Bij het aanpakken van symptomen van diabetes helpt het dat specialisten, met elk hun eigen vakkennis, met elkaar samenwerken. De diabetespodotherapeuten van Innofeet werken daarom vanuit de Isala Klinieken in Zwolle en het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen met vele anderen. Van internisten, vaatchirurgen en revalidatieartsen tot nefrologen (bij nierziekte), gipsverbandmeesters, orthopedisch schoenmakers en wondverpleegkundigen.

 

Diabetespodotherapeut centraal bij symptomen diabetes
De diabetespodotherapeut werkt in een team met andere zorgverleners en schakelt hen waar nodig in. Naast uw huisarts of internist blijft de podotherapeut voor u beschikbaar als aanspreekpunt. Door goed en direct contact voorkomen uw podotherapeut en andere specialisten vaak dat uw symptomen van diabetes en de bijbehorende problemen uit de hand lopen (zoals bijvoorbeeld amputatie).

 

Samenwerken in Suriname

In Suriname is diabetes een ernstig (groeiend) probleem. Zo’n 15% van de bevolking leidt aan diabetes. De complicaties verlopen ernstiger dan in Nederland. De diabetische voet maakt in Suriname dagelijks slachtoffers,waarbij er vele patiënten overlijden door relatief simpele voetwonden. Met stichting SDES, die zich in zet om diabeteszorg in Suriname te verbeteren, werken we samen in dit land. In 2013 hebben we een diabetische voetenpoli opgezet waar mensen terecht kunnen voor deskundige hulp. Door onze kennis te delen met deze stichting via scholingen en begeleiding kunnen we de voetzorg naar een hoger niveau tillen en de mensen daar betere kansen geven. Dagelijks is er contact met Suriname om hen daar verder te helpen.

 

Onestopshop