Nieuws

WAT IS… | medical taping


Bij Innofeet behoort ‘taping’ tot de behandelmogelijkheden. Er zijn verschillende soorten tape. In dit artikel leggen we de werking van taping uit.

Door middel van taping kan een spier, ligament of gewricht tijdelijk worden ontlast zodat er direct verlichting van uw klachten is. Tape functioneert als een uitwendige pees of ligament. Voordat de podotherapeut gaat tapen, bepaalt hij eerst nauwkeurig welke beweging beperkt moet worden om de klacht te verlichten. Taping dient als tijdelijke oplossing, vaak totdat uw definitieve therapie klaar is.

Sporttaping:
Deze niet-elastische witte of bruine tape, heeft een verstevigende eigenschap.
Er zijn drie doeleinden van deze tape:

  • Het verstevigen van het gewricht
  • Stimuleren van houdingscorrecties
  • Ondersteuning bieden aan een spierfunctie.

Tape dient als behandeling, maar kan ook preventief worden ingezet. In sport is de ‘enkel tape techniek’ het meest bekend. Taping voorkomt mogelijk overbelasting, kan zorgen voor een pijnvrije beweging en helpt mogelijk bij de genezing van uw klacht.

Kinesiotaping:
Kinesiotape is een elastische katoenen tape met een hypoallergene lijmlaag. De tape is net als de huid tot 140% rekbaar in de lengterichting. Het materiaal werkt ventilerend dankzij het speciale patroon in de tape. De tape is waterbestendig en kan meerdere dagen gedragen worden.
Door de druk of trekkracht van de tape op de plek van uw klacht, worden er mogelijk minder pijnsignalen verstuurd. Dit heeft als gevolg dat u minder pijn voelt.

De podotherapeuten van Innofeet werken zowel met sporttape als met kinesiotape.

Comments are closed.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg