Met podotherapie in Amersfoort kunnen vele lichamelijke klachten opgelost worden. Een afwijkende stand van de voet kan namelijk doorwerken in het gehele lichaam. Veel problemen met enkels, knieën, heupen of de rug kunnen hierdoor veroorzaakt worden. Een podotherapeut in Amersfoort gaat met u in gesprek, onderzoekt (de stand van) uw voeten met behulp van de nieuwste technologieën en stelt voor u een behandelplan op.

Maak een afspraak

Podotherapie tegen hielspoor

Een kwaal die in veel gevallen met podotherapie in Amersfoort verholpen kan worden, is hielspoor. Hielspoor kenmerkt zich onder meer door een stekende pijn onder de voet, vooral na lang stilzitten- of staan en pijn bij het lopen. Dit wordt veroorzaakt door een ontstoken of geïrriteerde pees onder de voet, hetgeen in veel gevallen het gevolg is van overbelasting van deze pees.

De mogelijke behandelingen zijn uiteenlopend, afhankelijk van de aard van deze overbelasting. Uw podotherapeut in Amersfoort kan tot de conclusie komen dat een speciale zool in uw schoenen volstaat. Maar ook het gebruik van medical taping kan eraan bijdragen dat de voet weer volledig gestrekt kan worden.

podotherapie Amersfoort

Diabetespodotherapie in Amersfoort

Bij Innofeet hebben we podotherapeuten in dienst die gespecialiseerd zijn in het preventief behandelen van voetproblemen als gevolg van diabetes. Voor een kwart van de diabetici geldt helaas namelijk dat zij last krijgen van hun voeten. Door ten minste eenmaal per jaar uw voeten te laten controleren door een erkende diabetespodotherapeut in Amersfoort kunnen we hier op tijd op inspelen.

Sportblessures verhelpen

Verder kunt u bij onze specialisten ook terecht voor het behandelen van veel sportblessures. Regelmatig worden deze veroorzaakt door overbelasting van de voet. Maar aangezien de belasting bij iedere sport weer anders is en bovendien ook per persoon weer verschilt, zullen onze podotherapeuten in Amersfoort voor eenieder een persoonlijk behandelplan opstellen. Onze sportpodotherapeuten in Amersfoort hebben hiervoor een speciale vervolgopleiding gevolgd en zijn dan ook gespecialiseerd in het verhelpen van sportblessures.

Podotherapie in Amersfoort voor kinderen

Veel voetproblematiek op latere leeftijd kan voorkomen worden met podotherapie voor kinderen in Amersfoort. In de kinderjaren ontstaan namelijk vaak al de eerste klachten. Veel struikelen, met tegenzin lopen en gewrichtspijn kunnen een eerste indicatie zijn. Onze podotherapeuten herkennen potentiële problemen en kunnen tijdig bijsturen. Zo bespaart podotherapie in Amersfoort uw kind fysieke ongemakken in de toekomst.

podotherapeut Amersfoort

Overige specialismen

Podotherapie bij diabetes, sportblessures en voor kinderen zijn slechts enkele vlakken waarop onze podotherapeuten in Amersfoort gespecialiseerd zijn. Echter, ook 65-plussers kunnen bij ons terecht. Daarnaast bieden wij bedrijfspodotherapie, orthopedische schoenen, hulp bij voetproblemen als gevolg van oncologische behandelingen en pedicure.

Een afspraak maken

Kampt u met voetproblemen of andere lichamelijke klachten die hier mogelijk een gevolg van zijn? Maakt u dan een afspraak door op werkdagen tussen 8 en 17 uur te bellen naar 088 – 031 3000. We achterhalen de oorzaak van uw klachten, stellen een persoonlijk behandelplan op en lossen middels podotherapie in Amersfoort uw probleem op.