Nieuws

Blog: Orthopedische schoenen

Comfortabel en functioneel in één stap

Onze voeten dragen ons elke dag door het leven. Toch vergeten we vaak hoe belangrijk het is om goed voor ze te zorgen. Voor mensen met voetproblemen kan het vinden van de juiste schoenen een uitdaging zijn. Gelukkig kunnen dan orthopedische schoenen een oplossing zijn die zowel comfort als functionaliteit bieden. In deze blog leggen we meer uit over orthopedische schoenen.

Wat zijn orthopedische schoenen?

Het dragen van gewone schoenen kan voor mensen met voetproblemen ongemak en pijn veroorzaken. Orthopedische schoenen zijn schoenen die speciaal zijn ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan mensen met voetproblemen. Deze schoenen zijn op maat gemaakt of aangepast aan de specifieke behoeften van de drager.

Voordelen van orthopedische schoenen

Of het nu gaat om het corrigeren van de voetstand, het verminderen van pijn of het voorkomen van verdere problemen, orthopedische schoenen spelen een essentiële rol in de algehele gezondheid en het welzijn van mensen. We zetten een aantal voordelen voor u op een rij:

Aangepaste pasvorm: Een van de belangrijkste voordelen van orthopedische schoenen is dat ze op maat worden gemaakt voor de specifieke voet van de drager. Dit minimaliseert drukpunten, vermindert wrijving en voorkomt het ontstaan van blaren en eelt.

Ondersteuning en stabiliteit: Orthopedische schoenen zijn ontworpen om de natuurlijke vorm van de voet te volgen en bieden extra ondersteuning aan specifieke gebieden, zoals de voetboog en hiel. Dit helpt bij het corrigeren van voetafwijkingen en kan de pijn verminderen die wordt veroorzaakt door onjuiste voetstand.

Pijnverlichting: Mensen met aandoeningen zoals platvoeten of hielspoor ervaren vaak pijn en ongemak tijdens het lopen. Orthopedische schoenen kunnen helpen de impact van beweging op de voeten te verminderen en zo pijn te verlichten.

Voorkomen van verergering: Door de juiste ondersteuning te bieden en de voet in een gezonde positie te houden, helpen orthopedische schoenen voorkomen dat bestaande voetproblemen erger worden.

Verbeterde houding en mobiliteit: Goed passende schoenen kunnen niet alleen de voeten, maar ook de algemene houding en mobiliteit van het lichaam verbeteren. Een goede houding is essentieel voor het voorkomen van rug- en gewrichtspijn.

Kwaliteit en duurzaamheid: Orthopedische schoenen worden vaak gemaakt van hoogwaardige materialen en volgens strenge kwaliteitsnormen. Dit verlengt de levensduur van de schoenen en zorgt ervoor dat ze langdurige ondersteuning bieden.

Het belang van deskundig advies

Het kiezen van de juiste orthopedische schoenen vereist deskundig advies van een medische professional. Onze orthopedisch schoentechnologen kunnen de exacte behoeften van de voeten evalueren en aanbevelingen doen op basis van de omstandigheden. Dit betreft niet alleen het ontwerp van de schoenen, maar ook eventuele aanpassingen, zoals steunzolen, om de schoenen perfect aan te passen aan de voetstructuur. De orthopedische schoentechnologen werken dan ook nauw samen met onze podotherapeuten en medisch pedicures. Zo kunnen wij u de beste oplossing op maat bieden. Het eerste paar orthopedische schoenen dient altijd te worden voorgeschreven door een medisch specialist. Dit kan een revalidatiearts of orthopedisch chirurg zijn. Onze orthopedisch schoentechnoloog kan u verder uitleggen wanneer u in aanmerking komt voor een reservepaar en een vervolgpaar.

Geen lompe of lelijke schoenen meer

Waar orthopedische schoenen vroeger misschien gezien werden als ‘lomp’, is daar vandaag de dag geen sprake meer van. Wij snappen namelijk als geen ander dat uw schoenen naast comfortabel ook modieus moeten zijn. Voor een ruim assortiment orthopedische schoenen volgens de laatste trends en kleuren, werken wij samen met een aantal leveranciers. Zo heeft u niet alleen goede schoenen, maar zien ze er ook nog mooi uit. Bekijk hier de collectie.

Meer dan alleen schoenen

Orthopedische schoenen zijn meer dan alleen schoenen; ze zijn een investering in comfort, welzijn en gezondheid. Of u nu worstelt met voetproblemen of simpelweg op zoek bent naar de beste ondersteuning voor uw voeten tijdens uw dagelijkse activiteiten, orthopedische schoenen bieden een oplossing op maat. Door te zorgen voor een aangepaste pasvorm, ondersteuning en stabiliteit, dragen ze bij aan een betere houding, pijnverlichting en verbeterde mobiliteit. Onthoud dat deskundig advies cruciaal is bij het kiezen van het juiste paar orthopedische schoenen dat past bij uw individuele behoeften.

Afspraak maken

Ervaart u klachten aan uw voet, enkel, heup of rug of wordt het lopen steeds moeilijker? Innofeet helpt u graag. Bekijk hier de video over Innofeet & Orthopedie.

Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 08:00 – 17:00 uur voor vragen en om een afspraak in te plannen. Neem contact op via 088 – 031 3000.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg