Aanhechtingsklacht van een spier aan de binnenzijde van de voet (insertietendinopathie m. tibialis anterior)

Een insertietendinopathie zit gelokaliseerd in de aanhechting van de pees op het bot. De tibialis anterior (voorste scheenbeenspier)  zit aan de binnenkant van de voet rond het hoogste punt van de wreef.
Dit probleem komt veel bij schaatsen/skeeleren en bij skiën voor.

 

Klacht

De klachten zitten aan de voorzijde en binnenzijde van de enkel en voet. Het wordt vaak ervaren als een zeurende en/of stekende pijn. Wanneer de klachten heftiger aanwezig zijn dan kan er ook sprake zijn van lokale zwelling.

 

Oorzaak

De grootste oorzaak is overbelasting. Andere oorzaken kunnen zowel irritatie van het schoeisel op de aanhechting als het te strak strikken van veters zijn. Verder is het natuurlijk ook mogelijk dat er een trauma aan deze klacht voorafgaat.

 

Podotherapeutische mogelijkheden

De podotherapeut kan door middel van podotherapeutische zolen de stand van uw voeten corrigeren om zodoende de trekkracht op de aanhechting te verminderen. Vooraf aan de therapie zal er door middel van een onderzoek gekeken worden welke therapie het beste toegepast kan worden. Daarnaast geven wij u adviezen omtrent schoeisel en belasting.

 

Wat kunt u zelf doen?

Mocht u het vermoeden hebben dat de klachten door het schoeisel zijn ontstaan,  is het goed om de schoenen die de klachten veroorzaken anders te strikken of niet meer te dragen.

Terug

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg