Nieuws

Gezamenlijk voetenwerk | podotherapeut Niek en orthopedisch chirurg Yasmin van Benthem

Niek en Yasmin werken beiden bij Annatommie mc in Apeldoorn. Annatommie mc is een kliniek voor orthopedische chirurgie met maar liefst acht locaties in Nederland. Yasmin is werkzaam als orthopedisch chirurg met als specialisme de voet en de enkel. Niek is werkzaam als (sport-)podotherapeut en heeft veel kennis van voet gerelateerde klachten.

 

Welke klachten komen jullie tegen?
Beiden zien we veel klachten van de voet en de enkel. Deze afwijkingen kunnen variëren van aard, zoals afwijkende standen van de teen/voet of enkel,  spier-/peesblessures, slijtageklachten in de gewrichten. Hierbij kun je specifiek denken aan de scheefstand van de grote teen (hallux valgus), achillespeesklachten, hielspoor, slijtage van het enkelgewricht enz.

 

Hoe vullen jullie elkaar aan?
Wanneer een van ons een patiënt in de behandelkamer heeft, gaan we altijd na of we van elkaars deskundigheid gebruik kunnen maken. In  het eerste stadium onderzoeken we adequaat met welke klacht we te maken hebben. We voeren in eerste instantie een lichamelijk onderzoek uit. Wanneer er verder onderzoek nodig is kan er bij Annatommie mc vervolgonderzoek aangevraagd worden door de orthopedisch chirurg. Binnen Annatommie hebben we de mogelijkheid om röntgenfoto’s, echografisch onderzoek of een MRI scan aan te vragen. Door goede diagnostiek maken we de inschatting of een klacht operatief of niet-operatief behandeld moet worden binnen annatommie mc.

 

Welke ervaringen hebben jullie samen?
Binnen Annatommie mc hebben we korte lijnen tussen de orthopedie, podotherapie, fysiotherapie, orthopedisch schoenmakers en diagnostisch laboranten. Wanneer er vraagstukken zijn waarbij we elkaar nodig hebben, dan kunnen we eenvoudig en samenwerken. Zo kunnen we snel overleggen en efficiënt samenwerken.

 

Wat maakt de samenwerking krachtig?
We staan allebei voor een optimale en efficiënte behandeling voor de patiënt. Door gebruik te maken van elkaars expertise willen we de beste zorg leveren voor onze patiënten.

 

Hoe halen jullie het beste uit de samenwerking?
Door veel met elkaar te communiceren en mee te kijken, leren we van elkaars expertise. Op deze manier blijf je jezelf ontwikkelen als behandelaar en lever je tegelijkertijd optimale zorg voor je patiënt. Zo streven we ernaar om elke dag weer te voldoen aan de visie van Annatommie mc. Optimale, efficiënte en persoonlijke zorg met korte wachttijden.

 

Is er een verwijzing nodig?

Podotherapie is direct toegankelijk, wat inhoudt dat je zonder verwijzing een afspraak kan maken. Wanneer er een afspraak bij de orthopedisch chirurg gemaakt moet worden dan is er een verwijzing van de huisarts nodig voor orthopedie.

Comments are closed.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg