Eeltvorming

Eeltvorming is een verdikking van de buitenste huidlagen, die meestal geelachtig van kleur is. Het komt het vaakst voor onder de bal van de voet, op de grote teen en de randen van de hiel. Dit komt omdat tijdens het lopen op deze plekken de meeste druk + wrijving ontstaat. Ook is het mogelijk om eeltvorming te krijgen tussen je tenen als gevolg van afwijkende teenstanden.

 

Klacht

Zodra het eelt te dik wordt, kan dit pijnklachten veroorzaken, waardoor men slechter kan lopen of niet meer in staat is om bepaald schoeisel te dragen.

 

Oorzaak

Eeltvorming wordt veroorzaakt door verhoogde druk en wrijving op de huid. Deze wrijving is vaak minder extreem dan de wrijving waardoor men blaarvorming krijgt, daardoor is het mogelijk voor de huid om te verdikken. Een andere mogelijkheid is dat er een stoornis in de huid zit waardoor de eeltvorming ontstaat.

 

Podotherapeutische mogelijkheden

Eeltvorming is door middel van een instrumentele behandeling te verwijderen, hiervoor kunt u onze pedicure bezoeken. Echter bij recidiverende eeltvorming waarbij klachten aanwezig zijn, kan verder onderzoek gedaan worden. Eeltvorming ontstaat vaak door overdruk, het doel van de podotherapeut is om uit te zoeken waardoor deze overdruk ontstaat en hoe dit opgelost kan worden.De podotherapeut kan adviezen omtrent schoeisel geven, maar in andere gevallen is het noodzakelijk om door middel van podotherapeutische zolen de drukverdeling te veranderen.

 

Wat kunt u zelf doen?

Let goed op uw schoeisel. Een dunne loopzool of te smal/te klein schoeisel kunnen al voor overdruk zorgen. Dus laat uw voeten goed opmeten bij het kopen van nieuw schoeisel, zodat de pasvorm van de schoen goed bij uw voeten past.

 

Terug

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg