Een podotherapeut is een paramedicus en dé specialist van de voet in relatie tot het gehele lichaam. Deze kennis krijgt hij door de 4 jarige HBO-opleiding podotherapie. Een podotherapeut is de enige voetspecialist in Nederland welke door de wet wordt beschermd. Dit vormt een belangrijk verschil met een podoloog. Podoloog is namelijk een vrij beroep en valt niet onder de strenge regels van de wet BIG en heeft geen paramedische erkenning. De wet BIG waakt over onze (voet)zorg wat betekent dat u de garantie heeft dat we werken volgens strakke regels rondom gezondheid, hygiëne en scholing. Bij onze podotherapeuten kunt u sinds 1 augustus 2011 (na de cursus Directe Toegankelijkheid Podotherapie van de NVvP) terecht zonder verwijzing van uw huisarts of specialist. Mocht u wel een verwijzing hebben, neemt u deze dan mee naar uw afspraak met de podotherapeut.

 

Kwaliteit

Om de kwaliteit binnen onze organisatie te waarborgen, voldoen al onze behandelaars aan strenge eisen. Onze podotherapeuten zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici en de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). Tevens hebben al onze podotherapeuten een eigen AGB-code.

 

Sport- en Diabetespodotherapeuten

Onze sportpodotherapeuten staan daarnaast ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Sportpodotherapeuten en zijn gecertificeerd bij de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg. Onze diabetespodotherapeuten staan ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Diabetespodotherapeuten.