Bij pijn in uw voet of bij voet gerelateerde problemen zijn verschillende behandelingen mogelijk. Van podotherapeutische inlegzolen en wondbehandeling tot taping en schoenadvies. Voor elk voet(gerelateerd) probleem kijken we naar een passende oplossing. Lees hieronder meer over de diverse behandelmogelijkheden.

 • Podotherapeutische zolen

  Als uw voet niet optimaal staat (statiek) of beweegt, krijgt u persoonlijke, op maat gemaakte zolen die uw beweging en stand veranderen of ondersteunen. Deze worden aangemeten na een uitgebreid onderzoek. Tijdens het onderzoek wordt onder andere de stand en functie van de voeten, benen en rug in kaart gebracht. Daarbij wordt niet alleen gekeken hoe de voet onbelast beweegt, maar ook hoe deze functioneert tijdens het staan en lopen. Podotherapeutische zolen worden op maat voor u vervaardigd. Deze zijn dus uniek voor uw voeten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse elementen en materialen zodat de zool precies bij u past. Zolen voor sporters bestaan bijvoorbeeld uit ander materiaal omdat de belasting veel hoger en intensiever is.

   

 • Nagelbeugel (orthonyxie)

  Met behulp van een nagelbeugel kan de vorm van uw nagel worden gecorrigeerd zodat deze vervolgens op de juiste manier kan groeien zonder pijn.

  Dit is bijvoorbeeld wenselijk bij sterk kromme nagels en bij ingegroeide teennagels.

  Een nagelbeugel wordt gemaakt van speciaal remanit draad en specifiek om uw nagel gebogen. Door de nagelbeugel rechter te maken dan uw eigen nagel zal door de groei van de nagel deze langzaam maar zeker de gewenste vorm aannemen.

  De nagelbeugel wordt vast gelijmd op de nagel, zodat deze ook zonder problemen zal blijven zitten gedurende de behandelperiode. Een behandelperiode bedraagt ongeveer 6 weken. Deze tijd heeft de nagel nodig om verder te groeien. Er zal dan door de podotherapeut beoordeeld worden of herplaatsing wenselijk is of dat de beugel eraf kan omdat gewenst resultaat is behaald.

 • Teenstukje (orthese)

  Als uw teen niet goed staat, blijft hij met dit op maat gemaakte teenstukje (orthese) rechter staan en vergroeit hij niet verder. Ook voorkomt het terugkomende drukplekken. De orthese wordt aangemeten na een uitgebreid onderzoek. Tijdens het onderzoek wordt onder andere de stand en functie van de voeten, benen en rug in kaart gebracht. Daarbij wordt niet alleen gekeken hoe de voet onbelast beweegt, maar ook hoe deze tijdens het staan en lopen functioneert. Een orthese is een hulpmiddel dat van siliconen wordt gemaakt. De orthese kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, zoals drukontlasting, bescherming, correctie, het behouden van de teenstand of ter preventie van klachten. Door de verschillende functiemogelijkheden kan elke orthese er anders uitzien.
  M5110003

 • Behandeling met instrumenten

  Als behandeling van een pedicure niet genoeg is, verwijderen we eelt of moeilijke, snel terugkerende likdoorns. Dit kan nét dat beetje extra betekenen bij uw probleem

   

  .120

 • Wondbehandeling

  Wondbehandeling komt veelal voor na drukproblemen bij Diabetes- of Reumapatiënten. Door foutief schoeisel en/of overmatige druk onder de voet ontstaat er een wond!

  Een wondbehandeling bestaat uit het schoonmaken van de wond, verwijderen van overtollig eeltweefsel en het juist verbinden van de wond (optimalisatie van de wond omgeving).

  Tevens zal de podotherapeut de oorzaak van de wond aanpakken. Denk hierbij aan drukontlasting door (tijdelijk) vilt, podotherapeutische zolen met drukverdeling of doorverwijzing naar de orthopedisch schoenmaker.

  Ook zal de podotherapeut u (en uw omgeving) voorlichting geven over hoe de wond behandelt moet worden en hoe deze in de toekomst voorkomen kan worden.

 • Vilttherapie

  Wonden of drukplekken kunnen veel pijn geven. Met vilttherapie kunnen we deze plekken lokaal ontlasten en hiermee uw klachten direct verlichten. Met het vilt maken we de pijnlijke plaats vrij van druk. Vilttherapie kan in diverse gevallen worden toegepast, bijvoorbeeld bij wonden, likdoorns en blaren. Vilttherapie is meestal een tijdelijke oplossing totdat het definitieve hulpmiddel klaar is.

 • Taping

  Door middel van taping kan een spier, ligament of gewricht tijdelijk worden ontlast zodat er direct verlichting van uw klachten is. Taping is vaak een tijdelijke oplossing tot u definitieve therapie gereed is. Taping wordt vaak in combinatie met een behandelend fysiotherapeut uitgevoerd.

   

   

 • Dry Needling

  Dry Needling is een behandeltechniek die in opkomst is en door steeds meer fysiotherapeuten wordt gebruikt. Binnen Innofeet hebben we ons gespecialiseerd in Dry Needling op de voet en benen.

  Dry Needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje(acupunctuurnaald) in een spierknoop (triggerpoint) wordt geprikt.  Zo’n triggerpoint is een plaatselijke verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten. Bij Dry Needling zal onze podotherapeut proberen de triggerpoints te ”deactiveren”’. Op deze manier zal dit triggerpoint ontspannen en zullen de klachten afnemen.

   

   

 • Mobilisatie (van de voet)

  Veel klachten in voeten en benen worden veroorzaakt door niet optimaal kunnen bewegen. Dit kan door een foutieve stand zijn, maar ook door gewrichten die niet goed ten opzichte van elkaar bewegen. Ook wel blokkades genoemd.

  Een blokkade in uw voet kan voet-, enkel– en knieklachten geven. Om de blokkade op te heffen worden manipulatie / mobilisatie technieken gebruikt. Door snelle gerichte bewegingen worden gewrichten weer vrij gemaakt. Deze behandelmogelijkheid is meestal een ondersteuning op podotherapeutische zolen.

 • Advies

  Wanneer een hulpmiddel niet noodzakelijk is, kan uw probleem vaak worden opgelost met vakkundig advies op maat. Denk hierbij aan advies rondom voetverzorging en schoenadvies. Naast het geven van schoenadvies kunt u bij ons terecht voor (semi-) orthopedische schoenen. Ook ondersteunende adviezen, zoals stabiliteitsoefeningen en adviezen ten aanzien van trainingen, worden door onze podotherapeuten gegeven.

 • Podotherapeutische slippers

  60% van uw tijd verkeert u in omstandigheden die vragen om ander schoeisel dan uw gebruikelijke schoenen. Denk aan zomerse periodes waarop u graag open schoeisel draagt. Bij deze volledig op maat gemaakte podotherapeutische slippers en sandalen wordt uw 3D aangemeten voetbed, met therapeutische interventie één op één verwerkt in uw slipper of sandaal. Kijk voor alle modellen op www.fitsfootwear.nl

   

  FITS

 • Podotherapeutische huisschoenen

   

  60% van uw tijd verkeert u in omstandigheden die vragen om ander schoeisel dan uw gebruikelijke schoenen. Denk aan winterse periodes in huis. Bij deze volledig op maat gemaakte podotherapeutische huisschoen wordt uw 3D aangemeten voetbed, met therapeutische interventie één op één verwerkt in uw huisschoen.

   

  Huisschoen fits