Irritatie van de gewrichten in de voorvoet (capsulitis)

Capsulitis is een irritatie/ontsteking van de kapsels om de kopjes van de middenvoetsbeentjes.

 

Klacht

De pijn wordt het meest aan de onderzijde van de bal van de voet gevoeld. Deze kan zowel zeurend als stekend zijn en neemt bij belasting toe. In rust zakken de klachten langzaam weer af. Bij sommige mensen nemen de klachten toe als ze op blote voeten lopen, bij anderen als ze juist in de schoenen lopen.

 

Oorzaak

Een kapselirritatie/ontsteking ontstaat vaak door een afwijkende voetstand in combinatie met een verhoogde belasting in het dagelijks leven. Een andere oorzaak kan zijn dat de pasvorm van het schoeisel niet geschikt voor  het voettype is waardoor er klachten kunnen ontstaan.

 

Podotherapeutische mogelijkheden

Door middel van podotherapeutische inlay’s is het mogelijk om de drukverdeling in de voorvoet te verbeteren. Daarnaast kan de podotherapeut meekijken welke schoentypes beter bij de voet passen en daardoor de klachten verder verminderd kunnen worden.

 

Wat kunt u zelf doen?

Zorg voor schoenen met een dikke en stugge loopzool waardoor de druk op de voorvoet verminderd wordt. Daarnaast is het belangrijk om ervoor  te zorgen dat de pasvorm van de schoen bij die van de voet past. Een instapper is meestal bij dit type klachten minder geschikt om te dragen.

 

 

Terug

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg