Het onderzoek bestaat uit diverse onderdelen en afhankelijk van uw zorgvraag/probleem kunnen één of meerdere onderdelen de aandacht krijgen. Wanneer u voor de eerste keer bij ons komt zal er een uitgebreid vraaggesprek plaatsvinden waar uw zorgvraag/probleem besproken zal worden. Op deze manier krijgt uw podotherapeut meer inzicht in uw probleem en de mogelijke oorzaken.

 

Vervolgens zal uw podotherapeut een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Er zal een analyse worden gedaan naar  de bewegingsmogelijkheden en de stabiliteit van de gewrichten in uw voeten en enkels. Indien nodig en gewenst zullen ook uw knieën, heupen en rug uitgebreid onderzocht worden. Tijdens het onderzoek zal er een uitgebreide inspectie gedaan worden naar uw voetstand in relatie tot uw lichaamshouding en zal het functioneren van uw voeten en benen beoordeeld worden. Afhankelijk van uw probleem zal de podotherapeut een aantal testen uitvoeren om de oorzaak van uw klacht nog beter inzichtelijk te krijgen. Een onderdeel van het onderzoek is de loopanalyse waarbij naar het totaalbeeld van uw looppatroon gekeken zal worden. Er zal gelet worden op de afwikkeling en beweging van uw voeten maar ook zal de beweging van de rest van uw lichaam meegenomen worden. Denk hierbij aan uw heupen en romp.

Er kan hierbij gebruik worden gemaakt van ons looplab waarbij gewerkt wordt met high speed camera ’s en loopbanden. Vooral bij sporters wordt dit veelvuldig toegepast.

 

Tijdens het onderzoek werken we met innovatieve technologische ontwikkelingen. Om de druk op uw voeten te meten tijdens het lopen en staan wordt er gewerkt met een computergestuurd drukmeetplatform. De drukplekken en impulsen onder uw voeten worden digitaal geregistreerd en op deze manier in beeld gebracht.

Middels een geavanceerde 3D scanner worden uw voeten gescand. Uw voetgegevens worden digitaal bewerkt met de juiste elementen voor uw specifieke voetprobleem. Naar aanleiding van deze voetscan worden er persoonlijke, op maat gemaakte, podotherapeutische zolen vervaardigd. In een computergestuurde freesmachine worden uw zolen gefreesd en vervolgens handmatig afgewerkt door uw podotherapeut.

Als ondersteuning op het lichamelijke onderzoek is het mogelijk  dat er een echo gemaakt wordt. Met echografie krijgen we verschillende (bewegende) soorten weefsel, vocht en botomtrek in beeld. Dat maakt het makkelijker om problemen op dit gebied te beoordelen en om de juiste behandeling te kiezen. Het maken van een echo doet geen pijn en is volledig veilig.

 

 

mat_1       Foto stap 1       rontgen_5

 

 

Na het uitgebreide onderzoek zal uw podotherapeut zijn bevindingen met u bespreken en zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Hierin worden adviezen aan u gegeven welke behandelmogelijkheden de beste oplossing voor u is. Na uw akkoord zal worden overgegaan tot het toepassen van therapie. Lees hier meer over onze behandelmogelijkheden / therapieën. Het behandelplan zal waar nodig af worden gestemd met andere zorgverleners.