Voetschimmel

Voetschimmel is een veel voorkomende en vaak hardnekkige kwaal. Meestal is er sprake van verweking tussen de tenen of rode puntjes met kleine blaartjes op de gehele voet.

 

Klacht

De huid tussen de tenen wordt vaak week. Er kunnen blaasjes ontstaan, deze kunnen erg jeuken of zelfs een zeurende pijn geven.

 

Oorzaak

In zwembaden en gemeenschappelijke douches is het goed mogelijk om een schimmel op te lopen. Daarnaast kan het ook zijn dat bij slecht ventilerende sportschoenen er sneller zweetvoeten ontstaan.

Wanneer de zuurgraad van de huid verstoord wordt kan er ook makkelijker een schimmel ontstaan.

 

Podotherapeutische behandeling
Momenteel wordt hier aan gewerkt.

 

Wat kunt u zelf doen?

Let op dat u tijdens het douchen niet te veel zeep gebruikt en de zeep goed afspoelt. Zo voorkomt u verandering van de zuurgraad van de huid. Daarnaast is het verstandig om in openbare gelegenheden als douches en zwembaden zoveel mogelijk op slippers te lopen. Mocht u  toch een schimmel hebben opgelopen dan kunt u het best gaan smeren met een antischimmel crème. Wat belangrijk is om te weten is dat nadat de schimmel verdwenen is er nog een volle week doorgesmeerd wordt. Anders is er kans dat de schimmel snel weer terug komt.

 

 

Terug

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg