Nieuws

WAT IS… | een nagelbeugel

Met behulp van een nagelbeugel wordt de vorm van uw nagel gecorrigeerd zodat deze vervolgens op de juiste manier kan groeien zonder dat u hier pijn aan heeft.

Dit is bijvoorbeeld wenselijk bij sterk kromme nagels en bij ingegroeide teennagels. (meer…)

E-learning voor zorgverleners

 🤩 YES, het hoge woord is eruit! Wij hebben onze eigen E-learning voor zorgverleners ontwikkeld! 📣 Op dit moment staat de Diabetische voet deel 1 online. Ben jij zorgverlener en wil je de E-learning graag maken? Meld je aan via elearning@innofeet.nl. Lees op deze pagina alles wat je moet weten over onze E-learning ➡️ https://www.innofeet.nl/nl/e-learning/

1 KLACHT 3 VERHALEN | hielspoor

Iedereen ervaart een voetklacht anders. Ofwel; bij iedere voetklacht hoort een eigen verhaal. In dit thema zoeken we bij dezelfde klacht, 3 verschillende verhalen. Vandaag komt hielspoor aan bod. Een klacht die veel podotherapeuten tegenkomen tijdens het werk.

(meer…)

TYPISCHE SPORTVOETEN | fasciitis plantaris

Fasciitis plantaris is een klacht die veel voorkomt bij hardlopers. Fasciitis plantaris is een ontsteking van de pees aan de onderkant van de voetzool. De pijn die deze klacht met zich meebrengt, kenmerkt zich als een intense en scherpe pijn in de hiel. (meer…)

WAT IS… | medical taping


Bij Innofeet behoort ‘taping’ tot de behandelmogelijkheden. Er zijn verschillende soorten tape. In dit artikel leggen we de werking van taping uit.
(meer…)

GEZAMENLIJK VOETENWERK… met podotherapeut Anja en fysio-manueel therapeut Maaike


Anja en Maaike komen tijdens hun werk vaak klachten tegen waarbij ze elkaars expertise goed kunnen gebruiken. In dit artikel laat Innofeet Anja en Maaike aan het woord. Er wordt onder andere verteld hoe ze elkaar aan kunnen vullen, welke klachten ze tegenkomen en hoe ze het beste uit hun samenwerking halen. Benieuwd? Lees dan snel verder.
(meer…)

WAT IS | een orthese?

Als uw teen een afwijkende stand heeft, kan een orthese (teenstukje) er mogelijk voor zorgen dat uw teen rechter komt te staan en niet verder vergroeit. (meer…)

WAT IS | het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog?

In de praktijk blijkt dat de verschillen tussen podotherapeut en podoloog niet bij iedereen bekend zijn. Toch zijn er wezenlijke verschillen tussen deze twee beroepen. In dit artikel belichten we de belangrijkste verschillen tussen de podoloog en de podotherapeut. (meer…)