behandeld en ik ben verder gegaan met mijn oefeningen die ik van de fysiotherapeut heb gekregen. Ik ben sinds 6 weken weer klachtenvrij!”

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg