Nieuws

vergoedingen 2024

Vergoedingen 2024

Onlangs zijn weer de vergoedingen voor het nieuwe jaar door de zorgverzekeringen bekend gemaakt. Tijd om goed te kijken welke verzekering bij u past, mocht u voetzorg nodig hebben. Vanaf 1 januari 2023 geldt de basisverzekerde preventieve voetzorg niet alleen voor mensen met diabetes mellitus met een verhoogd risico op een voetulcus, maar ook voor mensen die door een andere chronische aandoeningen of als gevolg van een medische behandeling meer risico lopen op het krijgen van een wond aan de voet.  

Vergelijken loont voor podotherapie 
Mocht u voetzorg nodig hebben dat niet binnen de basiszorg valt, dan loont het wellicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. De aanvullende vergoedingen 2024 voor podotherapie hebben we op deze pagina op een rijtje gezet. We baseren ons op Zorgkiezer en op de websites van de zorgverzekeraars. 

Medisch pedicure nodig? 
De basiszorg vergoeding is afhankelijk van het risico op het krijgen van een wond aan de voet. Pedicurebehandelingen werden voorgaande jaren alleen vergoedt voor mensen met diabetes mellitus en een verhoogd risico op een voetprobleem. Per 1 januari 2023 is dit uitgebreid en zullen meer mensen met een verhoogd risico (zoals neuropathie of een vaatprobleem) op het krijgen van een wond aan de voet in aanmerking komen op vergoeding vanuit de basisverzekerde voetzorg. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor pedicurezorg vanuit de aanvullende verzekering. De aanvullende vergoedingen 2024 voor medisch pedicure hebben we op deze pagina op een rijtje gezet. We baseren ons op Zorgkiezer en op de websites van de zorgverzekeraars. 

Orthopedische schoenenvergoeding 2024 
Orthopedische schoenen vallen onder de basisverzekering. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor kinderen onder de zestien jaar ligt het bedrag van de eigen bijdrage lager dan bij volwassenen. U betaalt bovendien ook eigen risico. 

Meer informatie vindt u hier. 

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg