Nieuws

GEZAMENLIJK VOETENWERK | Met podotherapeut Inge en fysiotherapeut Floris

Sinds 2 jaar heeft onze podotherapeut Inge een goede samenwerking met Fysiotherapie van Kuppenveld. Deze samenwerking is tot stand gekomen uit de behoefte om cliënten de best passende behandeling te bieden. Alles lezen over deze mooie samenwerking met Fysiotherapie van Kuppenveld? Dat kan hier! (meer…)

WAT IS… | een podotherapeutische inlegzool

Als uw voet niet optimaal staat of beweegt, krijgt u persoonlijke, op maat gemaakte zolen die uw beweging en stand veranderen of ondersteunen. Deze worden aangemeten na een uitgebreid onderzoek. (meer…)

WAT IS … | Manuele therapie

Veel klachten in voeten en benen worden veroorzaakt door niet optimaal kunnen bewegen. Dit kan door een foutieve stand zijn, maar ook door gewrichten die niet goed ten opzichte van elkaar bewegen. Ook wel blokkades genoemd. (meer…)

ZO WERKT HET | vrije toegankelijkheid podotherapie

 In het najaar van 2010 heeft het Ministerie van Volksgezondheid bepaald dat met ingang van 2011 een vrije toegankelijkheid voor podotherapie geldt. Dit houdt in dat u geen verwijzing meer nodig heeft van een arts om bij uw podotherapeut terecht te kunnen. (meer…)

WAT IS… | een nagelbeugel

Met behulp van een nagelbeugel wordt de vorm van uw nagel gecorrigeerd zodat deze vervolgens op de juiste manier kan groeien zonder dat u hier pijn aan heeft.

Dit is bijvoorbeeld wenselijk bij sterk kromme nagels en bij ingegroeide teennagels. (meer…)

E-learning voor zorgverleners

 🤩 YES, het hoge woord is eruit! Wij hebben onze eigen E-learning voor zorgverleners ontwikkeld! 📣 Op dit moment staat de Diabetische voet deel 1 online. Ben jij zorgverlener en wil je de E-learning graag maken? Meld je aan via elearning@innofeet.nl. Lees op deze pagina alles wat je moet weten over onze E-learning ➡️ https://www.innofeet.nl/nl/e-learning/

1 KLACHT 3 VERHALEN | hielspoor

Iedereen ervaart een voetklacht anders. Ofwel; bij iedere voetklacht hoort een eigen verhaal. In dit thema zoeken we bij dezelfde klacht, 3 verschillende verhalen. Vandaag komt hielspoor aan bod. Een klacht die veel podotherapeuten tegenkomen tijdens het werk.

(meer…)

TYPISCHE SPORTVOETEN | fasciitis plantaris

Fasciitis plantaris is een klacht die veel voorkomt bij hardlopers. Fasciitis plantaris is een ontsteking van de pees aan de onderkant van de voetzool. De pijn die deze klacht met zich meebrengt, kenmerkt zich als een intense en scherpe pijn in de hiel. (meer…)

WAT IS… | medical taping


Bij Innofeet behoort ‘taping’ tot de behandelmogelijkheden. Er zijn verschillende soorten tape. In dit artikel leggen we de werking van taping uit.
(meer…)